Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Tacanit la accelerare

dany.2007

Recommended Posts

Sal all

Am o nedumerire, sa zic , nu o consider o problema dar mai bine sa stiu decat sa nu :) .

Cand accerez mai brusc , adica nu lin , de fapt cand ii pun pe toti cei 150 de caluti la treaba se aude un tacanit la motor . Tacanitul este gen tacanitului care se auzea la raposatele Dacii cand aveau probleme sau nu era reglat avansul (pentru cei care au avut dacie si care incercau sa mai stoarca ceva putere din motorul ala).

Se aude in treptele 3,4,5 si 6 . La 1 si 2 nu se aude din cauza zgomotului de la motor , cred .

Se mai aude si la altcineva ? E ceva normal ? sau am eu o problema ?

10x all

:blink:

Sal all

Am o nedumerire, sa zic , nu o consider o problema dar mai bine sa stiu decat sa nu :) .

Cand accerez mai brusc , adica nu lin , de fapt cand ii pun pe toti cei 150 de caluti la treaba se aude un tacanit la motor . Tacanitul este gen tacanitului care se auzea la raposatele Dacii cand aveau probleme sau nu era reglat avansul (pentru cei care au avut dacie si care incercau sa mai stoarca ceva putere din motorul ala).

Se aude in treptele 3,4,5 si 6 . La 1 si 2 nu se aude din cauza zgomotului de la motor , cred .

10x all

:blink:

294419[/snapback]

Ia incearca, de exemplu cu viteza 2 sau 3, sa mergi normal, sa iei piciorul de pe acceleratie, dupaia sa accelerezi la loc, si tot asa. Daca se aude un tzacanit exact cand apesi acceleratia sunt simptomele flansei de cardan. Bafta !

Masina este 320d 2L 150CP 6 trepte an 2004 , o pisicuta .

Tacanitul se aude de la motor , cam de sub capota .

O sa incerc cum a zis alex5aru sa vad daca se aude exact la acceleratie dar in stilul meu de mers o mai las o mai accelerez fara sa scot din viteza si se aude tot timpul cand accelerez.

Unde se afla flansa de cardan ? (nu sunt super mecanic , ma pricep si eu asa si asa) .

alex5aru - nu te contrazic, incerc ce mi-ai zis, doar ca vreau sa zic ca tacanitul e cam soft , un fel de tacanit de CD cand se chinuie o unitate sa-l citeasca .

10x all :blink:

gata stiu tacanitul de care zici....e prezent la multe motoare diesel....

se aude cand acc brusc ...nu stiu de ce am impresia dar e foarte normal

cel putin la toate masinile conduse de mine era prezent,de la punto pana la land cruiser

294459[/snapback]

nu e nici un tacanit de la motor....poate la 520d sa se auda mai tare motorul, tacanitul ala e de la flansa de cardan.

Edited by kretzu_sla

Guest poleposition

cand pica flansa de la cardan nu tacane, ci tremura. Se simte undeva intre scaunele din fata tremuratul si este prezent in special cand pleci de pe loc.

mai degraba tachetii....

cand pica flansa de la cardan nu tacane, ci tremura. Se simte undeva intre scaunele din fata tremuratul si este prezent in special cand pleci de pe loc.

mai degraba tachetii....

294497[/snapback]

parca s-a mai discutat de chestia asta...ca tacanitul ala se aude din mers cand accelerezi si de la plecarea de pe loc (uneori)...eu tot la flansa de cardan ma inclin.

Se poate testa sau vedea daca este de la flansa de cardan ?

Ma refer daca pot sa vad ceva la flansa de cardan , daca trebuie schimbata , pe langa simptome .

294533[/snapback]

nu face de la flansa de cardan, aia nu tacane, in principiu e un rulment, rulmentii nu tacane!

tacanitul ala din cate mi s/a spus mie e de la injectie si nu e o defectiune!

stai linistit :blink:

• 2 years later...
Sal all

10x all

:twoup:

Si eu aud aceeasi chestia la un Opel Astra G 2001. 1.7 DTI 16v ... cand accelerez brusc apare un usor tacanit pe toata accelerarea. Eu zic ca e un sunet normal pt. diesel :) doar si la benzina auzi motorul mai tare cu un sunet specific cand accelerezi !

Cred, totusi, ca sunetul despre care se vorbeste nu este neaparat sunetul specific unui motor ambalat, indiferent daca este pe benzina sau diesel. Tacanitul asta seamana leit cu avansul care batea la dacia lu' taica-meu cand baga in ea gazolina. Evident, un motor in sarcina scoate un zgomot puternic, dar nu tacane sau zdrangane de parca ar avea lantul intins.

Si la mine se aude, 1.8 benzina, cand e subturat motorul intr-o treapta superioara si calc mai tare acceleratia si masina nu are forta, face asa pana trece de 2000 de ture. Asa fac cam toate motorizarile mai mici pe care am mers eu, ce-i drept nici nu am mers pe motorizari mai mari de 2 litrii. Cred ca in momentul ala injectia lucreaza la maxim si de acolo zgomotul. Am auzit acelasi lucru si la loganu lu tata de 10 mii de km.

Si la mine se aude, 1.8 benzina, cand e subturat motorul intr-o treapta superioara si calc mai tare acceleratia si masina nu are forta, face asa pana trece de 2000 de ture. Asa fac cam toate motorizarile mai mici pe care am mers eu, ce-i drept nici nu am mers pe motorizari mai mari de 2 litrii. Cred ca in momentul ala injectia lucreaza la maxim si de acolo zgomotul. Am auzit acelasi lucru si la loganu lu tata de 10 mii de km.

M-am gandit si eu ca poate este din cauza turatiei mici, dar se aude si la turatii de 2500, doar ca nu asa de tare. Pe de alta parte, si eu am avut candva logan si nu am auzit zgomot chiar asa de tare. Este clar ca nu-i place turatia mica si atunci se forteaza motorul. Si, totusi... Este foarte deranjant zgomotul. Poate sunt eu nestiutor in ale mecanicii, dar nu mi se pare ok.

Sau sa fie benzina proasta? Adevarul e ca cu Carrera 100 de la OMW nu facea chiar asa zgomot ca si cu Carrera 95.