Jump to content

Insecte si alte chestii pe masinile noastre

EL_LOCO

Recommended Posts

cum alte tari griblura este mai putina ca la noi eu cred ca este pusa pt a proteja partea frontala a masini de musculite si alte insecte care stiti si voi care mergeti in afara orasului cum se lipesc ca un super glue de caroserie.oricum eeste inventie venita de la americani.la multe sunt imbracate si aripile in fata ma refer

Si eu zic la fel. Adica o piatra o sa fie cat de cat amortizata de bucata aia de piele dar totusi nu o sa te scape complet. Oricum, mi se pare inutila, ca si cum ai avea un custom foarte frumos si scump, dar porti un sac pe deasupra cand mergi pe strada cu el, ca sa nu il strici.

Si eu zic la fel. Adica o piatra o sa fie cat de cat amortizata de bucata aia de piele dar totusi nu o sa te scape complet. Oricum, mi se pare inutila, ca si cum ai avea un custom foarte frumos si scump, dar porti un sac pe deasupra cand mergi pe strada cu el, ca sa nu il strici.

17255[/snapback]

ba da, te scapa complet chiar ci la viteze mai mari de 200km/h. pielea aia e dublata de un material rezistent. bineinteles nu te scapa de bolovanii de la volan :blink:

ba da, te scapa complet chiar ci la viteze mai mari de 200km/h. pielea aia e dublata de un material rezistent. bineinteles nu te scapa de bolovanii de la volan  :blink:

17264[/snapback]

Nu stiam ca ar avea vreo intaritura pe dedesubt, dar chiar si asa, faruri si alte portiuni nu scapa. O fi ea buna acolo, dar mi se pare o investitie/efort/look inutil.

cum alte tari griblura este mai putina ca la noi eu cred ca este pusa pt a proteja partea frontala a masini de musculite si alte insecte care stiti si voi care mergeti in afara orasului cum se lipesc ca un super glue de caroserie.oricum eeste inventie venita de la americani.la multe sunt imbracate si aripile in fata ma refer

17204[/snapback]

asta e explicatia reala, insectele. exista si husa de piele similara pentru oglinzi.

cele doua umflaturi au rolul de a schimba si curentul spre parbriz, ca sa nu se lipeasca nici acolo bug-urile. evident, strica aerodinamica si performantele la viteza, dar scapi cu tabla curata si cu vizibilitatea buna.

Nu stiam ca ar avea vreo intaritura pe dedesubt, dar chiar si asa, faruri si alte portiuni nu scapa. O fi ea buna acolo, dar mi se pare o investitie/efort/look inutil.

17266[/snapback]

me 2 :blink:

asta e explicatia reala, insectele. exista si husa de piele similara pentru oglinzi.

am un prieten care pleaca in vacante in state la un unchi pensionar. cand se duce strabat tara in lung si-n lat intr-un cadillac alb nu mai stiu de care cu husa din asta de piele pe bot. avind si el aceeasi nelamurire ca noi, a primit raspunsul: pt griblura. ganditi-va ca ei nu-si spala masinile ca noi in fata blocului si nu-i intereseaza cate insecte se depun pe bot si cat de greu se curata dupa ce se intaresc. aveti dreptate, vrind-nevrind protejaza si de insecte. ridicaturile sunt intr-adevar pt crearea curentilor ce indeparteaza ganganiile de parbriz- eu zic ca asta e doar o imbunatatire, aceleasi dispozitive existind si pe bratele stergatoarelor.

Edited by niz

• 3 months later...
bug-urile alea care se izbesc de masina, nu reprezinta o problema la spalarea cu jet dar daca nu sunt indepartate cat mai repede ataca lacul si vopseaua.

31900[/snapback]

Deci daca un bondar accidentat mortal si intins pe capota, ramane acolo sa zicem o saptamana, iti da gaura in lac si in vopsea?

habar n-aveam ca insectele pot fi asa de periculoase! :blink:

e30 este o masina de care te indragostesti fara sa aiba prostiile alea pe laterale, sincer mie imi place stock fara nici un "briz briz" fie el si de la mama lu' bmw

Deci daca un bondar accidentat mortal si intins pe capota, ramane acolo sa zicem o saptamana, iti da gaura in lac si in vopsea?

31948[/snapback]

Dupa un drum pe autostrada Soarelui,cu viteze in jur de 160-180 km/h,am mers de vreo zece ori la spalatorie si nici acum nu si-a revenit bara la culoarea initiala.Sunt o gramada de pete putin mai inchise la culoare decat nuanta masinii,si nu ies deloc la spalat :blink:

am mers de vreo zece ori la spalatorie si nici acum nu si-a revenit bara la culoarea initiala.Sunt o gramada de pete putin mai inchise la culoare decat nuanta masinii,si nu ies deloc la spalat
Voi cautati crima perfecta? Vreti sa ucideti (insecte) fara sa ramana urme... Nu stiti ca asa ceva nu exista?!

la noi se numeste Car-Bra (sutien pentru masina?!?) insa la noi acopera tot botul masinii cu gauri pentru faruri si radiator, si eu folosesc cand ies la drumuri lungi si noaptea deoarece sunt multe tiruri si demulte ori tre sa stai in spatele lor ceva timp si itzi arunca pietricele etc, mai nou acum sunt unele ca unf el de abtzibild transparent care dabea il observi, nu leam incercat inca dar sunt numai pentru boneta

incercati sa "mituiti" baietii de la spalatorii,exista o solutie speciala pentru insecte care se da inainte de spalat si curata superbine tot ce se poate numi insecta indiferent de locul unde a sfarsit "inaripata" si se poate pune si in lichidul de spalat parbrizul :blink:

Intr-o zi am luat ceva ganganie mare de tot in parbriz incat am facut un gest de eschivare cand am vazut-o cum se loveste de parbriz chiar in dreptul meu.

Cele mai naspa ganganii sunt pe A1 vara.Raman lipite pe parbriz si nici cu dracovenia aia de dat zapada si gheata de pe parbriz nu se ia.

Guest 2good4u

ba, da chiar asa? voi nu le evitati? :blink:

PS: e marfa la modele mai vechi ca nu au tabla in fata, inter faruri.. pe capota raman putine..