Jump to content

Recommended Posts

Salut,

E primul meu post aici... sper sa nu fiu off-topic. :blink: Mi-am cumparat un BMW 325IS din 1993 [E36] shi totul este OK in general. Singura problema este ca atunci cand franez simt vibratzii in volan shi parca trage shi stanga. De fapt, chiar shi la mers normal am impresia ca se intampla sa traga spre stanga putzin... shi pot spune ca vad praf de la frana pe rotzile din fatza; de fapt, cand franez se aude bineintzeles un scartzait... credetzi ca daca ii fac geometria, schimb placutzele o sa fie OK ? Ce alte probleme ar putea sa fie? Mentzionez ca nu vibreaza la mers normal... decat in frana... am mers cu 160-180km/h fara vibratzii sau zgomote ciudate...

Multumesc pt. raspunsuri / sugestii!

Daca trage stanga/dreapta in mers, ai putea incepe cu geometria si echilibratul rotilor. Scartaitul la franare se datoreaza de obicei placutelor de calitate proasta. Praj o sa se depuna pe jante cu orice placute si teoretic mai mult fata, alea fiind mai mult solicitate.

Daca-ti vibreaza volanul in mina e clar ca e de la discuri, s-au valurit!

daca-ti trage intr-o parte in timpul mersului, poate sa fie de la geometrie sau de la roti. Incearca mai intai sa-i faci geometria si daca va continua sa-ti traga intr-o parte, cintareste-i rotile.

Salut,

sa fie OK ? Ce alte probleme ar putea sa fie? Mentzionez ca nu vibreaza la mers normal... decat in frana... am mers cu 160-180km/h fara vibratzii sau zgomote ciudate...

32949[/snapback]

Schimba discurile +placute (de preferat originale).

Verifica daca ai ceva probleme la puntea fata, dupa care ,urmeaza geometria :blink:

Schimba discurile +placute (de preferat originale).

Verifica daca ai ceva probleme la puntea fata, dupa care ,urmeaza geometria :blink:

33096[/snapback]

Ce patesc eu (pana sapt asta cand schimb) : si la 180 merge drept pe autostrada cu mainile in aer...... cand franez trepideaza....dar mentine directia !

ai discurile ovalizate , daca inca sunt bune si mai au ceva 'carne' poti merge la cineva care face asa ceva sa iti mai ia din ele ( e vb. de juma de milimetru , 1 milimetru ) , daca nu , mergi si le skimbi direct

voi 2 aveti aceeasi problema ma gandesc , nu ? :blink:

si mie am inceput sa-mi tremure la viteze >130...

saptamana trecuta mi-am facut echilibratu...nu stiu ce mi-a venit pt ca masina mergea perfect :blink: si cand am iesit cu ea pe autostrada sa observ ca tremura :)

mai bine o lasam eu asa...

si mie am inceput sa-mi tremure la viteze >130...

saptamana trecuta mi-am facut echilibratu...nu stiu ce mi-a venit pt ca masina mergea perfect :blink: si cand am iesit cu ea pe autostrada sa observ ca tremura :)

mai bine o lasam eu asa...

33455[/snapback]

Du-te inapoi. :)

faptul ca trage intr-o parte sau alta poate fi si de la cauciucuri daca ai mers mult cu geometria dereglata, si eventual ai schimbat rotile intre ele. vibratiile la franare sunt din cauza ca s-au ovalizat discurile fie din cauza ca s-au subtiat prea tare (caz in care oricum tre sa le schimbi) sau de la o balta mai mare atunci cand ele erau destul de incinse.

Eu mi-am rectificat discurile la un E34.Au iesit bine si m-a costat foarte putin,parca 200 de mii discul.Vibrau tare la frana,dar numai pe la viteze mari,120-130 in sus,in rest nu simteam nimic.

33459[/snapback]

Mult :blink: E vorba de 5-10 minute de strungarit :)

• 2 weeks later...
mai daca tot veni vorba de "indreptat" unde as putea sa ma duc sa'mi ia cineva din discuri ???? discurile au sub 1mm tocit dupa cum se vad- banuiesc ca se pot face. trebuie sa'mi schimb si placutele si acum pe stanga unde cred ca e discul valurit deja scartaie la franare. si ma gandesc ca daca schimb placutele sa nu le strice iar mai repede

Salut,

E primul meu post aici... sper sa nu fiu off-topic. :blink: Mi-am cumparat un BMW 325IS din 1993 [E36] shi totul este OK in general. Singura problema este ca atunci cand franez simt vibratzii in volan shi parca trage shi stanga. De fapt, chiar shi la mers normal am impresia ca se intampla sa traga spre stanga putzin... shi pot spune ca vad praf de la frana pe rotzile din fatza; de fapt, cand franez se aude bineintzeles un scartzait... credetzi ca daca ii fac geometria, schimb placutzele o sa fie OK ? Ce alte probleme ar putea sa fie? Mentzionez ca nu vibreaza la mers normal... decat in frana... am mers cu 160-180km/h fara vibratzii sau zgomote ciudate...

32949[/snapback]

intai geometrie apoi, daca nu s-arezolvat, discuri +placute(ai grija cum iti scot senzorul sa-l mai poti folosi pe urmatoarele placute)-pret informativ pr dicuri si placute:6,5 mil(cu manopera 500 mii inclusa)mai la toate service-urile ,,omenesti,,

-asta daca nu mai poti sa le rectifici(din 93 masina-nu prea cred ca si a mea e la fel si nu s-a mai putut si la 2.5is sigur i-au dat in goarna si in frana propitarii anteriori)

-daca rezolvi cu schimbat disc+placutz, zi-ne si noua pret si unde

-Bafta!