Jump to content

Capitonaj stalpi airbag!

Liquima

Recommended Posts

Cred ca multi dintre voi au patit ce patesc eu acum...de cand am cuparat masina am sesizat ca pe partea stanga / stalp airbag s-a desprins / dezlipit capitonajul :blink:

Mai nou...de cand i-am facut tapiteria...s-a desprins complet....m-am gandit sa scot fata aceea si sa indepartez capitonajul..insa cu ce sa il lipesc?? Prenandezul cred ca penetreaza materialul, care este foarte subtire, cred ca ar trebui sa fie un lipici gumos, astfel incat...aplicat in straturi mici sa nu poata penetra....

Sincer, m-am tot uitat, m-am invartit...materialul de pe airbag s-a desprins complet si atarna....toate bubele rele (stiti proverbul)...asta pentru ca am scapat de faza cu oglinzile si emblema...acum si capitonajul!!!

Care dintre voi a fost / este Stan patitul?

Edited by Liquima

Am patit si eu asa in partea din spate.

Am folosit banda dublu-adeziva. Am taiat din banda ca sa pun exact pe marginea partii unde era rupt. Se lipeste perfect si ramane doar un pic iesit in afara dar vezi doar daca te uiti atent in locul acela, altfel nu.

293682[/snapback]

Exact....doar ca la mine este stalpul stang/drept unde este incasetat airbagul...si se vede inestetic, ma deranjeaza rau de tot...iar azi cand ajung acasa am sa scot tot (sper sa nu sara airbagul :) )...sa vad ce pot sa fac....am sa fac si ceva poze cu pasi parcursi si lipiciul utilizat....zic lipici pentru ca nu am cum sa utilizez banda dublu adeziva pe marginea airbagului...poate am sa utilizez pe stalpi!!

Iti multumesc de sfat :blink:

Ce lipici ai gasit care sa nu iasa prin material?

293698[/snapback]

Am gandit la modul:

Stalpul (fara capitonaj) are o suprafata pe care merge aplicata as spune 89% lipiciul gumos Pritt...la fel si in cazul capitonajului...care este subtire, insa care ar suporta stratul acesta gumos in stare tare, insa tartinabila :blink:

Acest lipici la care m-am gandit nu este lichid...nu ar fi indicat...pentru ca ar patrunde si ar iesi urat...este o teroie nepusa in practica....va trebui sa vad cum prinde lipiciul pe suprafete si am sa revin cu noutati si poze.

prenandezu nu iese prin material

293764[/snapback]

vorbim despre un material foarte sensibil, unde prenandezul...fiind si de culoare usor maronie + fluid...patrunde imediat, eu am capitonaj gri....si crede-ma este incredibil de subtire!

R, vezi ca iti vor trebui torx-uri pentru a scoate ornamentul de pe stalp. Dai jos plasticul pe care scrie AIRBAG (e prins in clips-uri), iar sub el o sa gasesti 3 suruburi de tip torx, f greu de desfacut, daca n-ai scule :blink:

293765[/snapback]

In clipsuri este prins si stalpul unde se afla incasetat airbagul...asa ca mai intai voi repara materialul desprins de pe stalp si ulterior cel de pe airbag...iar pentru asta sper sa nu fiu nevoita sa scot ornamentul airbagului.

Oricum orice sfat este binevenit...mai ales ca nu stiam de torx-urile de sub ornamentul de la airbag...tx :)

materialu nu e acelasi ca ala de pe plafon?

293805[/snapback]

acela de pe plafon este altfel prins decat cel de pe stalpi (fac referire la suprapunerea straturilor), m-am uitat chiar ieri la material si cel de pe plafon este mai gros....din nefericire pt. mine.

Edited by Liquima

stiu ca mai era un topic in care unui coleg i se desprinsese materialul de pe plafon

i-am recomandat tot prenandez ,a folosit prenandez si aiesit super ok

293826[/snapback]

Ma bucur pentru colegu, asta confirma cele spuse de mine, stratul materialului de pe plafon este mai gros decat cel de pe stalp....insa sa vedem daca imi va iesi si mie...am sa mucesc azi cat se poate de mult la ea...

nu stiu cat de groase sau de subtiri sunt materialele la BMW,eu am lipit la audi saracia aia de material de pe trapa,destul de subtire dupa parerea mea,si nu a iesit prenandezu prin el

Liquima tine toate geamurile/usile deschise....eu cand am lipit trapa m-am drogat de miros,si e o stare super naspa ca nu constientizezi pe mom intensitatea mirosului ca stai concentrat sa lipesti frumos...si cand termini vezi fluturasi roz cum zboara in jurul capului

Ma bucur pentru colegu, asta confirma cele spuse de mine, stratul materialului de pe plafon este mai gros decat cel de pe stalp....insa sa vedem daca imi va iesi si mie...am sa mucesc azi cat se poate de mult la ea...

293838[/snapback]

:blink: :) spune clar , e material tip silon , gen tesatura pufoasa(LA ASTA NU FOLOSESTI PRENADEZ PT CA NU AI CONDITII ACASA) sau material tip vinilin , imitatie de piele (SE POATE SI CU PRENADEZ) . pt asmenea locuri delicate si supuse varatiilor mari de temperatura e f buna solutia lui ciupanezu cu banda dublu adeziva (DOAR PE CONTURUL PIESEI) in modul asta materialul poate sa lucreze (dilata / contracta) fara sa se dezlipeasca sau sa faca basici , e si mai usor lavabil . acuma depinde de ce tip de banda dublu adeziva dispui tu...nu e indicata cea cu burete .

nu stiu cat de groase sau de subtiri sunt materialele la BMW,eu am lipit la audi  saracia aia de material de pe trapa,destul de subtire dupa parerea mea,si nu a iesit prenandezu prin el

Liquima tine toate geamurile/usile deschise....eu cand am lipit trapa m-am drogat de miros,si e o stare super naspa ca nu constientizezi pe mom intensitatea mirosului ca stai concentrat sa lipesti frumos...si cand termini vezi fluturasi roz cum zboara in jurul capului

293847[/snapback]

maninca ceva si tu inainte...mai bea o bere simbata dupa amiaza...

:blink: :) spune clar , e material tip silon , gen tesatura pufoasa(LA ASTA NU FOLOSESTI PRENADEZ PT CA NU AI CONDITII ACASA) sau material tip vinilin , imitatie de piele (SE POATE SI CU PRENADEZ) . pt asmenea locuri delicate si supuse varatiilor mari de temperatura e f buna solutia lui ciupanezu cu banda dublu adeziva (DOAR PE CONTURUL PIESEI) in modul asta materialul poate sa lucreze (dilata / contracta) fara sa se dezlipeasca sau sa faca basici , e si mai usor lavabil . acuma depinde de ce tip de banda dublu adeziva dispui tu...nu e indicata cea cu burete .

293848[/snapback]

Nu cu burete, am folosit banda dublu-adeziva subtire, cea normala adica. Mi s-a parut cea mai buna solutie pt ca asa nu a ramas nici un semn. Am pus exact pe marginile materialului si nu foarte mult pentru ca nu era nevoie.

eu le-am schimbat cu tot cu piesa de plastic, nu doar tapiteria.

au fost cam 150 RON bucata, de la Meteor, acum un an si ceva.

fara manopera - le-am schimbat singur, ca ma enervau petele care ramasesera pe stalpi de la montaj.

Edited by cat

Primul pas a esuat...am incercat sa scot fata...cea mai usoara parte chederul....si prima clama de la stalpul stang...in rest m-am reorganizat...am lucrat la material direct pe stalp:

post-4128-1191864958_thumb.jpg

post-4128-1191864978_thumb.jpg

post-4128-1191865007_thumb.jpg

Iar in final...dupa 40 de minute...as spune ca am scutit 300 Ron pentru stalpi noi :)

Acum sa vedem daca va rezista manopera...si trebuie sa mentionez ca prenandezul nu penetreaza materialul...cel putin in locurile in care l-am folosit, in rest recomand lipiciul Pritt :blink:

post-4128-1191865456_thumb.jpg