Jump to content

Sfat cumparare bmw 3 benzinar

ionutz_ng

Recommended Posts

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

In general sunt cu EURO 4. Si eu am fost in dilema odata daca sa aleg 320CI sau 325 CI si am ales 325CI. Taxa la un 320CI de aceeasi varsta cu masina mea era de 5465.6 RON iar la un 325CI era de 6278.76 RON.

Si pana la urma chiar 6278 RON a trebuit sa platesti? Sau au "rotunjit" ei un pic?

Ok,baieti..dar pana la urma...care e diferenta de consum intre un 318i si 320i?1,5%?Si de ce ar fi asa de bestial 320-ul fata de 318 tinand cont ca are doar 20 de cai in plus..ce mare smecherie e 170 pe langa 150 CP?

Acum nu ca as saraci eu din cauza unui consum cu 1,5% mai mare al 320-ului dar daca e sa stiu si eu daca chiar merita,ca gandind la rece pt 20 de cai in plus...oare chiar merita?

iti spun ca diferenta nu este de DOAR 1,5%. 320i papa cu 2-3 litri la suta mai mult fata de 318, are 23 de cai SI 10 nm in plus ceea ce nu pare mult dar toate acestea au ca rezultat un timp cu 1 secunda (asta inseamna vreo 2 masini ) mai bun la acceleratia pana la 100 km/h (8.2sec) fata de 318i (9.3sec).

in concluzie. daca te uiti la consumul de benzina ia 318 ..... daca nu .. 325 all the way :blink:

orice ai alege nu te zgarci cand vine vorba de optionale. eu as lua un motor mai mic dar sa am cat mai multe optiuni. in caz contrar o sa le simti lipsa dupa aia trust me.

bafta

hmm...eu cand am hotarat sa vand 316i nu ma interesa decat sa am sub capota 6 cilindrii....si dupa aia ce optiuni are masina.este mare diferenta intre 4 cilindrii si 6 cilindri...simti ca ai bmw

nu toate dotarile unei masini sunt strict necesare;sunt de parere ca un motor superior e preferabil unor dotari gen trapa electrica,PDC,spalatoare faruri,chiar si volan multifunctional;chiar utile zic eu sunt cele care te ajuta sa conduci in conditii mai sigure(xenon,DSC etc.);necesar ar mai fi evident navigatia.

hmm.. nu am spus ca sunt strict necesare ci doar iti fac viata mai placuta :)

-navigatia o am .. dar de pomana. in romanica nu ii convine.

-eu unul nu as mai cumpara o masina fara trapa. imi place foarte mult ambientul de se creaza in interior.

-de senzorii de parcare nu m-as mai desparti .. m-am obisnuit nici macar nu ma mai uit in oglinda doar ascult simfonia

-volanul multi functional .. nu numai ca arata foarte bine noaptea si si ziua dar este si foarte foarte comod. ai totul la degetul mic ca sa zic asa.

- incalzirea in scaune si-a spus cuvantul in ultima luna.

-spalatoare faruri le gasesti la xenoane ... deci ori le ai pe amandoua .. ori niciuna.

-DSC-ul este standard....

etc.

in concluzie. o data ce te-ai obisnuit cu optiunile nu vrei sa mai scapi de ele.

bine zis

Chestia asta spusa de un posesor de 318i chiar ca este credibila.Am citit pe mobile.de ca un 318i are consum mediu de 7,4% in timp ce un 320i care are doar vreo 20 de cai in plus papa cam 8,9%.Observ ca 318i este un compromis destul de bun daca vrei in acelasi timp silentiozitate si lipsa vibratiilor specifice diesel dar fara consum nu exagerat de mare.

bine gandit spun eu, numai ca L6 benzina de la BMW e ca un vis frumos care nu se mai termina :blink:

Ai dreptate :)

Edited by Allex

Nu stiu la ce marca te-ai hotarat pina la urma ....dar asta a mea (330xi) o am de 2 luni si este a IX a masina pe care o am ...de la a VI a incolo puteam sa imi permit un BMW si acum imi pare rau ca nu am facut-o ....ce vreau sa spun de fapt ?

