Jump to content

inlocuire cutie viteze 5 trepte la E39

cat

Recommended Posts

• 1 month later...

Cred ca e doar o senzatie ca nu da masina tot ce poate. Ca o comparatie intre 5 trepte si 6 trepte, pt ca le-am avut pe amandoua: 6 trepte pt o masina care merge mult pe afara, la drum intins e super pt consum, uzura. Dar cutia de 6 trepte are rapoartele mai scurte, mesteci mai mult in cutie iar daca de exemplu trebuie sa mergi legal, 100-120 afara o sa ai probleme pt ca masina aproape e subturata, mergi cu 1800-2000 de ture, ceea ce nu e ok si cam cere a-5-a iar daca masina este incarcata sau trage ceva pe la 120 intr-a 6 va consuma mai mult ca una de 5 trepte la aceeasi viteza, pt ca din cauza turatiei mici nu are putere. La 5 trepte, normal sunt putin mai lungi, viteza maxima e cam la fel dar la o turatie mai ridicata.

Parerea mea, daca ai de ales intre o masina cu 6 trepte si una de 5 trepte, ia o masina cu 6 trepte. Cu aia poti sa mergi si cu 5-a cand ai nevoie. DAR sa scoti bani din buzunar doar pt a pune 6 trepte pe una cu 5, nu merita. Decat daca e dambla! Daca e dambla, atunci banii nu conteaza!! Succes!

• 1 month later...

Banuiesc ca te referi la schimbarea cutiei steptronic cu una manuala in 5 dupa modul in care ai formulat.

Eu am zis ca nu poti sa transformi o cutie automata in 5 viteze intr-o cutie in 6 viteze, mi se pare foarte complex si nici nu am vazut pe nici un forum din strainatate o astfel de conversie.

Insa nici conversia de la steptronic la manual nu se merita datorita costurilor enorme. Si eu ma gandeam la asa ceva dar am renuntat la idee...

Banuiesc ca te referi la schimbarea cutiei steptronic cu una manuala in 5 dupa modul in care ai formulat.

Eu am zis ca nu poti sa transformi o cutie automata in 5 viteze intr-o cutie in 6 viteze, mi se pare foarte complex si nici nu am vazut pe nici un forum din strainatate o astfel de conversie.

Insa nici conversia de la steptronic la manual nu se merita datorita costurilor enorme. Si eu ma gandeam la asa ceva dar am renuntat la idee...

eu am inteles ca nu merge sa pui 5 sau 6 trepte in locul unei cuti steptronic,care este ceva banuti de investit si munca,dar ca sa faci o cutie cu 5 trepte cu 6 normal ca nu merge