Jump to content

Reglaj faruri e30

Recommended Posts

Salutare! Dupa cum spune si titlul este vorba de reglajul farurilor la e30 ... care la mine nu merge!Asa am luat masina ... si acuma dupa 1 an de zile m-a lovit in cap sa le fac sa mearga :blink:

Intrebarile ar fi:

1.Reglajul banui ca se face mecanic , nu electric ...

2.Daca stie cineva ce ar putea fi defect de nu merge sa stiu la ce sa ma astept inainte sa o duc la un electrician

Multumesc anticipat ...

E reglaj electric? Cand dai de rotita aia din bord...se aude vreun zgomot dinspre faruri? E posibil sa ti le regleze cu farurile aprinse...

296150[/snapback]

Salut! Da am rotita respectiva de la care teoretic se regleaza farurile cu treptele: 0 , 1 , 2 si 3 ... in schimb degeaba o invart ca nu se aude nimic nu reactioneaza nimic! Ma indoiesc sa cred ca are reglaj electric dar tot ce ii posibil!Eu m-am gandit ca reglajul ii mecanic, adica cum invart de rotita se ridica sau se lasa farurile!Masina este din '91

Si o poza sa se inteleaga despre ce vorbesc ...

Edited by Lt.Powell

Am intrebat eu gresit...din ce stiu eu, reglajele farurilor sunt electrice, nu cu cablu din bord :blink:...scoate rotita din bord si vezi daca are fire in spate, sa nu fie doar de mobila...apoi poti chiar sa verifici cu un instrument de masura daca ai tensiune pe acele fire...apoi sa vezi daca ai motorasle in faruri...sunt putin mai jos decat locasul becului din far...oricum, iti dai seama ca e un dispozitiv electric pe acolo dupa o mufa cu cabluri electrice ce vine pe acolo, distincta fata de mufa de alimentare a becurilor de faza scurta si pozitii...

nu-s electrice functioneaza prin sistem hidraulic ceva lichid dar nu stiu exact ce lichid butonul din masina are rol de pompa, urmeaza furtunele pana la faruri si pistonasele de reglaj atasate pe rama farului de faza scurta verifica daca ai toata instalatia si apoi daca ai lichid

nu-s electrice functioneaza prin sistem hidraulic ceva lichid dar nu stiu exact ce lichid butonul din masina are rol de pompa, urmeaza furtunele pana la faruri si pistonasele de reglaj atasate pe rama farului de faza scurta verifica daca ai toata instalatia si apoi daca ai lichid

296629[/snapback]

Da, ai dreptate! Asta este sistemu de reglare,hidraulic! Am fost astazi la electrician si a verificat ... exista toata instalatia ... mai exista si ceva "lichid" dar butonul de unde reglez merge foarte usor si am inteles ca trebuie sa mearga mai greu din cauza presiunii! Electricianul mi-a spus ca nu prea este ceva de facut , adica nu se poate repara doar daca cumpar un alt sistem functional si "deh la ce iti trebe ca oricum nu il folosesti".Totusi ma indoiesc sa nu existe cale de a rezolva problema!Chestia asta mi-o cazut cu "tronc"acuma si nu ma dau batut pana nu o rezolv :blink:

Niste sfaturi sau pareri sunt binevenite si v-as fi recunoscator ...

Apropo in caz ca o sa trebuiasca sa refac circuitul cum ii zice la acel lichid si unde il pot gasi (am vazut doar ca e albastru)... sau daca aveti o parere care ar putea fi problema ...

Sa existe oare situatia in cazul in care nu s-a mai folosit de mult timp sa se fi intepenit??

Multumesc ...

Edited by Lt.Powell