Jump to content

daca nu ai centurile..

Krebs

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

:blink:  :)  :)

eu stiam ca sar numai cu centura pusa,dar in fine

285223[/snapback]

asa stiam si eu...dar intre timp am auzit ca in momentul in care pui contact ti se aprinde becu de centura ,iar daca nu "simte" centura cuplata se auto-activeaza o functie care tine loc de centura si dispare(se stinge) becu' de "puneti centura" ca la opel si vw-audi

Edited by POIUYT

pai la un impact volanu se duce dracu (si mainile tale dupa el).. sau poti sa-ti rupi mainile din cauza socului..

285301[/snapback]

Si oricum nu ai forta destula in brate ca sa ramai in scaun la un impact. Nu vad rost de airbag daca nu porti si centura. Cred ca mai bine opriti si airbag-uri daca tot nu folositi centura de siguranta, ca sa murdareste degeaba asa.

bravo tie...esti unul din fericitii si putinii oameni care reusesc performanta asta in Romania si mai ales in Bucuresti...

285198[/snapback]

de ce nu porti centura /? dupa aia va plangeti ca v-au luat puncte ..Chiar nu e mare smecherie sa te obisnuiesti cu ea .....incearca niste frane in forta fara centura si cu centura ..ca sa vezi o mica diferenta la presiunea pe maini ...Nu te baza pe forta din maini . ...centura face mult la impact ...Poti fi in derapaj sau in pozitii incomode si chiar accidental fara centura poti scoate capul pe geam aiurea ...In fine decizia ta ....Poate sunt eu mai responsabil ...

Eu unul am vazut la daune opel Vectra nou../.rupt in fata la care nu s-a declansat nici un airbag ..soferul zicea ca daca nu avea centura il arunca din masina pt ca usa s-a deschis ...si impactul a fost din lateral ..deci pana la electronica din Bmw care la un moment dat (ceas rau , senzor defect . SF ) exista carpa aia de centura care poate salva mult ......In Bucuresti chiar si la trafic redus ..o poti lua de la un nebun care forteaza un rosu sau etc ...si de fapt tu stai pe loc sau mergi cu 20 si zici ehh ce dracu mai pun centura ...

Nu vreau sa o fac pe lupul moralist ..dar poate mai bine te obisnuiesti cu ea decat sa faci topic cu Se declanseaza airbagul ... :) :blink:

.....In Bucuresti  chiar si la trafic redus ..o poti  lua de la un nebun  care forteaza un rosu sau etc ...si de fapt tu stai pe loc sau mergi cu 20 si zici ehh ce dracu mai pun centura ...

Foarte adevarat! Chiar mie mi s-a intamplat asta, dar aveam centura, m-a tinut in scaun si-am scapat doar cu sperietura.

Edited by 525da

eu nu ma pot obisnui deloc cu ea :blink:

285529[/snapback]

am incercat si aceeasi parere..nu o pot suferii..mai ales cand ma strange de burta si tot trag de ea,ma freaca si la umar...

p.s. eu cred ca atunci cand a venit cesul... mori si cu cea mai sigura masina...

Edited by POIUYT

si mie au vrut sa imi dea puncte pt centura de vreo 3-4 ori,dar de fiecare data am cazut la intelegere cu ei :blink:

285616[/snapback]

Eu nu am luat puncte niciodata pt centura si merg in fiecare zi cu masina..in schimb am o tactica foarte ingenioasa ,cand ii vad "imi pun centura" doar pe umarul stg. adica bag mana stg. dupa centura si de-afara politaiu vede doar ca centura e departata de stalp si formeaza diagonala aia imaginara... :) si mintea lui cretina intelege ca e pusa

- Eu imi pun centura de cele mai multe ori in oras si in afara totdeauna. Daca nu simt centura cand merg tare parca nu mi-e indemana, vreau sa fiu fixat in scaunul ala cat mai bine.

- Teoria mea personala este ca daca nu esti fixat de scaun foarte bine, la franari corpul tau apasa pe volan si nu mai poti face manevrele din volan atat de fin pe cat ti-ai dori...e ca si cum ai incerca sa scrii cu un creion, cand apesi usurel linia trasata este foarte fina, iar daca apesi tare pe el nu mai poti desena linii la fel de fine..:blink: ba chiar se rupe varful :)

- Cat despre airbag-uri, la unele mercedesuri de ex. am auzit ca nu s-au deschis si nu se deschid daca nu ai centura pusa, desi este o porcarie...eu asa auzisem la un moment dat ca la masini de generatie nou nu se deschide daca nu e centura pusa.....

- ce e mai importtant....acum cativa ani am verificat pe pielea mea airbag-ul si vreau sa spun ca e minune Dumnezeiasca... Eram intr-o depasire in oras si baiatul din fata a virat brusc stanga in fata mea incat l-am sters pe toata lungimea masinii (o dacie) si m-a deviat direct intr-un stalp de beton din cele mai solide. Centura nu era pusa binentele [ca eram in oras:) ] asa incat va spun sincer ca m-am proptit in volan incat dupa impact volanul era indoit parte peste parte aproape..(am facut intindere la ligamentele incheieturii). Tin minte toata scena ca si cum ar fi cu incetinitorul redata si cand am simtit ca m-au lasat bratele si capul se apropie vertiginos de volan a sarit airbag-ul ala frate de m-a aruncat inapoi.... Daca nu era airbag, cred ca iesea urat, impactul fiind foarte brutal masina mea (mercedes c220) nefiind deviata deloc din stalp, stalpul ajungand pe la jumatatea capotei.

MORALA: poate zici ca daca e sa faci accident, tot il faci....dar e mare diferenta intre a avea un airbag si centura si a nu avea.... intr-adevar purtatul centurii in romania poate iti mai da jos din gradele de jmeker daca asta vrei sa pari, dar...e pe pielea ta; e ca si cum iarna nu porti caciula ca de, te vad fetele dar....poti sa racesti :)

- Eu imi pun centura de cele mai multe ori in oras si in afara totdeauna. Daca nu simt centura cand merg tare parca nu mi-e indemana, vreau sa fiu fixat in scaunul ala cat mai bine.

- Teoria mea personala este ca daca nu esti fixat de scaun foarte bine, la franari corpul tau apasa pe volan si nu mai poti face manevrele din volan atat de fin pe cat ti-ai dori...e ca si cum ai incerca sa scrii cu un creion, cand apesi usurel linia trasata este foarte fina, iar daca apesi tare pe el nu mai poti desena linii la fel de fine..:) ba chiar se rupe varful :)

- Cat despre airbag-uri, la unele mercedesuri de ex. am auzit ca nu s-au deschis si nu se deschid daca nu ai centura pusa, desi este o porcarie...eu asa auzisem la un moment dat ca la masini de generatie nou nu se deschide daca nu e centura pusa.....

-  ce e  mai importtant....acum cativa ani am verificat pe pielea mea airbag-ul si vreau sa spun ca e minune Dumnezeiasca... Eram intr-o depasire in oras si baiatul din fata a virat brusc stanga in fata mea incat l-am sters pe toata lungimea masinii (o dacie) si m-a deviat direct intr-un stalp de beton din cele mai solide. Centura nu era pusa binentele [ca eram in oras:) ] asa incat va spun sincer ca m-am proptit in volan incat dupa impact volanul era indoit parte peste parte aproape..(am facut intindere la ligamentele incheieturii). Tin minte toata scena ca si cum ar fi cu incetinitorul redata si cand am simtit ca m-au lasat bratele si capul se apropie vertiginos de volan a sarit airbag-ul ala frate de m-a aruncat inapoi.... Daca nu era airbag, cred ca iesea urat, impactul fiind foarte brutal masina mea (mercedes c220) nefiind deviata deloc din stalp, stalpul ajungand pe la jumatatea capotei.

MORALA: poate zici ca daca e sa faci accident, tot il faci....dar e mare diferenta intre a avea un airbag si centura si a nu avea.... intr-adevar purtatul centurii in romania poate iti mai da jos din gradele de jmeker daca asta vrei sa pari, dar...e pe pielea ta; e ca si cum iarna nu porti caciula ca de, te vad fetele dar....poti sa racesti :)

285944[/snapback]

Pot spune un singur lucru...:"cunasteti sensul cuvantului detalii?!" cred ca da.. :blink:

cert e ca si la mercedes c220 sar airbag-urile daca nu ai centura pusa si a salvat ceva mai bine situatia..asta in cazul dumneavoastra :)

Edited by POIUYT

nu e vorba ca sunt mai smecher daca nu am centura pusa :blink:

nu o suport,am impresia ca ma sufoca

In afara Bucurestiului o port,dar in oras dupa ce ca se circula cu viteza melcului turbat mai trebuie sa stau legat si de scaun...

Edited by alexandru_83

legat de centura un amic de-al meu a avut un incident la care nu te gandeai...Mergand cu masina (Mercedes ML) pe E85, in perioada in care se repara drumul (daca va amintiti unde se imbinau bucatile refacute cu cele vechi trecerea era foarte brutala) a intrat cu viteza pe bucata reparata, moment in care a fost aruncat spre tavan de pe scaun. Impactul capului cu tavanul a facut sa i se taseze foarte tare discurile intervertebrale fiind prinsi si niste nervi, cee a facut ca acestuia sa-i amorteasca toate membrele (deci brate si picioare) pentru cateva minute. Omul a scapat volanul din mana si se uita neputiincios cum masina o ia pe camp in dreapta (bine ca nu a traversat spre stanga), lovind doi copacei si in final oprindu-se pe camp dupa ce coborase o vale si urcase un deal. Cand a venit salvarea, a trecut de cateva ori pe langa el, omul fiind intins in iarba unde sa tarase, cei de la salvare crezand ca el e la picnic :blink:

MORALA NR.2: lucruri simple (punerea centurii) te scot din belele complicate...:)

Edited by Dizlpower

legat de centura un amic de-al meu a avut un incident la care nu te gandeai...Mergand cu masina (Mercedes ML) pe E85, in perioada in care se repara drumul (daca va amintiti unde se imbinau bucatile refacute cu cele vechi trecerea era foarte brutala) a intrat cu viteza pe bucata reparata, moment in care a fost aruncat spre tavan de pe scaun. Impactul capului cu tavanul a facut sa i se taseze foarte tare discurile intervertebrale fiind prinsi si niste nervi, cee a facut ca acestuia sa-i amorteasca toate membrele (deci brate si picioare) pentru cateva minute. Omul a scapat volanul din mana si se uita neputiincios cum masina o ia pe camp in dreapta (bine ca nu a traversat spre stanga), lovind doi copacei si in final oprindu-se pe camp dupa ce coborase o vale si urcase un deal. Cand a venit salvarea, a trecut de cateva ori pe langa el, omul fiind intins in iarba unde sa tarase, cei de la salvare crezand ca el e la picnic :)

MORALA NR.2: lucruri simple (punerea centurii) te scot din belele complicate...:)

285989[/snapback]

Ai niste povestiri... :)

m-ai dat pe spate... :)

o sa incerc sa port centura, bine!?... :blink:

Edited by POIUYT