Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Problema BMW E46 320d

Recommended Posts

dar eu ce sa mai zic...de o sapt consumul nu scadea si nu crestea mai mult sau mai putin de 15.1 L la 100km...ieri am resetat consumul si si-a revenit pe la 8,7.....am fost plecat din bucuresti :blink: Edited by kretzu_sla

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

la mine e si mai ciudat. sta numa la 11,1. nu vrea nici de al draq sa arate alta cifra. desi am facut mai multe resetari, mers linistit, forja cat de cat, etc.

e extrem de ciudata cifra asta... :)

Vrei sa spui ca daca il resetezi si dai blana nu iti sare la 20-25? :blink:

in primele 3-4 minute poate. apoi scade. in 10 minute am in jur de 13-14. apoi iar scade.

eu nu inteleg cum dati voi in masini cand dati in masini. a da forja nu inseamna a tine picioru apasat pe acceleratie si gata. doh

si apoi acel consum este cat de cat apropiat de adevar dupa minim 50km. ce sens are sa il resetez si sa ma uit ce indica dupa 4 km?

Edited by c0sta

la mine e si mai ciudat. sta numa la 11,1. nu vrea nici de al draq sa arate alta cifra. desi am facut mai multe resetari, mers linistit, forja cat de cat, etc.

e extrem de ciudata cifra asta... :)

Vrei sa spui ca daca il resetezi si dai blana nu iti sare la 20-25? :blink:

Ba da.

in primele 3-4 minute poate. apoi scade. in 10 minute am in jur de 13-14. apoi iar scade.

eu nu inteleg cum dati voi in masini cand dati in masini. a da forja nu inseamna a tine picioru apasat pe acceleratie si gata. doh

si apoi acel consum este cat de cat apropiat de adevar dupa minim 50km. ce sens are sa il resetez si sa ma uit ce indica dupa 4 km?

Adevarat.

Una peste alta , cred ca de cand a dat frigul , cam imi fura BC-ul sincer , imi arata 12.4 in seara asta , si l-am resetat cand am facut plinul . Acum sunt aproape de jumate cu rezervorul (aprox 20-30km) si am facut 283km ...... ceea ce rezulta un consum de aprox 10 in Bucuresti , ceea ce e ok.

De cand a dat frigul fura BC-ul mai mult decat normal.

frate e ceva cu BC-urile :blink:) acu imi arata 13.3....

o sa ma duc in afara bucurestiului dimineata pe la 5 6 sa vedem daca mai stie masina si consum gen 6 :)) daca nu e ceva aiurea..eu n-am schimbat filtru de aer la ultima revizie...sau l-am schimbat...damn nu mai stiu...unde e filtru asta sa imi aduc aminte

Intradevar , au luat-o razna BC-urile , arata consumuri astronomice.

bine ca am citit topicul asta m-am mai linistit intr-o oarecare privinta. si eu am ramas mirat ca de la o vreme incoace consumul pe BC sta peste 17l/100km. Nu stiu daca o fi de la BC sau de la frig sau de la aglomeratie insa sper sa nu-i intre in obisnuinta :blink:

poate a mai fost pusa intrebarea pe undeva pe forum insa daca tot e topicul related to consum cam cat ar trebui sa consume in medie un E36 cu motor de 2 litri (6 cilindri - 24V)? inainte imi lua cam 14 litri acum cam 17,5. E oare ceva cu ea de consuma asa de mult? Filtrul de aer nu l-am schimbat de cand am luat masina si am facut vreo 10k km de atunci.

Multumesc,

cip

bine ca am citit topicul asta m-am mai linistit intr-o oarecare privinta. si eu am ramas mirat ca de la o vreme incoace consumul pe BC sta peste 17l/100km. Nu stiu daca o fi de la BC sau de la frig sau de la aglomeratie insa sper sa nu-i intre in obisnuinta :blink:

poate a mai fost pusa intrebarea pe undeva pe forum insa daca tot e topicul related to consum cam cat ar trebui sa consume in medie un E36 cu motor de 2 litri (6 cilindri - 24V)? inainte imi lua cam 14 litri acum cam 17,5. E oare ceva cu ea de consuma asa de mult? Filtrul de aer nu l-am schimbat de cand am luat masina si am facut vreo 10k km de atunci.

Multumesc,

cip

Poti incerca sa il schimbi si vezi pe urma , dar BC-ul cam minte odata cu frigul asta.

Poti incerca sa il schimbi si vezi pe urma , dar BC-ul cam minte odata cu frigul asta.

de curiozitate oare de ce BC-ul nu mai calculeaza cum trebuie consumul :blink:

m-am interesat acum pe net de filtre de aer si am vazut o gama larga de "filtre sport". imi puteti spune ceva despre ele, instalarea unui asemenea filtru aduce dupa sine performante mai bune, asa cum se lauda producatorii?

m-am interesat acum pe net de filtre de aer si am vazut o gama larga de "filtre sport". imi puteti spune ceva despre ele, instalarea unui asemenea filtru aduce dupa sine performante mai bune, asa cum se lauda producatorii?

Aproape deloc , sau insesisabila.

Aproape deloc , sau insesisabila.

ma gandeam eu ca doar gura e de ei :)

mersi de advice

cel din stanga. in dreapta NU ai nici un buton... aia e doar un simplu stick pt stargatoare.

pe sticku din stanga scrie BC (bord computer) pe butonul pe care apesi ca sa schimbi informatia afisata pe BC (consum mediu, viteaza medie, km pana la golirea rezervorului, ceas) apesi pana iti afiseaza consumul, apoi tii apasat pana se reseteaza.

destul de clar?

cel din stanga. in dreapta NU ai nici un buton... aia e doar un simplu stick pt stargatoare.

pe sticku din stanga scrie BC (bord computer) pe butonul pe care apesi ca sa schimbi informatia afisata pe BC (consum mediu, viteaza medie, km pana la golirea rezervorului, ceas) apesi pana iti afiseaza consumul, apoi tii apasat pana se reseteaza.

destul de clar?

sunt incepator il am de 2 luni...:blink: am inteles....mersi