Jump to content

Combustibili alternativi

BLACKDOG

Recommended Posts

Tu ai avut GPL pe 518i si probabil conduceai destul de atent, insa pe un X5 3.0i care mai e si steptronic, daca o va conduce forjat, e pacat de motor.

Daca vrea X5 si consum redus, recomand X5 3.0d...

si daca am facut un efort la inceput sa dau cateva mii/zeci de mii de euro...asta nu inseamna ca trebuie sa fiu si in continuare pus in situatia de a face credit ca sa merg cu ea pe la peco... :blink:...

310594[/snapback]

X5 nu e o masina pentru cei care fac un efort pentru a o achizitiona, asta inseamna ca si intretinerea va fi tot un efort iar intretinerea unei masini premium e mai costisitoare de multe ori decat achizitia.

Nu e bine ca masina pe care o cumperi sa fie un efort, e mai bine sa-ti iei o masina pe care ti-o permiti, daca e un efort inseamna ca nu ti-o permiti.

Edited by Ciupanezu

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ok mai astept pana la anu si iau unx5 diesel referitor la faptul o masina care o cumperi fara efort cred ca trebuie sa ai cel putin un milion ca sa cumperi masina de 25000 ceea ce nu e cazul la mine nu am milioane :blink: iar daca doresti ceva cred ca merita sa faci un efort .de intretinut cred ca am bani doar sper ca nu o sa pice piese de la 5000in sus :) .

sau poate revin la un e 39 cu m pachet steptronic cu navi .pacat ca trebuie sa platesc pt o limuzina taxe de prima inmatriculare cat pt un suv ,asigurare la fel, impozit la fel etc dar asta e romania si nu cred ca la anul se va schimba ceva

311290[/snapback]

pai daca-ti iei un 520d, n-o sa platesti la fel.....

am avut 520 nu am fost multumit deloc de el nici la performante nici la consum .sa nu mai spun ca la 150000 ia picat pompa apoi debitmetru .apoi mergae clima golea bateria .telescoape ,bucse .consum destul de mare in oras 11l referitor la performante ,acum prefer minim 525 ,530 d .am avut 2 zile cat timp masima mea a fost la reparat un 530d steptronic 2002 ,full .pacat ca a picat cuti ,noroc ca nu la mine dar ma inpresionat

am avut 520 nu am fost multumit deloc de el nici la performante nici la consum .sa nu mai spun ca la  150000 ia picat pompa apoi debitmetru .apoi mergae clima golea bateria .telescoape ,bucse .consum destul de mare in oras 11l referitor la performante ,acum prefer minim 525 ,530 d .am avut 2 zile cat timp masima mea a fost la reparat un 530d steptronic 2002 ,full .pacat ca a picat cuti ,noroc ca nu la mine dar ma inpresionat

311306[/snapback]

Normal ca te-a impresionat , totusi intre 520d si 530d e o diferenta ca de la cer la pamant :blink:

mersi de sfaturi iulian lumea nu intelege daca ai masina scumpa de 25000 nu trebuie sa aruncii cu banii si pe combustibil .pana sa ma hotarasc omu a dat x5 ,iar pt ceilalti am prieteni care au foarte multi bani nu sant zgarciti de loc poate doar realisti au avut masini cu motoare puternice ex touareg v5000cm diesel v10 rupea cum mergea dar nu consuma sub 20 in oras . de cand sau marit impozitelesi asigurarile au trecut la Q7 .x5 3000d motoare pana in 3000cm si sincer circuland mult in oras nu prea am unde sa jaruesc masina .daca trebuie sa merg pana la magazin si acesta este la 5 minute pe jos prefer sa merg cu masina

• 2 weeks later...
ma ocup cu imobiliare construesc si vand dar sant la inceput de permis sa il intretin imi permit dar in acest moment nu imi permit mai mult de 21000e pt ca sant la finisaje pt o vila iar investitiile sant foarte mari .in momentul cand vand o sa am in cont aproximativ vreo 200000e sper :blink: .pe care trebuie sa ai investesc din nou mergand foarte mult in oras dupa comenzi pt materiale chiar ma interezeaza consumul si cred ca diferenta de cai dintre benz si gpl in oras nu se simte iar costul combustibilului se simte .am avut e 39 dar in momentele in care ma grabeam faceam praf jantele,imi doresc un suv si imi place foarte mult bmw ca si masina ,deci un x5 mi ar fi ideal.daca nu ma las pagubas si trec la alte suv diesel

Foarte tare povestea! Cred ca interesa pe toata lumea de pe forum cat amar de banet ai tu! Chiaburule! Stii ceva: cica oamenii sunt de doua feluri: oameni bogati si oameni cu bani. Poti sa ai banii de pe lume daca nu stii sa te respecti si sa te bucuri de viata! Mai intai ne faci capu mare despre ce mare investitor este domnia ta si apoi te plangi ca n-ai bani de benzina. Cu un cersaf scos pe geam ai incercat? Stii, cand e un pic de briza, merge binisor!! Ma lasi...

Edited by altea2

mersi de sfaturi iulian lumea nu intelege daca ai masina scumpa de 25000 nu trebuie sa aruncii cu banii si pe combustibil .pana sa ma hotarasc omu a dat x5 ,iar pt ceilalti am prieteni care au foarte multi bani nu sant zgarciti de loc poate doar realisti au avut masini cu motoare puternice ex touareg v5000cm diesel v10 rupea cum mergea dar nu consuma sub 20 in oras . de cand sau marit impozitelesi asigurarile au trecut la Q7 .x5 3000d motoare pana in 3000cm si sincer circuland mult in oras nu prea am unde sa jaruesc masina .daca trebuie sa merg pana la magazin si acesta este la 5 minute pe jos prefer sa merg cu masina

K, imi pare rau pt tine ca ai scapat oferta...toate cele bune....

Eu de o saptamana merg cu gpl...un an mi-a trebuit cu 12 consum oras...acum am 7 de benzina...(echivalentul),,,,pana la urma, ca sa merg zilnic si peste tot cu masina...am trecut pe economie...in cca 1-1,5 ani se amortizeaza investitia....am mers cu gpl pe e28 3 ani...cca 40.000km ...si nu s-a mai stricat nimic....

Ma rog, fiecare cu parerea lui....oricum am gura de ambarcare ascunsa, demarajul; e la fel ca pe benzina....deci chiar nu vad dezaprobarea celorlati...dar ma rog...si eu un an de zile am sustinut ca nu o sa-mi pun instalatie...mai ales ca a mea e de aproape 1.000euro...poate de aia nu se simte la demaraj diferenta dintre cele doua alimentari..

K, toate cele bune si poate mai gasesti o oferta asemanatoare...

Edited by iulian518i

• 2 weeks later...

Eu cred ca iti cauti masina asta doar ca sa te vada lumea intr-un X5.

O masina, este adevarat, conteaza in formarea si pastrarea imaginii unei persoane care lucreaza intr-un domeniu ca al tau, dar sa pui jeansi pe o baba nu merge deloc.

O masina, este adevarat, conteaza in formarea si pastrarea imaginii unei persoane care lucreaza intr-un domeniu ca al tau, dar sa pui jeansi pe o baba nu merge deloc.

corect...

ca si cum ai pune GPL pe un m3 :blink:

cred ca te-ar impusca inginerii de la bmw daca ar afla:))))

corect...

ca si cum ai pune GPL pe un m3 :blink:

cred ca te-ar impusca inginerii de la bmw daca ar afla:))))

Nu e chiar acelasi lucru.

Prin ideea sa in sine , M3-ul este o masina sportiva , facuta sa ALERGE , pentru putere , nu pentru altceva , pe cand X5-ul este un SUV de lux , FOARTE confortabil , masina de drum lung , nu de fuga , cu un motor mare . Pe o astfel de masina vad GPL , pe un 4.4i sau pe un 4.8is sau ceva de genu , unde chiar se merita , daca stai sa te gandesti ca 70-80% din timp vei merge cu masina in Bucuresti , se merita . Cand iesi afara , cuplezi pe benzina daca vrei neaparat putere si gata.

Nu e nici o diferenta la putere...instalatiile secventiale sunt atat de performante incat nu e nici o diferenta la putere...ba chiar aceste instalatii gpl se cupleaza cu un senzor si la vacuum...sa dea mai mult gaz cand apesi acceleratia la podea...adica practic e adaptabila la stilul de mers...

