Jump to content

Recommended Posts

De cateva ori (multe ori cand vreau sa "ii dau in gura") patineaza ambreiajul.. turometru creste, viteza ba. Iar de cand am schimbat gumele de iarna 195/65 cu 205/65, trage greeeu de tot (si mai merg si cu aerul la 18 grade :), deci merge non-stop).

Ce sa-i fac? Ce piese sa-mi cumpar? Tot ambreiajul? Hehe, daca tot il schimb parca mi-as lua unul sport. Masina e un E36, 318i, motor M43,B18 (1796cmc).

In TIS am gasit un document referitor la lipsa/deteriorarea cilindrilor de centrare (dowels in engleza, traducerea mea atehnica:D) dintre motor si transmisie.

Zic ei aici, in majoritatea cazurilor, dupa o reparatie care a necesitat demontarea transmisiei de motor, aceste "dowels" nu mai sunt reinstalate (rezultatul cercetarilor in teren de catre ei :) )

Alinierea volantei cu restul transmisiei nu mai este garantata in cazul asta, si urmatoarele plangeri pot aparea:

- vibratii in ambreiaj/ declupare slaba a ambreiajului

- zgomote in transmisie

- sare din treapta de viteza (schimbatorul)

- la schimbarea treptelor, cutia se "agata", se simt "dintisori" (la naiba cu engleza si traducerea)

Now, pe langa patinajul care mi-l face ambreiajul (si se simte tocmai cand vreau sa demarez "frumos"), am mai observat ca uneori, dupa cuplarea in tr.1 (cu ambreiajul la fund), aproape de sfarsitul cursei schimbatorului, se simte cum "trece" peste "ceva" (ca si cum ar agata un pic), iar daca masina e in plan, si iau piciorul de pe frana, masina chiar incepe sa inainteze (piciorul este cu pedala de ambreiaj la fund).

Faceti abstractie de combinatiile de cuvinte simpatice pe care le-am gasit, nu prea ma pricep sa descriu simptome anormale la masini. :blink:

Deeeeci, va rog sa ma sfatuiti ce/de unde sa cumpar (Cu ocazia demontarii cutiei vreau sa schimb si sistemul de sustinere a timoneriei schimbatorului, ca prea danseaza liber).

ambreiajul e 6-7 milioane, stock sau "mai sport". sachs, luk sint OEM pe bmw, deci ti le recomand. atentie sa fie fabricate in germania si nu in ... turcia.

volanta costa > 400 EUR. eu cred ca e vorba de rulmentul de priza directa care e infipt in mijlocul volantei, daca e la fel ca la e30. e un rulment mititel, pe care nu-l gasesti la nimeni in afara de dealer, asa ca grabeste-te sa-l comanzi, ca sa ajunga pina te apuci de demontat. daca nu e ca la e30, scuze ca bat cimpii.

Daca tot schimb volanta, sa iau una mai usoara? Si ambreiaj sport? Cam de unde? Eventual un pret, doua? 10x.

30637[/snapback]

Nu cred ca poti sa iei una mai usoara!Daca nu ma insel ,motorul tau are volanta "elastica".Daca s-a stricat ,trebuie sa o inlocuiesti! :blink:

cum adica volanta elastica? nu merge sa o planezi? schimbi din dezmembrari?

volanta usoara nu gasesti la magazinele de piese de schimb de la noi .. poti sa o planezi serios si sa o echilibrezi.. stiam un mos da nu mai lucreaza.

am mai auzit de inventii dastea de volante cu nu stiu ce dracii prin ele.. dar nu am vazut live.. eu stiam ca o valanta e o roata de fier ... au complicat astia si volantele acum :blink:(

10x Bavaria, misto pdf-ul. O sa ma uit maine pe el, poate sunt mai treaz :blink:

Renunt la ideea de volanta mai usoara. Una noua de BMW e de ajuns.

Daca tot demontez cutia de motor, nu cred ca are rost sa iau de la dezmembrari. Mai bine fac un efort si pun piese noi. Eventual le cumpar de afara? Sa vedem.

whoaaa... retrag ce-am spus.

Bavaria, cumva si la e30 volanta e o monstruozitate similara ? tot timpul am fost convins ca e o... bucata de fier.

si acolo scrie ceva tare interesant: "when erplacing the clutch for the 2nd time, always replace the dual-mass flywheel as well".