Jump to content

Senzor clapeta acceleratie

joe2u

Recommended Posts

:blink: Salutare la toata lumea.

Ca multi alti posesori de bijuterii pe roti ma aflu aici cu o problema: nu trage cum ar trebui. Si nu din cauza motorasului ci din cauza acestui senzor de clapeta de acceleratie, depistat chipurile de un vajnic mecanic de pe meleagurile noastre. Evident ,intrebare: Cat de bune intentionat a fost sus-numitul mecanic? Poate ca nu voi sti niciodata, ca vorba aia: traim in Romania si asta ne ocupa tot timpu'.... :)

El spune ca ar trebui inlocuit , chipurile nu functioneaza cum trebuie si implicit nu regleaza bine debitul de aer la motor. De aici rezulta inevitabil reactii nedemne de oo asemenea masinuta. Daca s-a mai confruntat cineva cu o asemenea dilema sa ma anunte

Bafta :)

Masina e 316i cu motor 1895 cm3. Am dus-o si eu la un service specializat sa o verific pe calculator pentru depistarea eventualelor probleme , manat mai precis de micul inconvenient. Ce se intampla ? In momentul cand vreau sa plec in tromba , calc acceleratia puternic , motorul tremura putin iar de-abia apoi pleaca . Precizez ca totul se petrece rapid nu sunt probleme ulterioare, nu e prompta acceleratia . Chiar si la relanty ( oare asa se scrie) ? cand calc la fund tremura putin si apoi isi revine, se accelereaza bine. Ajunge greu la turatie maxima gen 5500- 6000 . Cam asta ar fi problema :) :blink:

Mecanicul mi-a spus asa: computerul masinii nu reuseste sa transmita informatia la acest senzor de clapeta acceleratie in momentul in care eu apas pa pedala de acceleratie la fund , cel putin nu instantaneu, prompt ... el isi revine dupa cam 2 zecimi de secunda . Si ce e mai suparator e ca-mi tremura motorul

Mecanicul mi-a spus asa: computerul masinii nu reuseste sa transmita informatia la acest senzor de clapeta acceleratie in momentul in care eu apas pa pedala de acceleratie la fund ,

296281[/snapback]

Interesanta explicatie :blink:

injectoarele sunt bune . Mi le-a verificat

296283[/snapback]

Aha, e atunci poti sta linistit, schimba ce ti-a zis mecanicul si se rezolva :)

• 5 weeks later...
Masina e 316i cu motor 1895 cm3. Am dus-o si eu la un service specializat sa o verific pe calculator pentru depistarea eventualelor probleme , manat mai precis de micul inconvenient. Ce se intampla ? In momentul cand vreau sa plec in tromba , calc acceleratia puternic , motorul tremura putin iar de-abia apoi pleaca . Precizez ca totul se petrece rapid nu sunt probleme ulterioare, nu e prompta acceleratia . Chiar si la relanty ( oare asa se scrie) ? cand calc la fund tremura putin si apoi isi revine, se accelereaza bine. Ajunge greu la turatie maxima gen 5500- 6000 . Cam asta ar fi problema :)  :blink:

296274[/snapback]

Si eu am un 316 din95'....masina are 103CP RETINE 103CP nu e avion nu are 200CP tu ce vrei sa traga sa rupa pamantu. Si e motor de turatie, du-o tu in 4000 de ture si da-i drumu la ambreaz si o sa vezi. Stiu cum e ca si eu sunt la fel, sau pe aproape, sub 3500-4000de ture e banala, dar dupa 4000RPM...rupe, du-o si in 6000RPM sa vezi , masina tine , motoru tine, si daca nici atunci nu traga.......ia-ti frate 335 din 2007....masina ta nu e WRC. nu uita