Jump to content

Anvelope RFT

tiberiuenache

Recommended Posts

Anvelopele run-flat se scot foarte greu cu sculele obisnuite. E nevoie de multa forta fizica si operatiunea e predispusa la erori. Se poate foarte usor, deteriora janta dar si anvelopa, in special buzele amandoura.

Practic exista o masina de de-jantat speciala pentru run-flats. Din pacate n-am vazut-o prin Romania.

Mai mult, fara aceasta masina, cand se preseaza din lateral talonul, anvelopa sufera niste indoituri care nu-i sunt bune. Am vazut zeci de anvelope RFT crapate pe interior si cei de la centrul BMW de jante si roti din Garching mi-au explicat ca e fie din cauza lovirii unor gropi, fie din cauza de-jantarii fara aparatul special.

Acum, cu putina atentie din partea celor de la service-ul de roti, scapi fara probleme...

Parerea mea este sa iti cumperi niste cauciucuri normale pt Bucuresti. Iar in legatura cu ce a zis Romulus, are perfecta dreptate.

La mine, dreapta spate pierdea presiune .... (nu am descoperit nici acum cauza) am fost la o vulcanizare ... au scos cauciucul de pe janta si l-au pus la loc ...nu avea absolut nimic... am plecat spre C-ta iar la 150 km/h vedeam fum in spatele masinii ... si becul de pana aprins. Cand m-am dat jos am observat ca am avut explozie. (era in flacari) :blink:. Mentionez ca era vorba de un Goodyear NTC 5 Runflat

La mine, dreapta spate pierdea presiune .... (nu am descoperit nici acum cauza) am fost la o vulcanizare ... au scos cauciucul de pe janta si l-au pus la loc ...nu avea absolut nimic... am plecat spre C-ta iar la 150 km/h vedeam fum in spatele masinii ... si becul de pana aprins. Cand m-am dat jos am observat ca am avut explozie. (era in flacari) :blink:. Mentionez ca era vorba de un Goodyear NTC 5 Runflat

296470[/snapback]

Nu au treaba cauciucurile cu incompetenta oamenilor :)

Acum ca tot a venit vorba de problema asta .... imi poate da cineva o explicatie logica pt. pierderea de presiune la runflat?

296572[/snapback]

Nu cred ca pierd presiune mai mult decat cele normale, in timp.

Daca unul din ele pierde in mod constat, are o problema.

...Asa ca o sa imi pun caucioace normale...dca fac pana...o sa dau la manivela...ca tot omul... :blink:

296564[/snapback]

Asta pot sa inteleg si te aprob, mai ales la cate recall-uri au avut RFT-urile de la BMW :)

Totusi, un cauciuc nu este prost deoarece nu este utilizat corespunzator.

Un RFT se poate demonta si remonta de zeci de ori, fara sa sufere nici o stricaciune.

• 1 month later...