Jump to content

ce piesa este aceasta?

Guest m80jom

Recommended Posts

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...336&hg=11&fg=45

piesa nr 1 se verifica foare usor

scoti furtunul 4 de pe valva si incepri sa o turezi da sa iti fie cald motorul si opturezi cu degetul capatul furtunului si trebuie sa faca vacum (sa traga aer)

ce priveste valva EGR se demonetaza frumos sau urat :) dupa alegere :blink:

se curatata cu o pensula si decarburol cat se poate de bine :D

grija sa nu intre solutie unde se pune furtunul 4 la membrana ca poti sa iti iei alta valva :)

un mic test :) pui manerul unei surubelnite in partea stanga a alvei (unde vine prinsa teava cu acel colier special nr 3 din link )

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...740&hg=11&fg=50

asezi varful surubelnitei pe ceva stabil si incepi sa apesi pe valva -> trebuie sa culiseze

sa faci de vre-o doua trei ori chestia asta pt a o degripa daca cumva a fost

cand faci exercitiul de dute vin-o cu valva tine degetul pe intrarea de vacum si vezi daca sufla / trage prin asta testezi membrana sa nu fie cumva gaurita

apoi o apesi la maxim valva pe surubelnita pui degetul pe intrarea vacum si si tii apasat :) da apsat nu gluma :) si incet ridici valva de pe surubelnita

la un moment pistonasul va trebui sa se opreasca -> partea de vacum a valvei e buna

un pret informativ :D

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...333&hg=11&fg=40

piesa 10

sa ne zici ce ai iscusit :D

Edited by clauberty1

am fost azi la mecanic si mia zis ca piesa nr 10 functioneaza am inlocuit piesa nr.1 si abia daca se mai tura motorul si scotea fum albastrui dar cand scoteam furtunul ala subtire care face legatura intre piesa nr.1 si piesa nr.10 se tura motorul ok dar totusi avea un fum negru, oare ce sa aiba? a uitasem nu stersese eroarea sa fie de acolo oare? o sa mai incerce maine sa sterga eroarea si sa puna dupa aia piesa nr.1 cea noua sa vedem dar totusi curios pentru ca cu piesa veche merge bine(dar scoate fum negru cam mult)

am fost azi la mecanic si mia zis ca piesa nr 10 functioneaza am inlocuit piesa nr.1 si abia daca se mai tura motorul si scotea fum albastrui dar cand scoteam furtunul ala subtire care face legatura intre piesa nr.1 si piesa nr.10 se tura motorul ok dar totusi avea un fum negru, oare ce sa aiba? a uitasem nu stersese eroarea sa fie de acolo oare? o sa mai incerce maine sa sterga eroarea si sa puna dupa aia piesa nr.1 cea noua sa vedem dar totusi curios pentru ca cu piesa veche merge bine(dar scoate fum negru cam mult)

309795[/snapback]

pai daca e fum negru , inseamna ca nu s-a facut arderea completa, deci insuficienta de aer,eu cand apas pe acceleratie la maxim ,am nor in spate :blink: , eu nu am debitmetru , sapt viit imi vine, acu nici nu stiu daca valva asta egr e buna sau nu ...nu m-am uitat niciodata la ea

Edited by crisuletzz