Jump to content

deschidere portbagaj.

Recommended Posts

De catva timp am observat ca nu mai pot deschide capota la masina ( E 39 din 2000 berlina), decat cu cheia , telecomanda de pe cheie si din butonul de sub bord. Am desfacut contactul cauciucat si am observat ca , mecanic lucreaza, dar nu si electric. O fi vreo siguranta sau nu mai functioneaza contactul? Sfaturi, va rog!

Poate sa fie intrerupt unul sau mai multe fire din cele ce trec prin mansonul de cauciuc dintre capota si body. Cablajul este tensionat si solicitat in zona respectiva. Poti sa desfaci si sa verifici starea acestora.

Am spus ca functioneaza din cheie ( mecanic) , iar electric, doar din telecomanda si butonul de sub bord. Nu functioneaza din touch-ul din cauciuc de la capota. Unde la dezmembrari gasesc asa ceva. Eu sunt din VL

Posibil electrovalva defecta, daca functioneaza doar din cheie.

Acum am vazut ca e E39. Sunt sigur ca aceea este. O gasesti la dezmembrari cu 150ron.

290507[/snapback]

Te referi la firele dintre contact si mufa de conexiune, sau in interiorul contactului ala mic cu rola de sub membrana de cauciuc? Mansonul de cauciuc apasat, actioneaza asupra minicontactului descris mai sus. Intre el si contact nu mai sunt alte fire.

Poate sa fie intrerupt unul sau mai multe fire din cele ce trec prin mansonul de cauciuc dintre capota si body. Cablajul este tensionat si solicitat in zona respectiva. Poti sa desfaci si sa verifici starea acestora.

290529[/snapback]

In Valcea din cate am inteles, este un parc auto unde gasesti cele mai multe E39 la dezmembrat. Nu o poti deschide de la manerul portbagajului pt. ca contactul electric din interiorul acestuia, chiar daca functioneaza si da impulsul, electrovalva nu actioneaza fiind arsa. Aceeasi pb. am avut-o la un E39, am comandat ,,Electrovalva deschidere portbagaj" la un parc auto dezmembrari din Sibiu si am rezolvat problema. Este piesa care face legatura intre manerul portbagajului, incuietoarea propriu-zisa (din cheie) si acea electrovalva care este pozitionata in stanga butucului cheie si actioneaza printr-o parghie de plastic broasca portbagajului. Daca desfaci si te uiti atent, vei intelege ce vreau sa spun..

Sfatul meu este sa cauti pe net, parcurile de dezmembrari din RO care au E39 sa dai un tel. si sa-ti rezolvi pb. Nu conteaza daca e diesel sau benzina. Se potrivesc. :blink:

Edited by nt98adu

Te referi la firele dintre contact si mufa de conexiune, sau in interiorul contactului ala mic cu rola de sub membrana de cauciuc?  Mansonul de cauciuc apasat, actioneaza asupra minicontactului descris mai sus. Intre el si contact nu mai sunt alte fire.

290580[/snapback]

NU. La firele care intra in capota. Cum deschizi capota, aceasta este "legata" de corpul masinii prin balamale si prin acest manunchi de fire intr-un racord flexibil de cauciuc. La aceste fire ma refer, este posibil sa nu ai comanda electrica pe electrovalva. Desfa mansonul (se trage usor cu mana si iese din ambele parti) si vezi cat de intregi mai sunt firele de acolo. S-ar putea sa ai ceva surprize :blink:

Merci mult de sfat. Deci acea electrovalva se gaseste langa butucul mecanic al cheii ( langa piesa aia cilindric, metalica, cu multe parghii ) aceea este? Ce forma si cam ce culoare are ( daca nu sunt prea insistent).

In Valcea din cate am inteles, este un parc auto unde gasesti cele mai multe E39 la dezmembrat. Nu o poti deschide de la manerul portbagajului pt. ca contactul electric din interiorul acestuia, chiar daca functioneaza si da impulsul, electrovalva nu actioneaza fiind arsa. Aceeasi pb. am avut-o la un E39, am comandat ,,Electrovalva deschidere portbagaj" la un parc auto dezmembrari din Sibiu si am rezolvat problema. Este piesa care face legatura intre manerul portbagajului, incuietoarea propriu-zisa (din cheie) si acea electrovalva care este pozitionata in stanga butucului cheie si actioneaza printr-o parghie de plastic broasca portbagajului. Daca desfaci si te uiti atent, vei intelege ce vreau sa spun..

Sfatul meu este sa cauti pe net, parcurile de dezmembrari din RO care au E39 sa dai un tel. si sa-ti rezolvi pb. Nu conteaza daca e diesel sau benzina. Se potrivesc. :blink:

290581[/snapback]

Da, chiar aia este piesa! Piesa cilindrica de culoare gri sau neagra, fixata cu 2 suruburi (daca mai tin minte bine) din care pleaca o parghie de plastic ce intra in broasca portbagajului. Are o mufa cu 4 sau 6 fire care vine din sistemul butuc-cheie, pt. ca atunci cand incui-descui sa actioneze acea electrovalva, tot printr-o parghie. Ceea ce ai vazut acolo, o piesa cu multe parghii, 2 de fapt, aia e defecta! :blink: Edited by nt98adu

salut.tot e e39 am si eu, acelasi simptom.am schimbat motorasul in week-end(se sparsese o componenta din el).iti stau la dispozitie cu detalii daca e cazul.

p.s.sa verifici si firele asa cum s-a spus mai inainte.

piesa 23.

post-2009-1191224484_thumb.jpg

Edited by bgabi

Tu zici ca ar fi minicontactul de sub membrana de cauciuc? nt90adu zice ca electrovalva ( cred ca piesa 12, zic eu). sau poate nu vad eu bine dupa schema? O sa verific si firele. N-o fi dracu asa de negru decat...bmw-ul meu. Merci oricum si accept orice sfat

salut.tot e e39 am si eu, acelasi simptom.am schimbat motorasul in week-end(se sparsese o componenta din el).iti stau la dispozitie cu detalii daca e cazul.

p.s.sa verifici si firele asa cum s-a spus mai inainte.

piesa 23.

290963[/snapback]

• 2 weeks later...

290529[/snapback]

Aceeasi problema am avut-o si eu la E46