Jump to content

De ce "fuge" lumea de break?

Recommended Posts

Domnilor .... cred ca stiu ce vorbesc , daca tot stau pe forum prefer sa nu vb aiurea , sa pierd timpul degeaba pe aici si daca afirm ceva spun din experienta si la randul meu acult cu placere opiniile si impresiile Dumneavoastra , sau va cer parerea despre unele probleme la care nu am o rezolvare.

Cu dacia break nu am mers niciodata si nici nu imi doresc sa ma intorc vreodata la dacie .

Cel mai bun exemplu pentru a va demonstra ca argumentele aduse sunt propriile-mi experiente , in ultimii 2 ani mi-au trecut peste 40 de masini prin mana si nu exagerez ,va dovedesc ce masini am avut in curte ( foto doar cu break-uri ) - mashini cu care am mers , si sunt doar cateva poze .... toate facute in curte la mine .

Mi-as dori sa ma puteti contrazice dar cu argumente .

post-10739-1237304942_thumb.jpg

post-10739-1237304948_thumb.jpg

post-10739-1237304957_thumb.jpg

post-10739-1237304973_thumb.jpg

post-10739-1237304984_thumb.jpg

post-10739-1237305054_thumb.jpg

Edited by holby

A ,pai la mine in curte au calcat si jaguar si SL500,etc. Marea majoritate a masinilor din poza sunt mai vechi pina in 2000 chestia cu rezervorul sau caldura sunt povesti sunt posesor de touring de 5 ani! <_<

si eu posesor de Touring de 3 ani si-ti spun c-ai cam exagerat cu frigul si cu zgomotele ....am specificat la un moment in topic ca ma gandeam mai mult de ce fuge lumea de BMW break decat de break-uri in general. Oricum nu e nici o diferenta la capitolul zgomote, ambient, caldura, frig intre limuzina si break-ul BMW doar design si functionalitate aaa si un pic de consum in plus ...adica cam 0,3 %.

Mercedesul ala avea clima bulita ? Ca nu pot sa cred ca ti-era cald in spate ...nu vad cum ...si da e adevarat ... Clasa E se foloseste si ca dric. Recunosc ca de asta nici nu mi-am luat Mercedes <_<

Imi sustin parerea argumentand cu propria mea experienta . Nu fac reclama parcului cumnatului meu, dar am condus si masini de 40 sau 120.000 euro , si ca sa ii raspund Dlui gabriel_525 la ironie , ii spun ca doar salariile la soferi si motorina la autoplatforme costa lunar dublu cat masina Dumnealui. Si apropo ,am condus masini mai scumpe decat ai visat Dumneata vreodata.

Ps... masinile sunt ale cumnatului meu // nu interpretati in nici un fel .

Edited by holby

in tot parcu ala, lipseste bmw-u touring. sau o fi fost, dar o fost prea hidos sa-i faci poze <_<)

eu l-am dat pe al meu, dar te duc la baiatul care l-a luat, si daca tu auzi ceva la 100 km/h sau ti-e frig/cald in spate mai mult ca in fata, il cumpar si ti-l ofer tie cadou, sau mai bine, iti iau ceva in banii aia, ca tu fugi de touring-uri.

ce faci tu acum e sa te pui contra a cel putin 10 oameni cu parerile tale si sa jignesti prin faptul ca touringurile noastre ar fi gunoaie de masini, in care ingheti de frig sau auzi zgomote ca in autobuz.

e drept ca sunetul de sub aripile din spate la un touring se aude mai tare ca la cele sedan unde e acoperit complet habitaclul de portbagaj, dar nu in cazul bmw. sau cel putin nu in cazul touring-ului meu, in care nu auzeai musca.

LE: e una cind cumperi un touring pt ca asta vrei si asta cauti, si alta cind cumperi un touring cum apuci prin germania, doar ca da bine la bani in romania, la revinzare.

si ca sa fiu si mai ironic decit tine, sint membrii pe forumul asta care arunca mai multi bani pe benzina intr-o luna decit arunci tu cu toata afacerea, dar aici e concurs.. cine-i cel mai tare din parcare, sau curte :)

Edited by KO_deina

am stat si am analizat cand am fost plecat dupa masina asta anul trecut , am vaut intr-o saptamana undeva in jur de 50 de masini si nu exageres nu zic parcurile auto alea nu le mai pun , numai masinile pe care le-am vazut si aveam un interes pentru ele , pot spune doar atat in banii care i-am dat pe masina mea imi puteam lua berlina cu aceeleasi optiuni dar cu 1 an diferenta de fabricatie , nu asta a fost ideea ci ideea de confort care o ai si in limo si in touring , dar am calculat si avantajele si dezavantajele lor , deci am luat touring acum sincer nu stiu daca are rost sa vedem cum isi dau unii cu parerea aiurea despre touringuri din moment ce unii nu au avut un Touring sau au stiu eu ce pisica de 2 3 mii de euro ... subiectivi vom fi mereu , mie imi plac ambele daca ar fi o a 2 `a masina ar fi un seria 1 mic mic , sa compenseze cu e46`le <_<

Eu am avut VW Passat combi model 2003. Intr-adevar, pasagerii din spate aveau iarna trei randuri de haine pe ei, iar vara stateau in [fundu'] gol... <_< Eu, fie vara, fie iarna, in tricou, evident, ca doar stateam la volan si doar acolo reusea saraca clima sa faca fata!!!

Hai bai nene, fii serios, ce relevanta are faptul ca ai condus tu masini de sute de mii de euro cu frigul sau zapuseala existente pe bancheta spate a break-urilor??? Sau vrei sa te consideram un fel de guru fiindca ai condus tu masini de sute de mii de oiro??? De unde stii ce masini am condus noi(nu ca ar avea vreo relevanta pe topic-ul asta)???

p.s.:Eu nu fug de masinile combi, doar ca pana acum nu am considerat necesara o astfel de masina. Cand o sa se inmultesca familia si e nevoie de spatiu suplimentar pentru carucior...o sa iau o astfel de masina(jeep-urile nu le suport)!

LE: Iar pentru zgomotul produs de stergatorul de la luneta sunt inca in proces cu un autostopist pe care l-am luat 10 km si care acuza pierderi ale auzului!!! Si cand ma gandesc ca eu am vrut sa-i fac un bine, sa nu mai stea in ploaia aia torentiala... :)

LE1: Scuze pentru ironii, dar prea ai cerut-o !!!

Edited by X X L
fund

acest topic are clar o destinatie "perversa": fiecare ajunge sa compare ceea ce are cu ce au ceilalti, iar in tendinta de a demonstra ca EL e cel care a facut cea mai potrivita alegere, ii combate pe ceilalti...

retineti va rog ca daca aveti ceva de combatut/atacat, aceea este IDEEA, si nu PERSOANA !

asa ca...

@holby: nu are nicio relevanta daca ai condus Jaguar, SLR, ori masini foarte scumpe... sunt multi membri pe acest forum care nu se lauda cu asa ceva, desi au toate motivele...

desi nu am vrut sa te contrazic, ei bine trebuie sa stii ca afirmatia cu zgomotul si frigul din portbagajul Touring-ului e hilara...

sau masina mea e mai bine izolata decat cele cu care ai mers tu...

am mai spus-o de multe ori, comparatia asta intre sedan si touring e ca si aceea dintre CocaCola si Pepsi... ambele tin de gusturi, cu diferenta ca in cazul masinilor se mai pune si problema utilitatii...

succesuri tuturor !

Guest poleposition

pai dupa ce spun unii despre break-uri, inseamna ca in SUV-uri ar trebui sa iti pocnesca maselele de frig, nu mai vorbim de dubitele cu 8 locuri sau VAN-uri. <_<

Prostii.

Break-urile sunt mai zgomotoase , mai calduroase vara - sunt 2 geamuri in plus , mai friguroase iarna - spatiul fiind mai mare in spate e intotdeauna mai rece datorita geamurilor si lipsei incalzirii in spate , zgomotul stergatorului de luneta e enarvant la maxim in anumite situatzii , uneori si benzina / motorina din rezervor se aude etc etc etc .

Totusi si break-urile au calitatile lor : volumul util mult mai mare decat la berline , posibilitatea de a incarca - descarca bagaje mult mai facila decat la berline , si posibilitatea de upgrade cu inca 1 bancheta .

Cand am avut E46 touring nu am sesizat nimic vara deoarece masina avea aer conditionat.In schimb iarna era cam racoare in spate, din cauza asta aveam o patura in portbagaj.Cine avea nevoie o folosea.

• 2 weeks later...
Salut!Eu detin un autoturism mondeo kombi.tipul asta de masini mai este extraordinar si pentru o alta categorie de oameni : PESCARII!! <_< Am loc sa pun in spate urmatoarele : Husele cu lansete (2 huse a cate 6 bucati fiecare),rucsacul cu mulinete,rucsacul cu ace,bambine,momeli,etc,juvelnic(care de cele mai multe ori face drumul casa-balta degeaba :) ),gratar,bere :blink: ,scaun si..pe PUKI(zis Mushtetzea) care sare :unsure: :blink: ca nebunu` cand ma vede ca ma pregatesc.Asa ca..pentru mine masinuta break,touring sau kombi este extraordinare.Aaa..si era sa uit..mai merge si prietena mea cateodata :bashwall: care are cam aceeasi reactie,si anume :wub: . Am exagerat putin..chiar nu`mi pare rau cand merge..doar ca ..ea prinde peste si eu nu! O zi buna va doresc! Edited by el_fefe

Romanii fug de touring datorita unor cutume vechi: Dacia Break! Cine a avut break stie - eu am avut si-mi placea de 10000000000000 de ori mai mult ca berlina insa avea o mare problema: in timp, datorita drumurilor praf, haionul capata joc, si atunci ziceai ca esti in caruta: putea s aaiba masina schimbat tot la articulatii, dar daca nu rezolvai haionul, tot degeaba - ziceai c aesti cu roaba. De acelasi sindrom sufera orice masina break/hatchback pe drumurile noastre. Nu e vorba ca break-ul nu e fitos (vedeti Aston Martin Shooting-Brake), insa in tara noastra de kko e fff greu s-o intretii.

Sau pentru cĂŁ nu-i gĂŁsesc utilitatea.

Un touring este util atunci când ai copii.

Si cum de te-ai stricat cu e39 si Opel Astra ? <_<

Resturi,mizerii,firmituri :)

Imi sustin parerea argumentand cu propria mea experienta . Nu fac reclama parcului cumnatului meu, dar am condus si masini de 40 sau 120.000 euro , si ca sa ii raspund Dlui gabriel_525 la ironie , ii spun ca doar salariile la soferi si motorina la autoplatforme costa lunar dublu cat masina Dumnealui. Si apropo ,am condus masini mai scumpe decat ai visat Dumneata vreodata.

Ps... masinile sunt ale cumnatului meu // nu interpretati in nici un fel .

This post has been edited by holby: 17/Mar/2009, 19:03

La care din cele 2 te referi :bashwall:

Un touring este util atunci când ai copii.

Nu neaparat. La mine e al 2-lea break dupa Omega B Caravan, io l-am luat printre altele ca e ceva mai spatios decit E36 sedan la care aveam spatarul scaunului lipit de bancheta din spate cind conduceam, il transformasem in masina de 3-4 locuri, e super la drum lung cu bagaje multe si e semnificativ mai ieftin in asigurare decit un sedan la aceeasi motorizare. Plus de asta break-urile sint de regula mai ne-alergate decit sedanurile, coupe-urile sau compacturile, chiar daca repet chestia asta.

Nu mi-aş lua touring niciodată. Cel puţin nu ĂŽn următorii 10-15 ani.

Ma bucur pentru tine, e superb si sedanul.

Pe mine nu m-a interesat insa niciodata parerea oamenilor in legatura cu masina mea sau masinile mele....

Nu sunt afectat de parerea altora.

Altii.... vad in bmw un mod de a te afisa, drept urmare aleg, coupe... chiar daca n-ai loc, si cand cari oameni in spate, iti murdaresc tot cu ghioambele cand se urca sau se coboara....

Mai sunt cei ce iau coupe din cauza ca sunt solo, si pt ei si gagica e mai mult decat suficient spatiu.

altii iau cabrio, numai ca sa mearga iarna cu prelata... si vara sa aibe praful de 2 degete pe bord si pe haine si... peste tot.

Pentru pitipoance...

Oamenii normali iau sedan... e masina perfecta.

Insa altii si le tuneaza la extrem si pun pe ele jante mari si late, masinile fiind lasate extrem de jos, prin urmare ruleaza cu maxim 30-40km/h in oras... si afara.... afara daca e drum cu gropi, nu pleaca cu masina, ca nu se poate....

Pai atunci de ce ai masina? sa mergi la viteza tramvaiului prin oras?.....si afara, catre putin spre DELOC...

Oamenii care au nevoie de spatiu iau touring.

La touring mai e o categorie de oameni carora le place... pur si simplu modelul.... nu ii intereseaza ca e ''dric'' pt altii.

la fel si cei cu, compact.... ei vad cu alti ochi acel model. pe care eu sau altii nu l-ar achiziona niciodata din pasiune...

Asa ca e loc pentru toti <_<

Edited by roco123