Jump to content

Probleme E39 cumparat recent

blastergod

Recommended Posts

Salut, in sfarsit am reusit sa imi vand 318TI-ul si am cumparat un E39 din 1997. Masina este in stare foarte buna, fara nici o zgarietura iar interiorul e foarte "dotat" de la perdele electrice la scaune cu memorie si telefon original bmw (pe care nu stiu cum sa il folosesc) .

Acum sa va explic problemele si alte intrebari si sa vad daca ma puteti lamuri :

1)La viteza a 4 si a 5 cand apas doar putin pe acceleratie se aude un shuierit , daca accelerez mai puternic nu se mai aude sau daca iau piciorul de pe acceleratie din nou nu se mai aude . In viteza a 5-a la turatie mica se aude mai tare

2)Cand parchez si invart mult volanul intr-o parte (in dreapta am observat doar), cand incerc sa il intorc in partea opusa, se misca foarte greu, parca ar fi agatzat de ceva, pana se aude un poc micutz si isi revine ... se misca parca l-ar tine ceva . Nu face asta in mers, in schimb, cand merg, cand il misc in anumite pozitii se aude asa un click incet (parca e agatzat de ceva)

3)Nu merg geamurile de pe spate (electric) . Cel din dreapta se aude motorasul insa nu coboara, iar cel din stanga nu se aude nimic cand apas pe butoane.

4)Nu am vasul pentru "sprinklerele" de la parbris ... pur si simplu lipseste iar eu nu am observat .... De unde as putea face rost de unul si cam cat costa si ... cam cum se monteaza :) ?

5)La viteze mai mari imi tremura putin volanul, si se simte mai tare tremuratul cand vranez ...

6)Imi stau aprinse becurile de la : airbag, abs, esc (sau ce semnifica triunghiul ala din mijloc) . Baiatul de la care am luato mi-a spus ca toate stau aprinse dupa ce a schimbat suspensiile pe fata . Se poate ? Ce as putea face sa incerc sa le rezolv ?

7)Masina e visinie iar farurile de pe spate sun alibicioase, nu sunt cele care au venit cu modelul . As vrea sa le fac mai negre ... Am voie (legal) ? Si in caz afirmativ, care ar fi cea mai buna solutie sa le fac ?

8)Farurile de pe fata sunt tipul vechi. Cum as putea sa le fac (sau ce sa cumpar) ca sa le fac sa arate ca pe modelele noi ? Adica sa se vada frumos noaptea, stiti voi .

Poza faruri actuale : wwww.sodevrom.net/imagine1.jpg

Poza faruri faine : wwww.sodevrom.net/imagine2.jpg

Cam cat m-ar costa si cum ar trebui sa procedez pentru a le face frumoase ?

9)Am telefon de masina, e original de pe masina . Problema e ca nu stiu cum il pot folosi . Scrie ca e "gsm" telefonul deci ar trebui sa pot baga cartela normala in el, nu ? Telefonul e cu fir ... si nu cred ca o sa il folosesc prea mult ... insa nu strica sa il fac sa mearga :blink: . Ce ar trebui sa fac sa se aprinda si sa si sune :) ?

10)Cam atat .

Masina merge foarte bine, e slientioasa si trage bine . Am doar problemele de sus cu ea. Multumesc mult si sper ca ma puteti ajuta

Airbagul nu are legatura cu Abs si Asc deci trebuie sa mergi la tester sa vezi care e problema.Legat de Abs poate e problema la senzori,de asemenea se vede la tester.

Vasul de apa e de fapt un gat lung care coboara pana sub aripa dreapta,unde este pozitionat,daca nu il ai cauta la dezmembrari.Farurile de facelift se pot pune pe masina usor. :blink:

Bafta.

2) Verifica nivelul lichidului de servo. Oricum nu e recomandat sa tii bracata la maxim directia prea mult. Daca nu e un zgomot puternic nu te ingrijora.

3) Da jos fata de usa si vezi ce e stricat.

4) De la dezmembrari, n-ar trebui sa fie scump. Vezi poate il ai totusi si nu l-ai observat. In poza este langa oala stanga, un traseu alb cu un capac negru.

http://img89.imageshack.us/img89/1503/motor523ikz7.jpg

5) Ori ai o janta stramba ori e de la discuri, mai ales ca spui ca se simte mai tare tremuratul cand franezi.

Echilibreaza jantele, vezi daca n-ai o galma la vreun pneu, verifica daca discurile nu sunt ovalizate.

6) Pentru becul de la airbag pot fi mai multe explicatii. Ori masina a avut un accident si nu s-a inlocuit un airbag, ori s-au dat kilometrii inapoi si a ramas eroarea in bord, ori intr-un caz fericit, eroarea se poate sterge la tester.

Pentru rezolvarea acestor probleme trebuie sa te duci neaparat la tester.

Cu ASC-ul si ABS-ul poate fi de vina un senzor. Tot testerul e solutia.

7) Iti recomand stopurile tip facelift pe care le vinde Dan98. Cere 120 euro pe ele si sunt exact pt E39 prefacelift deci trebuie doar montate fara nici o modificare.

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=18932&st=0

8) Farurile pe care le vrei sunt cele tip facelift. Gasesti cam in 500 de euro setul.

9) Foloseste functia "Search". S-a discutat destul de mult despre tel de pe E39.

Edited by Ciupanezu

9)Am telefon de masina, e original de pe masina . Problema e ca nu stiu cum il pot folosi . Scrie ca e "gsm" telefonul deci ar trebui sa pot baga cartela normala in el, nu ? Telefonul e cu fir ... si nu cred ca o sa il folosesc prea mult ... insa nu strica sa il fac sa mearga :) . Ce ar trebui sa fac sa se aprinda si sa si sune :) ?