Masina/marca asta creaza dependenta o simti MASINA, toate sunt acolo unde trebuie sa fie si in plus face cum trebuie sa faca, te bucuri de fiecare clipa de condus, am avut inainte Octavia RS (180 CP) full option nou nouta si nu m-am bucurat de ea cum ma bucur acum de masinuta asta care are 8 ani si 115.000 KM ...asa ca ai grija ca este foarte probabil ca "once bmw always bmw"...de restul numai bafta la cumparaturi.

Edited by hoinar

• 1 year later...

Salut ionut_ng ...

Aici spui ca vrei ,,treiar,, si ca deocamdata nu ai BMW ... http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=309455

De aici se intelege ca ai un 750i ...

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=759312 (L-ai vandut?)

Iar aici te pregatesti sa iti iei un BMW E39 ... http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=879218

Ma lamuresti si pe mine te rog la pe care din topicurile deschise de tine sa le urmaresc si unde sa activez cu sfaturi. As putea sa te ajut dar am nevoie de o parere din partea ta. Multumesc.

Salut ionut_ng ...

Aici spui ca vrei ,,treiar,, si ca deocamdata nu ai BMW ... http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=309455

De aici se intelege ca ai un 750i ...

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=759312 (L-ai vandut?)

Iar aici te pregatesti sa iti iei un BMW E39 ... http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=879218

Ma lamuresti si pe mine te rog la pe care din topicurile deschise de tine sa le urmaresc si unde sa activez cu sfaturi. As putea sa te ajut dar am nevoie de o parere din partea ta. Multumesc.

Cronologic, e posibil.

In 2007, nu avea nimic.

In vara 2009, avea septar

Acuma vrea diesel...

nu toate dotarile unei masini sunt strict necesare;sunt de parere ca un motor superior e preferabil unor dotari gen trapa electrica,PDC,spalatoare faruri,chiar si volan multifunctional;chiar utile zic eu sunt cele care te ajuta sa conduci in conditii mai sigure(xenon,DSC etc.);necesar ar mai fi evident navigatia.

hmm.. nu am spus ca sunt strict necesare ci doar iti fac viata mai placuta :lol:

-navigatia o am .. dar de pomana. in romanica nu ii convine.

-eu unul nu as mai cumpara o masina fara trapa. imi place foarte mult ambientul de se creaza in interior.

-de senzorii de parcare nu m-as mai desparti .. m-am obisnuit nici macar nu ma mai uit in oglinda doar ascult simfonia

-volanul multi functional .. nu numai ca arata foarte bine noaptea si si ziua dar este si foarte foarte comod. ai totul la degetul mic ca sa zic asa.

- incalzirea in scaune si-a spus cuvantul in ultima luna.

-spalatoare faruri le gasesti la xenoane ... deci ori le ai pe amandoua .. ori niciuna.

-DSC-ul este standard....

etc.

in concluzie. o data ce te-ai obisnuit cu optiunile nu vrei sa mai scapi de ele.

Pareri si pareri...

Mie-mi place sa traga motorul nu sa ma joc cu butoanele de pe volan ( cu degetul mic )... Mai multe optiuni mai multe butoane colorate...

Doar aerul conditionat si xenonul conteaza cu adevarat la optionale.... Celelalte sunt harfe si rasini... dar nimic nu se compara cu senzorii de parcare nu ? nici nu te mai uiti in oglinzi... ar fi sub demnitatea unora... plus ca ar fi mult prea obositor sa invarti ochii in cap... te poate lua ametzeala, consum mare de calorii alea lea... Inteleg perfect ( :) ).

Eu zic ca esti cu adevarat realizat, cand ai bani suficient de multi incat daca vrei sa faci sport ii pui pe altii sa alerge....

Edited by the_rifle