Jump to content

Care este presiunea recomandata?

Recommended Posts

eu am trecute si in talon si pe stalp roti de 17". O sa ma uit sa vad exact si-ti spun maine...

Problema este insa ca dimensiunea maxima este 235 45 17 pe spate si 225 40 17 pe fata.

Inteleg ca tu ai pus 235 45 17 peste tot?

284654[/snapback]

Da eu am 235/45/17 peste tot ....astept si iti multumesc anticipat pentru informatia pe care o sa o primesc de la tine.

Iar pentru ceilalti useri vreau sa fie clar nu am cerut parerea voastra, voi va-ti "oferit" sa va dati cu presupusul.

Iar pentru domnul PAUL.....daca nimeni nu a pus nicidata roti pe 17" la un E34 atunci de ce sunt asa multe prin Bucuresti???? :blink: EU MA ADRESEZ NUMAI CELOR CARE AU ASA CEVA :)

Edited by cristianiorga22

Am o mare nelamurire....am un E34 524td si este "incaltat" cu jante pe 17" momo racing si cauciucuri pirelli potenza 235/45/17, de fiecare data cand ma duc sa verific presiunea aud tot felul de variante despre presiunea recomandata sau indicata de a fi folosita pentru acest tip de "incaltaminte", ba mai mult sunt unii "profesionisti" care imi spun ca este indicat 2  ca sunt gropi, alti ca 2,4 ca sunt rotile late.

Va rog daca exista undeva sau cineva care sa ma lamureasca si pe mine ....informati-ma  :blink: .

PS: mai nou am aflat ca presiunea trebuie sa fie diferita pe cele doua punti

284400[/snapback]

de la presiunea eronata din anvelope , si de la gropile din bragadiru , se pare ca ai pb cu ""hardul"" ti s-a resetat memoria... vezi primul tau post...cred ca tu ai postat , si tot tu ne-ai rugat sa te lamurim...noi , colegii tai de forum (sincer si de suferinta in ceeace priveste gropile) am facut-o , dar se pare ca la tine nu se aude scrisu'...

...any other further questions ? ...

de la presiunea eronata din anvelope , si de la gropile din bragadiru , se pare ca ai pb cu ""hardul"" ti s-a resetat memoria... vezi primul tau post...cred ca tu ai postat , si tot tu ne-ai rugat sa te lamurim...noi , colegii tai de forum (sincer si de suferinta in ceeace priveste gropile) am facut-o , dar se pare ca la tine nu se aude scrisu'...

...any other further questions ? ...

284736[/snapback]

eu ma refeream numai la colegii de forum care au si stiu despre ce este vorba, adica conduc masini cu roti pe 17 si mai ales E34, si te rog sa nu incepi cu jigniri ieftine ca nu este frumos, pentru cunostinta ta in BRAGADIRU nu sunt gropi, iar daca cumva doresti te astept sa vezi cu ochii tai, :blink: :) .

Daca te rog sa nu mai intri pe acest subiect te superi????nu de alta dar ma iriti si nu vreau sa iti raspund la provocari

eu ma refeream numai la colegii de forum care au si stiu despre ce este vorba, adica conduc masini cu roti pe 17 si mai ales E34, si te rog sa nu incepi cu jigniri ieftine ca nu este frumos, pentru cunostinta ta in BRAGADIRU nu sunt gropi, iar daca cumva doresti te astept sa vezi cu ochii tai, :blink:  :) .

Daca te rog sa nu mai intri pe acest subiect te superi????nu de alta dar ma iriti si nu vreau sa iti raspund la provocari

284742[/snapback]

1 , nu vreau sa te provoc la nimic ; n'am nici o intentie sa te irit , ce rost ar avea ?...

2 , daca nu putem sa strecuram si o gluma in ceeace discutam ce rost mai are... ;n-am vrut sa te jignesc , nu am de ce .

3 , am intrat doar ca sa te lamuresc (ajut ; asa cum am vrut si cu radiatorul) , nu mai vrei tu sa intru , ok .

4 , la toate masinile mele am numai jante de AL cu cel putin 2 inch peste marimea standard , cel putin cite 2 seturi de roti pt fiecare masina , asa ca ceva experienta oi avea io'...

succes...

Atat galagie degeaba....Daca nu e pevazuta de constructor cu roti pe 17'' , nu ai cum sa stii recomandarea in ceea ce priveste presiunea. degeaba iti spune altul ce presiuni are pe sticker-ul sau. Fiind vorba de alt model , acesta are alta greutate fata de al tau si greutatea e principalul factor in stabilirea presiunii. (daca la 4 persoane e recomandata o presiune , iar la 5 + bagaje alta ,diferenta e mica de tot cca 100-200kg iar intre tipurile de masini poate fii mult mai mare.) Off-topic : Pune si tu ce recomanda constructorul , viteza , km parcursi , articulatii , amortizoare etc...toate au de suferit in urma modificarii dimensiunii rotilor.

M-am INFORMAT la unul din dealeri pirreli si am aflat clar care sunt presiunile recomandate pentru rotile pe 17" la un E34.

Multumesc celor care m-au informat ce presiune folosesc ei la acest tip de roti, consider topicul inchis.

285739[/snapback]

Chiar daca te-au suparat unii, nu este fair sa fii suparat pe toti ceilalti colegi ai tai. Nu vrei sa postezi valorile pe care le-ai aflat? Poate alti (viitori) colegi vor avea aceeasi dilema si vor avea de unde sa se informeze fara sa treaca prin ce ai trecut tu.....

Cutu este superb, sa iti traiasca :blink:

M-am INFORMAT la unul din dealeri pirreli si am aflat clar care sunt presiunile recomandate pentru rotile pe 17" la un E34.

Multumesc celor care m-au informat ce presiune folosesc ei la acest tip de roti, consider topicul inchis.

285739[/snapback]

Pentru dimensiunile tale pe stalp la mine scrie 2,2 pe fata si 2,3 pe spate.

daca aveai in formula 235 45 17 pe spate si 225 40 17 pe fata presiunea era 2,5 pe spate si 2,3 pe fata.

Nu te lua dupa ce spune un dealer. Un dealer nu are cum sa stie distributia maselor si greutatea axelor.

Apropos de dealeri: La o supernova, montand anvelope Michelin, bineinteles mi-au facut si presiunea. Cam cat credeti ca era?: 2,4 fata si 2,6 spate. Dupa 10 min. cand am simtit ca-mi dardaie dintii in gura, am facut presiunea din fabrica. Deci atentie la dealeri!

Chiar daca te-au suparat unii, nu este fair sa fii suparat pe toti ceilalti colegi ai tai. Nu vrei sa postezi valorile pe care le-ai aflat? Poate alti (viitori) colegi vor avea aceeasi dilema si vor avea de unde sa se informeze fara sa treaca prin ce ai trecut tu.....

Cutu este superb, sa iti traiasca  :)

285740[/snapback]

In primul rand cauciucurile sunt pirreli pzero :blink: deci am gresit spunand ca sunt pirreli potenza....scuze, in al doilea rand acea reprezentanta nu mi-a oferit niste valori din burtica .....aveau un program pe calculator si au introdus datele masini (informatii din talon) si datele gentilor si normal tipul cauciucului si apoi.....rezultatul.

Pentru un bmw E34 524td model 90 presiunea recomandata pentru genul meu de roti este 2.5 pe spate si 2.4 pe fata....cu un singur detaliu incarcarea masini sa nu fie mai mare de 350 kg.