Jump to content

problema jante 17" + cauciucuri 225/45/17

Recommended Posts

:blink: Am si eu o problema la un 316i/2002:

Am venit din Germania cu jante tabla originale+anvelope 195/65/15 si masina mergea perfect.Am ajuns in Romania si am pus jante noi aliaj de 17" cu anvelope Bridgestone Potenza(SH) de 225/45/17 si pe langa zgomot cam mare la rulare am si o instabilitate in sensul ca masina are tendinta sa traga stanga destul de grav si chiar dreapta cateodata(un fel de balans/instabilitate) destul de deranjanta la rulare.Am fost la vulcanizare si mi-au zis ca, cauciucurile sunt tocite neuniform de aici zgomotul dar problema mea cea mare este aceea instabilitate.

Sa fie cauciucurile prea mari pe fata?? 225?Ce pot sa fac?Thx

Ce pot sa fac?Thx

290548[/snapback]

Raspunsul ti l-ai dat singur in textul tau. Deci ar trebui sa-ti cumperi niste cauciucuri ca lumea. Sau sa mai tot probezi SH-uri pana gasesti unele bune. Pe stapul usii de la sofer vei gasi dimensiunile pneurilor acceptate de masina. 225 e acceptat si pana la urma nici nu e chiar atat de lat. Caucicurile pot avea in cazul tau si o alterare neperceptibila a structurii lor de rezistenta, (cord) si de aici senzatia de instabilitate. Deformarea asta o poti vedea pe un elevator, invartind de roti, manual ptr fata si dinamic pentru spate...

Prin instabilitate te referi la tramlining?

290550[/snapback]

cred ca la asta se refera, totusi nu inteleg de ce apare acest efect atata timp cat fabricantul recomanda aceasta marime de roti (adevarat la alt fel de motorizari) la aceasta caroserie ( mentionez ca eu am aceasta dimensiune [225/45/17], la o motorizare mai mare si nu simt acest efect)

@ laur: precizez ca efectul se poate simti si daca cauciucurile sunt noi, am avut pe E36 in loc de 195/65/15 , 225/50/16 cu cauciucuri noi si tot l-am simtit

Edited by io's

cred ca la asta se refera, totusi nu inteleg de ce apare acest efect atata timp cat fabricantul recomanda aceasta marime de roti (adevarat la alt fel de motorizari) la aceasta caroserie ( mentionez ca eu am aceasta dimensiune [225/45/17], la o motorizare mai mare si nu simt acest efect)

@ laur: precizez ca efectul se poate simti si daca cauciucurile sunt noi, am avut pe E36 in loc de 195/65/15 , 225/50/16 cu cauciucuri noi si tot l-am simtit

290567[/snapback]

Si eu aveam un mic efect de tramlining la 225 ..dar f mic ..aproape insesizabil ...acum sunt pe 205/55/16 si a disparut complet ....

cand am luat masina aveam 235/45 /18 ....Nu puteam merge cu ea ...Eram ca un tramvai ..

Offtopic ...tu ai venit sa vezi masina la Agip cu vreo luna in urma ?:blink:

Edited by myxage

Si eu am observat de cateva ori efectul de tramlining (225/45/17 fata si 245/40/17 spate -- irelevant :blink: ). O sa verific/reglez geometria. Sa vedem cum se comporta dupa. Daca nu dispare, o sa vedem cum se comporta cu rotile de iarna (205/55/16) si cu noile cauciucuri de vara, dar asta abia la anul.

Offtopic ...tu  ai venit sa vezi masina la Agip  cu vreo luna in urma ?:)

290592[/snapback]

:)

:blink:

am tot fost sa vad cateva e46 dar parca niciuna la Agip si nicun 316

on topic: cred ca ar trebui sa existe o posibilitate de a inlatura acest efect atata timp cat dimensiunea e agreata de fabricant si la unele masini nu se simte... corect?

Edited by io's

poate fi de vina pe langa dimensiunea sau starea cauciucurilor si un joc dat de uzura bucselor de la brate. de multe ori e foarte mic jocul si nu se observa la o inspectie pe elevator, dar e suficient incat sa accentueze fenomenul.

Daca vei face geometria, vei observa o diminuare a acestui efect, dar nu dispare de tot. Cand am trecut de la 17'' la 15'' si invers in service mi s-a recomandat geometrie. Si eu am intrebat de ce, iar raspunsul a venit sec: ,,Ca sa poti tine masina pe sosea, ca altfel nu stiu zau cum ai sa conduci in toate directiile" :blink:

Scuze ca raspund tocmai acum dar acum m-am logat.

Sfaturile voastre sunt bune si o sa incerc sa va raspund pe rand:

@mixage: da eu am fost sa iti vad masina la Agip pe 13.Nu mi-am mai luat din tara ci am fost pana in Germania.

@alexutzu: nu am facut geometria.nu am considerat necesar avand in vedere faptul ca pe 15" nu aveam nici o problema.Geometria sa rezolve problema? Daca da puteti sa-mi recomandati un service bun si nu prea scump pt geometrie?

eu cand am avut roti pe 15 mergea super ok masina

am pus rotile pe 17si una pe dr spate freca atunci cand intram mai tare in viraj sau nonstop cand aveam pe cineva pe locul din spate

am fost cu ea la geometrie.... merge la fel de ok ca inainte, rotile nu mai freaca nici daca am 4 in masina

fa o vizita la un service unde face geometrie

Daca nu faci geometria pt rotile pe 17 tot degeaba.Parerea mea e ca asta trebuie sa faci prima data daca vrei sati rezolvi problema.Poate jantele pe 17 nu sunt echilibrate calumea si din cauza asta ai probleme.Daca dupa ce reglezi geometria continua problema inseamna ca e din articulatii sau din cauciucuri