Jump to content

VANOS

Vadim

Recommended Posts

Fapt:la motorul M54B22 de pe 320i-ul meu pot sesiza un discret zgomot la relanti,constant si asemanator cu tacanitul unui diesel;pe youtube am vazut tot felul de filmulete cu titlul vanos.... unde se percepe acelasi tip de sunet(recunosc,ar fi un fel de sunet in plan secund fata de cel principal al motorului care suna o.k.);ce parere aveti? e ceva normal sau ar fi o problema si daca da,ce e de facut?

295778[/snapback]

Si eu am tot acelasi tip de motor ca al tau si se aude tot asa :blink: ; e normal.

Edited by Allex

cu capota deschisa si cu urechile infipte in motor se aude...stiu asta,am auzit si eu si stiu cum e

omu zice clar ca se aude discret....

tacanitu de tacheti e cum vreti voi dar numai discret nu e...se aude pronuntat din masina in mers cu geamurile inchise si cu muzica la un volum scazut

e diferenta majora intre ele...

295805[/snapback]

este exact asa cum zici:cu capota inchisa de abia se aude iar cu capota ridicata si cu urechile infipte in motor sunetul e doar un pic mai evident;din interiorul masinii,clar nu se aude nimic.

Nu e vorba de asta, dar M54 numai a diesel nu se aude.

Este greu sa descrie zgomotul probabil.

295803[/snapback]

deci,cum spuneam in primul post:zgomotul discret in cauza este un zgomot in plan secund care seamana doar oarecum a diesel,zgomotul principal ca sa zic asa,mi se pare in regula,motorul nu vibreaza absolut de loc(in sensul ca nu e sesizabil),in turatii suna excelent.Dau in mare masura credibilitate lui Tesio pentru ca se pare ca a inteles perfect asa zisele simptome,dar si lui Allex care spune ca are exact acelasi model ca al meu si pretinde ca aude la fel,dar cu rezerva sa zicem ca daca in timp sunetul in cauza creste in intensitate atunci inseamna ca ar fi ceva;oricum,o sa incerc si eu sa discut cu vreun ,,meserias'' si o sa incerc sa aflu mai multe date cu referire la subiect.

deci,cum spuneam in primul post:zgomotul discret in cauza este un zgomot in plan secund care seamana doar oarecum a diesel,zgomotul principal ca sa zic asa,mi se pare in regula,motorul nu vibreaza absolut de loc(in sensul ca nu e sesizabil),in turatii suna excelent.Dau in mare masura credibilitate lui Tesio pentru ca se pare ca a inteles perfect asa zisele simptome,dar si lui Allex care spune ca are exact acelasi model ca al meu si pretinde ca aude la fel,dar cu rezerva sa zicem ca daca in timp sunetul in cauza creste in intensitate atunci inseamna ca ar fi ceva;oricum,o sa incerc si eu sa discut cu vreun ,,meserias'' si o sa incerc sa aflu mai multe date cu referire la subiect.

295834[/snapback]

Am spus ca se aude si la mine, da nu stiu exact ce fel de zgomot are masina lui crtir; acum vreau sa rectific: deci din cate stiu sunetul de vanos e asemanator cu sunetul unui diesel dar mult mai discret, cum spunea si Romulus (adica se aude muuuuult mai incet ca un diesel) fata de zgomotul de tacheti care este foarte enervant si care se aude si in mers / turatie. Din ce am inteles eu din postul lui crtir se aude doar la relanti deci nu cred ca este o problema.

@crtir Cel mai bine ar fi sa te duci la un service ca sa fi sigur :blink:

Si ce-am spus atunci? Ca mai bine imi tai o mana decat sa bag aditiv in motor. Poti sa-mi aduci 1000 de oameni carora le-a disparut sunetul...

295810[/snapback]

Sunt de acord cu tine :)

@ Tesio: BMW este cam singurul care nu recomanda aditivi pentru motor din cate stiu eu :blink:

Edited by Allex

• 1 year later...