Jump to content

Jante de tabla, sau aluminiu iarna?

kemy

Recommended Posts

mai am o intrebare daka ma poate ajuta cineva am fost la service unde ma duc yo cu masina si mecanciul mi-a zis ca trebuie sa imi schimb cauciucurile (pana aici totul ok) dar aud ca trebuie sa imi schimb si jentile el mi-a zis ca nu pot sa merg cu jante de aluminiu iarna :blink: :) nu i-am dat nici un raspuns chiar asa e? multumesc

mai am o intrebare daka ma poate ajuta cineva am fost la service unde ma duc yo cu masina si mecanciul mi-a zis ca trebuie sa imi schimb cauciucurile (pana aici totul ok) dar aud ca trebuie sa imi schimb si jentile el mi-a zis ca nu pot sa merg cu jante de aluminiu iarna :blink:  :) nu i-am dat nici un raspuns chiar asa e? multumesc

313375[/snapback]

hai ca asta e belea lol.. am citit de 2 ori ca mi s-a parut prea aberant sa fie adevarat la prima citire :))

da cu ce jante ar trebui sa mergi dinalea de fier de dacie veche? care masini mai sunt inca echipate cu asa ceva?

daca asa ti-a spus mecanicu' mai bine ar fi sa schimbi service-ul lol.

hai ca asta e belea lol.. am citit de 2 ori ca mi s-a parut prea aberant sa fie adevarat la prima citire :))

da cu ce jante ar trebui sa mergi dinalea de fier de dacie veche? care masini mai sunt inca echipate cu asa ceva?

daca asa ti-a spus mecanicu' mai bine ar fi sa schimbi service-ul lol.

313460[/snapback]

si mie mi s-a parut la fel de aberant cand am auzit nu imi venea sa cred ce aud dar dupa aceea am uitat sa precizez ca imi zice ca are el un prieten cu jante si m-am gandit ca sigur isi ia si el un comision de la jante vandute :blink: :) e un service destul de bun il cunosc si pe patron :) si e totul ok

si mie mi s-a parut la fel de aberant cand am auzit nu imi venea sa cred ce aud dar dupa aceea am uitat sa precizez ca imi zice ca are el un prieten cu jante si m-am gandit ca sigur isi ia si el un comision de la jante vandute :blink:  :)  e un service destul de bun il cunosc si pe patron  :) si e totul ok

313472[/snapback]

eu ama uzit ca daca mergi cu alea d aluminiu de la frig ssi sau zapada se caseaza.. nu stiu exact ce inseamna dar cred ca e posibil sa s fisureze mai usor la contacte cu borduri sau gropi.... asta din cauza zapezi sau a frigului .. orcum nuam am auzit de la cineva cu un c200 compresor care is schimba fiecare iarna rotile cu alea stok ... adika po cele d aluminiu... ce ziceti..

Si jantele de "tabla" de BMW sunt tot de aliaj de fapt.

Nu cred aceasta ipoteza, jantele de aliaj sunt foarte bune si iarna.

Mai degraba se pun jante de "tabla" iarna pt ca nu le zgaria pe cele normale avand in vedere ca nu vezi intotdeauna cum e carosabilul.

Edited by Ciupanezu

Mai degraba se pun jante de "tabla" iarna pt ca nu le zgaria pe cele normale avand in vedere ca nu vezi intotdeauna cum e carosabilul.

313481[/snapback]

Asta e adevarat.

Dar e prea mare bataia de cap.

Eu am roti de iarna din alea negre de aliaj, pe 15 , 195 55/60 parca.......pai cand le schimb astea care le am acu de 245x40x17 cu 195x60x15 incep sa vorbesc singur la cum merge masina :blink:

Fuge mai tare masina , dar nu mai e asa stabila.

313481[/snapback]

Motivul pentru care se schimba jantele este ca vopseaua si lacul celor din aliaj este sensibil la tratamentele care se aplica drumurilor iarna (sare dupa vechea metoda, clorura de calciu de vreo 2-3 ani). Vezi ce a patit cat cu unele polished lip. Cele de "tabla" (de fapt antimoniu) sunt mai "rezistente" la astfel de tratamente.

Motivul pentru care se schimba jantele este ca vopseaua si lacul celor din aliaj este sensibil la tratamentele care se aplica drumurilor iarna (sare dupa vechea metoda, clorura de calciu de vreo 2-3 ani). Vezi  ce a patit cat cu unele polished lip. Cele de "tabla" (de fapt antimoniu) sunt mai "rezistente" la astfel de tratamente.

313542[/snapback]

clar...asta era explicatia de aia cica nu e bine sa mergi cu de alea de aliaj???cu roti pe 16 cum merge??/ eu am pe 15 dar poate imi pun de aliaj de 16 originale bmw.....pareri>??

mai am o intrebare daka ma poate ajuta cineva am fost la service unde ma duc yo cu masina si mecanciul mi-a zis ca trebuie sa imi schimb cauciucurile (pana aici totul ok) dar aud ca trebuie sa imi schimb si jentile el mi-a zis ca nu pot sa merg cu jante de aluminiu iarna :blink:  :) nu i-am dat nici un raspuns chiar asa e? multumesc

313375[/snapback]

Probabil s-a mai raspunde deja mai sus si oricum raspunsul era deja postat in mai multe locuri pe forum...

Oricum...

Iarna e preferabil sa ai pneuri ceva mai inguste decat vara si cu talonul mai inalt, desi roata ar trebui sa fie la acelasi diametru cu cea de vara. Sau oricum diferentele sa fie cat mai mici, in niciun caz peste 3% din circumferinta.

1. Iarna pneul mai ingust ofera mai multa tractiune.

2. Talonul mai mare, ofera o mai buna amortizare pe sleaurile de gheata existente si gropile aparute peste iarna.

3. E mai bine sa ai jante de dimensiuni de iarna, ca sa poti pune pneuri de dimensiuni de iarna.

4. E mai eficient sa ai jante separate de iarna pentru a proteja pneul si janta, de operatiuni dese de dejantare.

5. O janta de aliaj, poate fi zgariata de lanturile de zapada.