Jump to content

Automobile Bavaria

DarKWavE

Recommended Posts

Inseamna ca tu erai cel cu seria 7...

299499[/snapback]

Nu si nici nu ma dau in vant dupa seria 7, prefer S-klasse :blink:

Cam ciudat sa doresti asa ceva pe un forum...

299502[/snapback]

Ma refeream la topicul de fata, la subiectul de fata. De ce oare trebuia sa interpretezi neaparat in sensul spus de tine? :)

Cand ai un contact direct (si nu numai) cu clientii ii tratezi pe toti la fel, nu conteaza ca unul e mai avut, altul mai sarac, altul mai urat sau mai frumos, sau e vecinul tau de bloc si crezi ca asta iti permite sa ii vorbesti la pertu, eventual ii vorbesti la pertu cand va nimeriti amandoi la buticul din coltul blocului.

299508[/snapback]

De acord cu tine, ai perfecta dreptate si subscriu punctului tau de vedere. Daca erai atent vedeai ca am si zis in postul ala, "la AB lucreaza si romani", deci trebuie sa-i abordezi ca pe romani, de adaptezi de la unul la altul. Daca e neprietenos il faci sa fie, asta e, trebuie sa fim constienti ca traim intr-o tara cu oameni foarte stresati, foarte sensibili la orice, care mai de care dornic sa iasa in fata cu manelele date la maxim... metaforic vorbind.

Cum se mai zicea, daca nu facem ceva constructiv, sa facem ceva sa-i schimbam pe cei de la AB, la caracterul unora ma refer, atunci ciripim aici degeaba si nu facem decat sa ne lamentam aiurea care mai de care cat de chinuit a fost acolo si ce necipliti sunt unii de pe acolo s.a.m.d.

Deci haideti fratilor sa le impunem respect, sa le aratam ca suntem oameni cu mintea deschisa si nu o adunatura de conjunctural-proprietari de BMW si am ajuns pe la ei prin curte ca sa aiba cu cine sa-si manifeste unii dintre ei ifosele de domnisoare neprihanite.

Deci trebuie sa ne gandim la un mod comun de abordare, sa facem ceva la modul concret.

• Replies 357
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu am patit o faza asemanatoare cu [ cuvant urat ] astia de la AB :blink: , am dus masina pentru 3 zgarieturi super fine si mi-au zis:"Dureaza vreo 4 zile"...am luat-o dupa 12 zile cu scandal:argue: .

Mi-au servit scuze de genul:"Nu am avut curent, sunt multe masini cu avarii, clienti sunt de vina ca le-au busit :) , etc.

Ce pot sa mai zic ...jenant, fac de ras ditamai brandul auto.

Plus ca am mai gasit inca 150 de km in plus si un sfert de rezervor dus...niste retarzii analfabeti...cred ca ii aleg pe cei mai prosti.Pacat ca din cauza unui departament(cel de "tablarie") sufera imaginea marcii.

Mai am 2 Octavii la care am mai avut de facut mici retusuri la tinighigerie la PBA si astia s-au purtat frumos intotdeauna si s-au tinut de cuvant cand au zis un termen.

Oricum urmeaza 1000 de reclamtii la BMW AG, etc. :)

PS:In primavara mai vroiam sa mai iau o caruta de ei...dar m-au "convins" ca sunt profesionisti.

Edited by paul

Plus ca am mai gasit inca 150 de km in plus si un sfert de rezervor dus...

301812[/snapback]

Daca e adevarat ceea ce spui e foarte grav. Ma refer in mod special la km parcursi si nu la cantitatea de combustibil lipsa. Imi este greu sa cred ca atunci cand s-a luat masina in primire nu s-a notat pe fisa masinii numarul de km din bord si imi este si mai greu sa cred ca atunci cand ai luat masina si ai vazut diferenta de km nu ti-a explicat nimeni nimic. 150 de km parcursi inseamna mult, foarte mult pentru o masina care a stat in service.

Pacat ca nu poti sa raspunzi. Sunt altii care au platit lucruri si mai grave si nu au folosit un asemenea limbaj, nu ca as fi impotriva limbajului in sine dar nu obtii nimic cu jignirile, nu devin cei de la service-urile BMW subit mai buni daca noi ii injuram. Cred ca putem sa-i abordam si altfel, cum am zis intr-un post mai sus, sa le impunem respect.

Masina mea a stat in service 10 zile, am predat-o unui portar habarnist cu talon cu tot si am memorat eu numarul de km... xx253 km pe bord. Cand m-am intors sa o iau, avea xx254 km la bord. Si pe partial (probabil adus la 0 dupa resoftare 0,8 km).

Navigatia era in bord, toate dvd-urile la locul lor si detectorul de radar la fel.

E60-ul il lasam in trecut cu cartela SIM in masina. Intr-o vreme paranoic am urmarit lista de convorbiri, dar niciodata nu s-a intamplat sa gasesc ceva care sa nu fie convorbire proprie...

Si la cate camere de supraveghere au, m-as mira sa ia masinile din service la drive-test. Seful de service e acolo in permanenta si masinile se noteaza cand intra si ies.

Scuze... mi s-a facut scarba de astia de la AB... ieri (adica miercuri) i-am sunat, dupa ce m-au tot transferat de la unul la altul de 4 ori, am lasat numarul meu si m-a sunat un tip pe la 5 dupa-amiaza. Mi-a vorbit ok, insa m-a anuntat ca masina abia ieri (adica cand a sunat el) a intrat la pregatire (adica sa se dea jos clantele de la usi si ce mai trebuie). M-a anuntat cu adanc regret (banuiesc) ca pana saptamana viitoare pe joi asa... nu am nici o sansa sa o iau. No more to say.

In alta oridine de idei, azi am dus Subaru la revizie... la 10 am fost acolo mi s-a spus ca dureaza intre 2 si 3 ore. Pentru ca serviciul e aproape am lasat masina si am plecat. La ora unu m-a sunat consilierul sa imi spuna tot ce a fost schimbat si au rezolvat, ce probleme a avut si ca ma asteapta sa o ridic... trebuie sa va spun ca sunt de 10 ori mai profesionisti... a fost o placere... dar asta nu e o noutate... asa am fost intampinat si la Subaru pe centura si la cei de la Marasesti de fiecare data.

Ai rabdare ca sigur vor spune unii ca ai tratament preferential si chestii de genul asta :) Glumesc normal :blink:

Totusi sunt dezamagit cand vad ca unii arunca cu afirmatii foarte usor, tipic romanesc sa scuipi pe toata lumea si sa pleci mandru de acolo, sa nu ma intelegeti gresit, nu ma refer la cineva anume ci in general.

Sunt dezamagit pentru ca eu sunt unul care am avut probleme grave cu ei, daca ar fi fost sa nu isi respecte blazonul, emblema de pe service puteau sa ma lase sa urlu la Luna sau sa-i dau in judecata, varianta ne-agreata de mine. Pana la urma au fost ok, de aceea cand vine cineva si zice tot felul de lucruri destul de... cusute cu ata alba imi vine greu sa cred ca lucrurile stau chiar asa.

Nu stiu de ce unii se intorc pur si simplu cu spatele in fata unei probleme intalnite in loc sa se lupte cu ei, sa le impuna sa fie conformi cu firma care o reprezinta. Se supara si se enerveaza, pleaca si apoi se lamenteaza peste tot ca ce fel sunt aia si ce cosmar e acolo, eu consider ca oamenii astia nu stiu sa isi sustina punctul de vedere, pacat, chiar vreau sa scoatem ceva bun din cei ce reprezinta BMW in Romania, buni, rai, sunt de-ai nostri, altii nu avem.

Romulus, cunosc un caz concret cand o masina din service a fost luata la drive test, "doar prin curte", trebuie sa precizez ca asta se intampla cu destul de multa vreme in urma. Cred ca de la venirea lui BMW AG prin biroul lor si nu numai, nu se mai practica faze din astea cu plimbari incognito pe oriunde.

Cei cu marci japoneze sunt mai serviabili, au insa un avantaj, la ei nu e aglomerat, numarul de masini japoneze in Ro fiind foarte mic. Cu siguranta ca daca si la AB ar fi fost la fel de lejer altfel stateau lucrurile. Nu caut nimanui scuza si nu le iau partea, descriu doar o stare de fapt.