Nu e nici o diferenta la putere...instalatiile secventiale sunt atat de performante incat nu e nici o diferenta la putere...ba chiar aceste instalatii gpl se cupleaza cu un senzor si la vacuum...sa dea mai mult gaz cand apesi acceleratia la podea...adica practic e adaptabila la stilul de mers...

oricum e cea mai mare porcarie sa-ti pui instalatie de mierda pe asa masina...

daca nu-ti permiti x5 benzina ia-ti diesel :blink:

Mie sincer nu-mi place sunetul de diesel...desi astea noi nu le mai deosebesti care sunt diesel si care benzinare..si nu-mi plac nici trepidatiile si nici incalzirea motorului cu bujii...si nici turatiile joase, si nici demarajul scurt....ma rog, e parerea mea personala.... :blink:

Mie sincer nu-mi place sunetul de diesel...desi astea noi nu le mai deosebesti care sunt diesel si care benzinare..si nu-mi plac nici trepidatiile si nici incalzirea motorului cu bujii...si nici turatiile joase, si nici demarajul scurt....ma rog, e parerea mea personala.... :blink:

nici mie mirosul de gaz...:)

La instalatiile secventiale nu miroase a gaz...nici la alea clasice nu miroase...daca sunt reglate bine (eu am avut gpl pe e28 si nu mirosea a gaz...nici in evacuare nici pe la motor) :blink:

bine prietene pune-ti tu gaz... si gata:) vad ca esti f incantat:))

numa bine

De ce sa nu recunoastem ? Pentru unii oameni cu anumite nevoi intradevar GPL-ul este bine venit.

La instalatiile secventiale nu miroase a gaz...nici la alea clasice nu miroase...daca sunt reglate bine (eu am avut gpl pe e28 si nu mirosea a gaz...nici in evacuare nici pe la motor) :blink:

bine prietene pune-ti tu gaz... si gata:) vad ca esti f incantat:))

numa bine

Mi-am pus..dupa un an de refuz, in care spuneam ca nu o sa-mi pun....stai tu linistit ca eu acum, la aceeasi bani dati pe combustibil, parcurg un numar dublu de kilometri... :) deci e in avantajul meu, mai ales ca eu folosesc masina zilnic, nu ca masina de duminica...lunar fac urban cca 1200-1500km si e ok acum si cu banii...in cca 1 an se amortizeaza si investitia instalatiei...

Si apropos...de aia nu am mers eu binemersi 40.000km cu gpl la E28 si mai mergeam multi daca nu buleam masina...si nu era instalatie cine stie ce...era cu admisie clasica, cu piesa antidetonanta, si nu mi s-a stricat nici debitmetrul (era cu clapeta, si la o explozie a gpl-ului in admisie l-ar fi facut tandari)...

Ma rog, e opinia mea, masina mea, gpl-ul meu, alegerea mea...mergi tu pe benzina ca sa nu se uzeze motorul :) ca la ce benzina avem noi...ma mir ca merg masinile dupa 400.000km..cu 500euro iti schimbi motorul cu altul "nou" adus de afara....

Toate cele bune...

Si apropos de incantat...ai uitat touringul cu motor de 1.8 de la E34 ca era dotat din fabrica cu GPL? :)

Edited by iulian518i

VREAU SA STIU DACA ARE CINEVA X5 3000BENZINA AUTOMAT PE GPL AM GASIT UNU IN OLANDA SI NU STIU CE SA FAC ,PARERI CEVA LEGATE DE PUTERE,CONSUM,PROPLEME DIN CAUZA GPL,

mare gresala ca ai deschis discutia asta ... daca vrei x5 pe gpl trebuia sa-l iei fara sa spui nimanui iar apoi sa-l alimentezi tot timpul dimineata pe la 3-4 cu gpl sa nu te vada prea multa lume.. :blink:

Nu inteleg care e problema cu GPL?

Costa mai putin? Asta e problema?

De ce sa iti fie rusine ca ai GPL pe o masina scumpa?

Chiar nu am inteles ideea ...

Va comportati de parca ar merge cu materii fecale .. pe cuvant ...

Pentru mine ar fi OK daca as vede GPL pe orice masina ...

Eu nu imi pun pentru ca nu are aceleasi performante ca si benzina .. ca daca ar avea .. acum sigur ar mai fi inca un 5-ar pe GPL.