10)Cam atat .

Masina merge foarte bine, e slientioasa si trage bine . Am doar problemele de sus cu ea. Multumesc mult si sper ca ma puteti ajuta

303642[/snapback]

9) la telefon in portbagaj in partea stanga, deschizi si ai sa vezi sus o chestie neagra asa arata in ea se baga cartela :blink:

Apropo de tremuratul volanului, mergi la vulcanizare sa verifici rotile si eventual echilibreaza-le. Si eu am avut problema asta la e39 si erau dezechilibrate.

Daca sunt discurile ovalizate nu are trebui sa tremure daca nu calci frana. Ar trebui sa fie superovalizate ca sa tremure si in mers. Oricum in prima faza trebuie mers la vulcanizare.

9) la telefon in portbagaj in partea stanga, deschizi si ai sa vezi sus o chestie neagra asa arata in ea se baga cartela :blink:

303661[/snapback]

Nu ai treaba cu portbagajul. Vezi ca in suportul telefonului din cotiera tb. sa bagi cartela Orange, Vodafone sau ce vrei tu. ABS + ASC, daca zici ca a fost inlocuita suspensia fata, tb. resetata eroare.

Verifica uleiul la servo, verifica uleiul in cutie si la diferential.

Pixelii la bord sunt prezenti toti?

Edited by nt98adu

Nu ai treaba cu portbagajul. Vezi ca in suportul telefonului din cotiera tb. sa bagi cartela Orange, Vodafone sau ce vrei tu. ABS + ASC, daca zici ca a fost inlocuita suspensia fata, tb. resetata eroare.

Pixelii la bord sunt prezenti toti?

303947[/snapback]

mie de ex. (si nu numai mie) nu imi vede cartelele de tip nou (1,5v)in acel slot de care vb u. Din 7 cartele mi-a gasit doar una si aia model vechi adica de 3,0v.

Apropo de tremuratul volanului, mergi la vulcanizare sa verifici rotile si eventual echilibreaza-le. Si eu am avut problema asta la e39 si erau dezechilibrate.

Daca sunt discurile ovalizate nu are trebui sa tremure daca nu calci frana. Ar trebui sa fie superovalizate ca sa tremure si in mers. Oricum in prima faza trebuie mers la vulcanizare.

O sa merg maine la o vulcanizare. Multumesc mult pentru informatii . La masina trecuta imi facea la fel, si am rezolvato tot cu echilibrarea (ca am obs ca imi trage putin dreapta) .

Telefonul meu este in partea dreapta (nu in cotiera), are un suport pentru telefon . M-am uitat in spate in portbagaj (in partea dreapta la mine, adica partea unde sta tipu din dreapta :blink: ) . Am gasit aia de telefon dar nu imi dau seama unde sa pun cartela ... Am scos caseta aia neagra de acolo si nu am gasit loc pentru cartela ... Am vazut doar un loc in care poate ar putea intra o cartela, dar era foarte mare locul, adica cu siguranta nu intra cartele de astea normale pentru telefon ...

Inca o intrebare, telefonul ar trebui sa se aprinda fara cartela ? Ca nu se aprinde nu face nimic ... O fi stricat :) ?

Pixelii sunt prezenti tot, totul e ok.

O sa merg maine la o vulcanizare. Multumesc mult pentru informatii . La masina trecuta imi facea la fel, si am rezolvato tot cu echilibrarea (ca am obs ca imi trage putin dreapta) .

Telefonul meu este in partea dreapta (nu in cotiera), are un suport pentru telefon . M-am uitat in spate in portbagaj (in partea dreapta la mine, adica partea unde sta tipu din dreapta :) ) . Am gasit aia de telefon dar nu imi dau seama unde sa pun cartela ... Am scos caseta aia neagra de acolo si nu am gasit loc pentru cartela ... Am vazut doar un loc in care poate ar putea intra o cartela, dar era foarte mare locul, adica cu siguranta nu intra cartele de astea normale pentru telefon ...

Inca o intrebare, telefonul ar trebui sa se aprinda fara cartela ? Ca nu se aprinde nu face nimic ... O fi stricat :) ?

Pixelii sunt prezenti tot, totul e ok.

303977[/snapback]

exact acolo intra :blink: doar ca iti trebuie un suport pt cartela sim, arata ca o cartela telefonica doar ca are o gaura in loc de chip si o banda adeziva. Aia se baga acolo unde ai zis :)

Edited by duxter

Salut , imi dau si eu cu parerea.

La punctul 5. verifica si amortizoarele daca dupa ce echilibrezi rotile tot mai face iar la punctul 6. este posibil sa se aprinda DSC-ul dupa ce se schimba amortizoarele sau bieletele de directie, se verifica ungiul de volan prin tester.

Sa o stapanesti sanatos si la cati mai multi km!!!

Eu nu mai inteleg nimic :) Am avut 528i si am cumparat cartela Orange si fara sa rup simul de pe suport, am introduso in suportul de pe cotiera. In acest fel, dimensiunea era fix ca de cartela Romtelecom. Faze cu portbagajul si telefoane, nu ma pricep.

Scuze ca m-am bagat aiurea! :blink:

Da, se aprinde fara cartela automat in momentul cand pui contactul, ar trebui sa vezi si un becult rosu aprins pe HU (Head Unit). Sigurantele le gasesti in torpedou, din cate am vazut eu pt telefon sunt 2 sig. 43 si 44 ambele de 5 amperi. Bafta.