Edited by d-rive

Una e revizia si alta e tinichigeria. Una e subaru, care vind masini intr-un an cate vinde bmw intr-o luna...

Dar... Am de mentionat cateva aspecte... Nu incerc sa scuz pe nimeni, dar merita aratate cateva circumstante, atenuante sau nu.

1. Un coleg de-al nostru care mai lucreaza pe acolo, a avut concediu miercuri si trebuia sa revina abia luni la munca. A fost rechemat pentru ca aveau prea multe masini in service si nu faceau fata.

2. Miercuri am stat 4 ore la Bavaria si parcarea clienti era ABSOLUT plina.

3. Eu am lasat masina pentru 5 zile si a stat 10. Am incercat sa inteleg situatia si n-am disperat.

4. Trebuiau probabil sa-ti spuna cand ai lasat masina, care e situatia si prognoza.

5. O revizie la bavaria nu dureaza mai mult de 2 ore niciodata. Am lasat ieri la revizie un E90 330i si s-au schimbat si placutele spate si filtrele ieri. Am lasat-o mai mult pentru ca era necesar revopsit si bara.

[...]

Romulus, cunosc un caz concret cand o masina din service a fost luata la drive test, "doar prin curte", trebuie sa precizez ca asta se intampla cu destul de multa vreme in urma. Cred ca de la venirea lui BMW AG prin biroul lor si nu numai, nu se mai practica faze din astea cu plimbari incognito pe oriunde.

[...]

302302[/snapback]

Ieri ca tot am fost atata timp pe acolo, m-am uitat si dupa DarkWave, poate reuseam sa-l indrum si sa-l ajut... :blink:

Tot ieri mi-a fost prezentat managerul de marketing BMW Romania, care este un cetatean german care s-a mutat in iulie cu familia la Bucuresti. Am inteles ca o zi pe saptamana va fi la Bavaria.

E extrem de simplu: programare dupa o luna. Consilierul iti spune ca e gata intr-o saptamana. Dupa o saptamana masina intra abia la pregatire... mai e nevoie sa explic si altceva? Macar de data asta au vorbit frumos si a fost totul ok (din punct de vedere al comunicarii...asta nu avea nici prune in gura nici morcovi).

Ah...si telefonul de miercuri a fost doar de "testare" caci in dimineata aia am avut drum la Baneasa si am trecut si prin fata AB... masina era in curte... parcata langa gard...exact cum am lasat-o (desi am vaga impresie ca fusese spalata...sau poate era de la roua, era vreo 6 dimineata).

Ieri ca tot am fost atata timp pe acolo, m-am uitat si dupa DarkWave, poate reuseam sa-l indrum si sa-l ajut... :)

Tot ieri mi-a fost prezentat managerul de marketing BMW Romania, care este un cetatean german care s-a mutat in iulie cu familia la Bucuresti. Am inteles ca o zi pe saptamana va fi la Bavaria.

302313[/snapback]

Nu am fost acolo... am reusit sa vorbesc cu ei abia la 5 dupa-amiaza...iar drum pe acolo am avut la 6 dimineata... nu era nimeni prin preajma...nici macar portarii :) dar macar am vazut masina prin gard :blink:

E extrem de simplu: programare dupa o luna. Consilierul iti spune ca e gata intr-o saptamana. Dupa o saptamana masina intra abia la pregatire... [...]

302315[/snapback]

Nimic nu e perfect pe lumea asta. Eu, dac-as fi avut de luat masina miercuri, as fi sunat vineri sa vad cum merge treaba si apoi din nou luni dupa amiaza. Si m-as fi bazat ca o iau vineri. De altfel asa am si facut... :blink:

Este super daca au mai adus un neamt :blink: Poate asa mai implementam si noi in Ro principii sanatoase de lucru, de servit clientul.

E nasol tare cu aglomeratia asta la AB, din cauza de graba e posibil sa se strice o treaba. Speram ca cei de la AB se vor extinde si mai mult, corespunzator cu numarul masinilor vandute, dealtfel e in interesul lor sa scoata si mai multi bani :)