Jump to content

325CI VS 330CI E46

mrx

Recommended Posts

Salut! am o dilema... care e treaba ... ash putea sa imi cumpar un 330CI petrol dar nu prea ma pot atinge$$$ de un EURO 4 si asa am ramas la un 325CI EURO 4 ... am oare multe de pierdut cu alegerea asta ? Stiti ceva despre taxa dupa 1 ian 2008 ... si imi poate spune cineva cat pot sa stau cu masina dupa ce am cump. din Germania fara sa o inmatriculez la noi ?

diferenta de care spui tu e in intervalul 0-100km/h...crede-ma cuplul motorului de 3000 va face apoi ca diferenta sa fie extrem de mare pana la 200km/h.ca idee eu am suta in 7,2(325ci) si un 330d de 184hp in 7,8s.dupa ce trecem de o suta la ora,la 120 330d are jumate de masina in fata...totul tine de cuplu.si cum consumul cica ar fi acelasi eu as opta clar pt 330ci

330 CI ala cred ca este idealul ... dar daca imi i-au un euro 3 ma jupoaie astia cu taxa ...

de asta ma gandesc sa astept pana in 2008 poate mai taie astia din taxa. Ciudata faza zici cu avansul ala fata de 325 -ul tau ... din cate stiu eu cuplul dispare in mare proportie la diesel la turatii mari ... asa ca daca ai fixa o viteza max de 200km/h tu ai fii primul acolo in fata la 330d . plm merci oricum

nu cred ca merita sa dai spre 5000 de euro banditilor de la guvern pt 330i euro3;

eu cred ca n-ai fi dezamagit cu 325i euro 4.

289011[/snapback]

Asa iti recomand si eu 325i E4 iti va face viata frumoasa si iti raman si bani de plecat intr-un concediu prin Europa, mult mai bine decat sa le dai banii guvernantilor.

Eu am dat la stat TVA+accize anul trecut pt 320i E3 2002 ~3800 eur o gramada de bani

Intr-adevar se zvoneste ca de la 1 ian se vor reduce semnificativ taxele de prima inmatriculare, insa este totusi un zvon. Daca poti astepta si ai rabdare vei avea probabil de castigat si daca optezi pt motorul mai mic. In momentul de fata as alge 325ci. Performantele sunt asemanatoare dar platesti cam mult in plus pt 33ci plus consum ceva mai ridicat.

Bine, nici abordarea: "Eu am luat teapa, trebuie sa o ia toti!" nu e prea corecta :blink:

Stiai de posibilitatea ca taxa sa se reduca in 2008, dar ai ales sa nu astepti.

Un calculator (nu oficial) de taxa 2008, care arata si diferenta fata de cea actuala:

http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php

Hai, Alex, ca nu e prea mare diferenta... 400 ron? 2 plinuri de benzina. :)

Cumparati masina linistit acuma daca vrei. poti sa iti iei numere de export valabile 3 luni si asa iti ajung pana dupa 1 ianuarie sa vezi care e treaba.

Numere de export se pot scoate la infinit din nou dupa ce expira cele vechi. un prieten si-a luat o Alfa Romeo si s-a pacalit ca e euro2, a crezut ca e euro3 si il costa taxa vreo 6000, asa ca o data la 3 luni isi ia numere noi de export din germania pe 3 luni care il costa 250 euro si nici macar nu trebuie sa mearga el, il le poate scoate oricine care pleaca in Germania.

Bine, nici abordarea: "Eu am luat teapa, trebuie sa o ia toti!" nu e prea corecta  :)

Stiai de posibilitatea ca taxa sa se reduca in 2008, dar ai ales sa nu astepti.

Un calculator (nu oficial) de taxa 2008, care arata si diferenta fata de cea actuala:

http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php

Hai, Alex, ca nu e prea mare diferenta... 400 ron? 2 plinuri de benzina. :)

289300[/snapback]

Deci nu stiu ce ai calculat tu, dar pierd

Diferenta taxe - RON 2093.6158214399997

21.000.000 lei!!!!!!!

Sa mi-i dea innapoi guvernu'!!! :blink:

Eu am platit aproape 100 milioane taxa :)

289414[/snapback]

ai suferit o adevarata paguba..ceea ce imi reaminteste de un client de-al meu cu un 7-ar 730d / 2004 / euro 3 ca nu s-a facut in anii aia altfel(euro4),a platit 164 de milioane inscrierea... :blink:

Edited by POIUYT

@mrx: mergi pe un 330ci parerea mea. Poate nu are asa multi cai in plus (desi 40 mi se par destul de bineveniti), dar o sa se simta diferenta mare la cuplu si o sa fie cu totul alta senzatie. Consumul e tot pe acolo, impozitul nu difera cu mult, asa ca de ce nu? :)

Oricum sincer sa fiu, eu as studia piata din Germania foarte bine si as alege o masina cu mai putini km, mai multe dotari si mai bine intretinuta, an mai bun, etc :blink:

in legatura cu returnatul baniilor pe taxa de prima inmatriculare, am auzit o chestie, nu stiu cat e de adevarata, dar nu au nici un gand sa returneze nici un ban, o sa faca o deducere la impozite, adica nu mai platesti impozite de suma pe care ti-o datoreaza, iti recuperezi 1500 de euro in 10 ani :blink: