Jump to content

cauciucuri de iarna X3

Cosminbad

Recommended Posts

anul asta e un an special pentru ca am decis sa achizitionez pneuri de iarna . Am gasit anvelope Nokian WR(a) care la dimensiunea 235/55/r17 costa 550Ron bucata. Cineva mi le-a recomandat ca fiind bune. Ce spuneti ? merita ? nu am de gand sa investesc milioane multe in cauciucuri mai ales ca le voi pune doar cand ninge. vreo luna , doua

Cosmine, pneurile alese de tine sunt mai degraba pneuri allseason decat de winter, deci vezi catre ce te orientezi. S-ar putea sa fie mai slabe in orice conditii decat Scorpioanele care banuiesc ca le ai pe masina.

Anul acesta la evenimentele x-drive ale celor de la BMW, X3-urile erau echipate cu Dunlop WinterSport M3 sau 3D. Daca cei de la BMW AG le-au ales pe acestea cred ca si pentru noi sunt o carte castigatoare.

Nokian care sunt bune si de zapada, adica WR

De iarna.

De fleoscaiala :blink:

Spre deosebire de alti fabricanti de pneuri Nokian, cunoscut in mod deosebit pentru pneurile de iarna are mai multe variante de pneuri de iarna, adaptate fiecare specificului zonei pentru care sunt facute.

In primul rand, trebuie tinut cont ca ei fac pneuri in general pentru tarile nordice unde conditiile de temperatura sunt sensibil diferite de ce e la noi. Modelul ales de tine este bun in orice conditii mai putin vara pe caldurile infernale de la noi. De aceea, tu ai zis ca vrei pneuri de zapada, sa le folosesti in cele 2-3 luni de iarna care exista la noi, asadar, cel mai nimerit ar fi sa mergi pe niste pneuri exclusiv de iarna, mai ales ca ai in obicei sa mergi foarte mult in zapada si iti place sa folosesti capacitatile x-drive-ului :)

Cel putin eu asa am ales, pneuri de vara, vara si pneuri de iarna iarna :)

In final, tu stii cel mai bine ce ti se potriveste in functie de specificul zonei, de specificul drumurilor pe care mergi :)

d-rive ...am mai gasit niste oferte nokian pe modelul asta de cauciuc. Nu vreau sa dau mai mult de 600 ron pe cauciuc pt ca si asa o sa le folosesc putin. nici nu mi le cumparam dar ma enerveaza ca patineaza destul de tare cu scorpion str pt ca sunt cam vechiute deja si nu vreau sa dau in vreun sant pe zapada mai mare sau sa raman impotmolit. dintre astea doua care ma ajuta cand e zapada sau gheata si care ma ajuta mai putin. pe scurt care din astea 2 mi le recomandati ? http://www.nokiantyres.com/tyre?id=1036078...name=Nokian++WR

http://www.nokiantyres.com/tyre?id=1036079...okian%20WR%20G2

WR G2, cel putin dupa review-urile vazute.

Sa-mi zici si mie daca gasesti si la ce pret. Nici eu nu mi-am incaltat inca masina de iarna. Am jantele pe 18 care isi asteapta pneurile noi.

Sunt de acord cu tine ca nu se merita sa dai mai mult de 600 lei pe un pneu, cred ca vom gasi chiar mai ieftine.

Mai caut si eu si daca gasesc ceva interesant iti dau un semn si tie.

Banuiesc ca nu e doar Nokian ca marca batut in cuie nu?

WR G2, cel putin dupa review-urile vazute.

Sa-mi zici si mie daca gasesti si la ce pret. Nici eu nu mi-am incaltat inca masina de iarna. Am jantele pe 18 care isi asteapta pneurile noi.

Sunt de acord cu tine ca nu se merita sa dai mai mult de 600 lei pe un pneu, cred ca vom gasi chiar mai ieftine.

Mai caut si eu si daca gasesc ceva interesant iti dau un semn si tie.

Banuiesc ca nu e doar Nokian ca marca batut in cuie nu?

307225[/snapback]

cine are cele mai bune preturi la cauciucuri noi???? am vazut pe www.cauciucuridirect.ro ca sunt bunicele preturile.stie cineva preturi mai bune in alte locuri?

GP 2 erau 509 Ron , wr erau 497 Ron ...Gp2 mi se par putin cam de sosea , de vreme umeda , nu de zapada , chiar si profilul mi se pare cam soft. wr eu zic ca e acceptabil pt un pneu de iarna. si e singurul pneu din lume all season care are semnul ala cu muntele si steluta de iarna. sper sa fie bune. oricum sunt mul mai moi ca alea pirelli , chiar si confortul s-a imbunatatit simtitor . Astept zapada ...

pai documenteaza-te daca sunt unidirectionale, nu ai indicii pe cauciucuri ?

308646[/snapback]

eu stiu ca la toate modele in forma de v pe care le am avut(good year f1, dunlop m3, nokian), cand priveai masina din spate v_ul era cu varful in sus.s ar putea sa ma insel din cauza pozei si cred ca asa este.fata masinii e in dreapta cum privesti poza :blink:

Edited by bogdanstoica18

hai sa zicem prima impresie pe zapada. Azi a nins in Brasov si am avut curiozitatea pe la 21 sa dau o fuga pana in Poiana Brasov sa vad daca e zapada. cum intrii in poiana pe dreapta e o parcare mare mare. era cu zapada cam de 2 cm . m-am invartit pe acolo (nu era nimeni nimeni) ...temperatura exterioara cam -3 sau -4 grade C ...mie imi indica mai mult cu un grad in bord.

concluzia la Nokian Wr - sunt mult peste pirrelli scorpion str all season. cand franam de la 40-50km/h pe zapada frana ca si pe asfalt uscat . cand plecam tare de pe loc patina maxim juma de metru in treapta 1 . daca schimbam sau daca mergeam mai mult nu mai patina. cu pirrelli patinam si in treapta a 3-a daca schimbam cand plecam tare de pe loc , sa nu mai zic de dansul pe zapada in lateral. la schimbare brusca de directie pirrelli te impingeau tot inainte . astea vad ca lucreaza si sunt bune pentru ca merg in directia in care vreau. daca iau mai finutz de volan atat pirelli cat si nokian mergeau pe traiectoria dorita. daca iau viraj de volan si accelerez maxim , la pirrelli faceam cerculete pana se trezea fatza sa lucreze si apoi mergeam intr-un fel de cerc cu lateralul masinii . Nokian nu ma lasa sa patinez . e drept ca daca exagerez cu miscarea in cerc spatele are tendinta sa patineze dar intervine prompt dsc-ul. la franare lina pe zapada pirelli frana dar nu cu atata convingere , adica simteam inainte sa se opreasca inertia masinii cum o mai impinge . daca franam apasand frana brusc ma duceam ca sania. cu Nokian vad ca se opreste fara sa transmita senzatia aia nasoala de patinat in pedala de frana si fara sa ma duc in loc sa ma opresc. Eu sunt multumit de alegerea facuta deocamdata. inca nu am testat pneul in conditii de zapada mare sa vad daca "musca" din ea sau gheata adevarata. Marturisesc ca eu anvelope de iarna nu am mai avut asa ca nu pot compara . dar intre astea doua all season sau ma rog ...nokian dupa profil e mai mult de iarna , eu aleg nokian-ul. nu fac reclama etc , pur si simplu am comparat. revin cu alte detalii. ar putea fi un topic folositor sa scriem aici impresii cu cauciucurile noastre pe zapada.

Edited by Cosminbad

hai sa zicem prima impresie pe zapada. Azi a nins in Brasov si am avut curiozitatea pe la 21 sa dau o fuga pana in Poiana Brasov sa vad daca e zapada. cum intrii in poiana pe dreapta e o parcare mare mare. era cu zapada cam de 2 cm . m-am invartit pe acolo (nu era nimeni nimeni) ...temperatura exterioara cam -3 sau -4 grade C ...mie imi indica mai mult cu un grad in bord.

concluzia la Nokian Wr - sunt mult peste pirrelli scorpion str all season. cand franam de la 40-50km/h pe zapada frana ca si pe asfalt uscat . cand plecam tare de pe loc patina maxim juma de metru in treapta 1 . daca schimbam sau daca mergeam mai mult nu mai patina. cu pirrelli patinam si in treapta a 3-a daca schimbam cand plecam tare de pe loc , sa nu mai zic de dansul pe zapada in lateral. la schimbare brusca de directie pirrelli te impingeau tot inainte . astea vad ca lucreaza si sunt bune pentru ca merg in directia in care vreau. daca iau mai finutz de volan atat pirelli cat si nokian mergeau pe traiectoria dorita. daca iau viraj de volan si accelerez maxim , la pirrelli faceam cerculete pana se trezea fatza sa lucreze si apoi mergeam intr-un fel de cerc cu lateralul masinii . Nokian nu ma lasa sa patinez . e drept ca daca exagerez cu miscarea in cerc spatele are tendinta sa patineze dar intervine prompt dsc-ul. la franare lina pe zapada pirelli frana dar nu cu atata convingere , adica simteam inainte sa se opreasca inertia masinii cum o mai impinge . daca franam apasand frana brusc ma duceam ca sania. cu Nokian vad ca se opreste fara sa transmita senzatia aia nasoala de patinat in pedala de frana si fara sa ma duc in loc sa ma opresc. Eu sunt multumit de alegerea facuta deocamdata. inca nu am testat pneul in conditii de zapada mare sa vad daca "musca" din ea sau gheata adevarata. Marturisesc ca eu anvelope de iarna nu am mai avut asa ca nu pot compara . dar intre astea doua all season sau ma rog ...nokian dupa profil e mai mult de iarna  , eu aleg nokian-ul. nu fac reclama etc , pur si simplu am comparat. revin cu alte detalii. ar putea fi un topic folositor sa scriem aici impresii cu cauciucurile noastre pe zapada.

309253[/snapback]

AM PUS SI EU IERI NISTE NOKIAN-URI PE O OCTAVIA.ASTEPT ZAPADA.am pe un mercedes 4matic michelin pilot alpin-abia astept sa le testez.ce parere aveti de vredestein?astea pt x5,-am intrebat si mai sus in topicul asta.au un profil f frumos wintrack 4xtreme- facut de giugiario.tot de la nokian am vazut ieri cand am cumparat pt skoda niste cauciucuri cu un profil interesant in v de iarna.255-50-19 cam 950 lei bucata.cu 530xd am urcat anul trecut in austria pe partia de schi :blink: -cu cauciucuri de vara

Cosmine, e corect ce ai zis. Nokian astea care le ai tu sunt de iarna sau allseason :) Faza e ca in comparatie cu restul gamei Nokian de iarna astea sunt mai spre allseason. Nokian are si pneuri dedicate de iarna, ai vazut si tu la ei pe site. Este evident ca pneurile care le ai tu sunt mult mai performante iarna decat vechile Pirelli all-season.

Ma bucur ca esti multumit de ele si cred ca vor face fata si conditiilor de iarna cu zapada abundenta sau gheata :)

Chiar daca tot eu iti ziceam cu cateva posturi in urma ca astea sunt un soi de all-season iti recomand ca la primavara cand vine caldura sa iti iei pneuri dedicate de vara :)

Sa-ti stapanesti sanatos masina cu noile incaltari :blink: