Jump to content

e 6o 520 sau 525

bara'cuda

Recommended Posts

eu personal am discutat cu un posesor de 520i e60 si nu parea prea multumit de demaraj;nu cunosc cat de fiabil este 525d e60(am inteles ca benzinarul ar fi in avantaj)dar trebuie luata in cosiderare diferenta uriasa de cuplu:410Nm vs. 210Nm

in favoarea modelului pe motorina care cu siguranta ai simti-o in depasiri;sa fim realisti,in trafic te intereseaza mult mai mult acceleratia,nu viteza maxima pe care in conditii de trafic chiar normal greu poti sa o atingi.

292430[/snapback]

dati-mi voie sa rectific:400Nm nu 410Nm.

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

unde naibi o fii demarajul ala la 520i mai bun nu stiu, zau..e diferenta aproape de o secunda, eu zic ca e ceva.

Max Torque 400 Nm @ 2000 rpm

295 lb-ft @ 2000 rpm

0-60 mph (0-100 km/h) 8.1 sec

Max Torque 210 Nm @ 3500 rpm

155 lb-ft @ 3500 rpm

0-60 mph (0-100 km/h) 9.0 sec

daca vrei demaraj ia 525i :blink:

Edited by Big990

Totul e in functie de:

- kilometri care ii faci anual sau lunar (daca tu crezi ca faci peste 4.000 km lunar, ar fi mai potrivit diesel);

- stilul de condus, la un diesel oricat i-ai da de tare consumul nu creste exagerat, pe cand la 520i, daca il incingi rau te duce si in afara la vreo 17 l/100km;

Daca o folosesti mai mult la oras si drumuri scurte ia benzinarul, ai bonus zgomotul motorului plus turatii ridicate daca vrei :blink:

Cat despre diesel, 525d cred ca e cel mai echilibrat din punct de vedere al performantelor vs. consum.

Fiabilitate sporita aspirat vs. turbo.

p.s.: in alta ordine de idei, 520i este, totusi, cel mai mic motor pe benzina de pe seria 5. A scris cineva mai sus ca la mers cu 200 km/h ii ia 12 l/100km...chiar asa o fi ?...adica sa mergi cu 200 km/h ceva mai mult, nu doar sa vezi daca prinde :)

292280[/snapback]

Dizl, eu fac Cernavoda-Bucuresti de 4-5 ori pe saptamana...si nu am rabdare sa merg cu 150km/h...Ti-am zis pe toti cei 160 de km ai A2...viteza de croaziera este 200km/h (am si detector si stiu si unde pot fi radare)....la aceasta viteza...consumul instantaneu imi arata 12% fix...pt motor de 2500 pe benzina; la 235km/h (240km/h imi arata pe bord) viteza maxima, am cam 4600rpm si consumul e usor peste 12% (cam 12.5%)...

Consumul la mersul asta pe A2 adica 200km/h, cu reducerile de viteza de rigoare ...ajunge la 11% ...uneori am iesit si la 10.5% pe timpul verii in week-end-uri cand era mai glomerat ...

E treaba ta daca ma crezi sau nu, 17% imi scoate cand trec peste Podul Grant sau Baneasa (Feeria) si merg bara la bara timp de vreo 1-2 ore...

in nici un caz sa imi ia passat mai bine raman cu e39 le meu  dar bani sunt si de 525d sau 520i dar vroiam sa imi fac o parere despre ambele modele

292423[/snapback]

Pai daca iti permiti sa cumperi 525d, iti permiti sa cumperi 525i. Nu e mare diferenta de pret. Deci ar trebui sa compari cu 525i nu cu 520i.

525i nu se compara cu 525d...e mult mai puternic si se infige mai bine...Chiar daca diesel-ul are cuplu mai mare ...nu face altceva decat sa zmuceasca la schimbarea vitezelor....

Decat sa iti iei BMW pt consum mai bine nu o faci....sau mai bine iei un Clio Symbol diesel. Diferentele lunare de cost intre modelul D si cel i sunt atat de mici, incat nu cred ca ar trebui sa conteze atat de mult pt cineva care da cel putin 25.000E pe o masina.

Dizl, eu fac Cernavoda-Bucuresti de 4-5 ori pe saptamana...si nu am rabdare sa merg cu 150km/h...Ti-am zis pe toti cei 160 de km ai A2...viteza de croaziera este 200km/h (am si detector si stiu si unde pot fi radare)....la aceasta viteza...consumul instantaneu imi arata 12% fix...pt motor de 2500 pe benzina; la 235km/h (240km/h imi arata pe bord) viteza maxima, am cam 4600rpm si consumul e usor peste 12% (cam 12.5%)...

Consumul la mersul asta pe A2 adica 200km/h, cu reducerile de viteza de rigoare ...ajunge la 11% ...uneori am iesit si la 10.5% pe timpul verii in week-end-uri cand era mai glomerat ...

E treaba ta daca ma crezi sau nu, 17% imi scoate cand trec peste Podul Grant sau Baneasa (Feeria) si merg bara la bara timp de vreo 1-2 ore...

292481[/snapback]

4600 rpm la 240kmh? Eu te cred, dar am niste prieteni care nu vor in ruptul capului sa te creada. Pune niste poze. Daca te iei dupa consumul instantaneu pe care il arata obc-u', e posibil sa ramii in pana de benzina.

Zi-le prietenilor tai ca sunt un mincinos...si vorbesc prostii...mi-e mai simplu asa... Eu zic ce am vazut pe bordul mashinutzii mele, nimic mai mult si nici mai putin!

Ca sa fiu mai EXPLICIT la o viteza AFISATA de aprox 240km/h, turometrul ARATA usor sub 5000rpm...(intre 4500-5000)....

La o viteza AFISATA de 200km/h, BD-ul imi AFISEAZA aprox 12%!

PS: Daca nu pot sa ma iau dupa BC, atunci dupa cine sa ma iau, dupa Mama Omida?

PS2: Mereu m-am luat insa dupa BC si NU am ramas deloc in pana de benzina! Eu mereu fac plinul cand ajung un sfert de rezervor!:blink:

Zi-le prietenilor tai ca sunt un mincinos...si vorbesc prostii...mi-e mai simplu asa... Eu zic ce am vazut pe bordul mashinutzii mele, nimic mai mult si nici mai putin!

Ca sa fiu mai EXPLICIT la o viteza AFISATA de aprox 240km/h, turometrul ARATA usor sub 5000rpm...(intre 4500-5000)....

La o viteza AFISATA de 200km/h, BD-ul imi AFISEAZA aprox 12%!

PS: Daca nu pot sa ma iau dupa BC, atunci dupa cine sa ma iau, dupa Mama Omida?

PS2: Mereu m-am luat insa dupa BC si NU am ramas deloc in pana de benzina! Eu mereu fac plinul cand ajung un sfert de rezervor!:blink:

292595[/snapback]

Tibi eu zic s-o lasam moarta. Discutia deja degenereaza, mie mi se spune ca merg pe autostrada in panta si alte chestii foarte nostime care ma fac "sa ma prapadesc de ras"- a se observa ghilimelele. Omul va face alegerea cea mai buna pentru el. Decat sa ne racim gurile degeaba si sa fim luati la mistouri ieftine zic s-o lasam balta.

tiberiu, asa o fi mai frate....nu-mi inchipuiam ca poate consuma atat de putin, mie la e39 imi statea acul la 20 la 220 km/h....poate si din cauza ca eu mergeam pe european si nu pe autostrada.....o sa ma urc si eu intr-un 525i e 60, dar pana atunci, sa ai parte de ea :blink:

p.s.: cat despre deschizatorul topicului, ia frate 525 i sau d, dar nu 520i....numai bine

Edited by Dizlpower

Aici pot sa zic ca Dizl are dreptate... 525i este intr-adevar cea mai buna alegere dupa parerea mea, daca nu te afecteaza consumul .

Care dupa cum spuneam daca circuli numai in oras si mai ales Bucuresti, media este 14-17%...sau chiar mai mult daca nu facia altceva decat sa mergi ore in sir cu viteza melcului turbat...

pai cam asta este problema eu mai mult in bucuresti merg cu masina asa ca fapt divers din cei 25000 km facuti cu e39 le meu in aproape un an de zile ,sa nu exagerez cred ca 10000 de km iam facut afara din bucutrsti restu de km numai in calvarul din bucuresti

pai cam asta este problema eu mai mult in bucuresti merg cu masina asa ca fapt divers din cei 25000 km facuti cu e39 le meu in aproape un an de zile ,sa nu exagerez cred ca 10000 de km iam facut afara din bucutrsti restu de km numai in calvarul din bucuresti

292768[/snapback]

Atunci ia doua masini. Un diesel micut si cuminte pentru oras, si un bmw mare si nervos pentru restul de 10000 de km pe care ii faci afara. Si nu lua 520i

292768[/snapback]

Pai atunci ar fi bine sa te indrepti spre diesel si neaparat steptronic.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.