Jump to content

Ce scartaie?

Recommended Posts

Exact asa. Asa zice, repet, in manual.

Ceea ce se intimpla este ca suprafata interioara a tamburului (care e solidar cu discul spate) rugineste. Spre deosebire de disc, care atunci cind e strins de placute se afla in general in rotatie, tamburul e frinat indeobste in stationare. Neaparind miscare relativa fata de saboti, rugina nu se curata. Daca din cind in cind actionezi frina de mina in timp ce masina se mai afla in miscare (repet: numai cind traficul si suprafata drumului o permite, nu uita ca n-o sa se aprinda de exemplu luminile de frina) oxidul (=rugina) se mai curata. Cit de des si cit de intensiv trebuie facuta manevra, nu scrie. Citez din nou (din memorie): "din cind in cind". Daca ma gindesc insa la cit dureaza pina dispare huruitul discurilor (=oxid pe discuri, de exemplu dupa ce masina a stat o saptamina si inainte s-a mers prin ploaie/sare) cred ca destul de des.

Dar: masina din imaginea de la avatar pare a fi un E46. Te rog sa nu ma crezi pe cuvint ci sa verifici in manual - chiar m-ar interesa daca mai scrie (eu unul am avut un E46, si la mine zicea - dar subliniez "am avut" si poate ca s-a mai schimbat manualul de atunci).

Cred ca la asta te referi:

post-6567-1207681001_thumb.jpg

Exact.

Nu zice explicit de scirtiit, dar: si masina mea incepuse sa scirtiie, caci "din cind in cind" avea talentul sa insemne pentru mine "data viitoare". O auzeam la coborirea din masina, in garaj unde era mai liniste. Dupa ce am facut o vreme ce scrie in manual, zgomotul s-a atenuat pina la disparitie.

He he - in manual zice "usurel"... Fa si tu manevra de la viteza mica, atunci cind traficul si carosabilul o permit.

Nu te astepta sa dispara de prima data, in cazul meu au fost asa... sa zic 10-15 opriri (adica mi-a luat o luna-doua, ca nu faceam manevra prea des). A: daca n-ai mai incercat pina acum, o sa fii surprins de efectul slab al frinei de stationare in oprirea masinii.

Edited by osa

He he - in manual zice "usurel"... Fa si tu manevra de la viteza mica, atunci cind traficul si carosabilul o permit.

Nu te astepta sa dispara de prima data, in cazul meu au fost asa... sa zic 10-15 opriri (adica mi-a luat o luna-doua, ca nu faceam manevra prea des). A: daca n-ai mai incercat pina acum, o sa fii surprins de efectul slab al frinei de stationare in oprirea masinii.

pai abea da semne de oprire ...m-am gandit ca oprirea v-a fi cat de cat brusca dar de unde :blink: