Jump to content

Nokian: am nevoie de un sfat

bogdan1980

Recommended Posts

Am o intrebare si sper ca ma puteti ajuta.

Am gasit intr-un depozit de cauciucuri din Oradea Nokian WR. Spuneam mai sus ca am citit lucruri bune pe net despre Nokian ca si performante pe timp de iarna dar se pare ca acestea sunt all-season. Chestia ciudata este ca si pe www.cauciucuridirect.ro ele apar la categoria anvelope de iarna cu urmatoarea specificatie: "Anvelopa este utilizabila pe tot timpul anului"... :blink: Pe alte forumuri despre Nokian am citit de asemenea ca ar fi all-season dar cu remarcabile performante in sezonul rece si pe zapada. Ce ar mai fi de precizat este ca sunt singurele anvelope all-season cu semnul acela de fulg de zapada prezent pe ele.

Ma puteti ajuta cu un sfat? Cum sa procedez? Sa le achizitionez pentru sezonul rece?

Edited by bogdan1980

Daca ai doua randuri de jante vara/iarna, atunci alege un pneu de iarna. E drept Nokian WR e un soi de allseason dar orientat mai spre zapada decat spre soare si asfalt curat la 40 grade Celsius. Nokian au si pneuri de iarna.

Nokian WR sunt niste pneuri dezvoltate in general pentru tarile nordice unde vara, temperatura nu este foarte ridicata. DIn cauza asta e specificat ca merg tot timpul anului. Vezi ca pe sectiunea "X" de pe forum este o discutie despre aceaste pneuri.

Daca ai doua randuri de jante vara/iarna, atunci alege un pneu de iarna. E drept Nokian WR e un soi de allseason dar orientat mai spre zapada decat spre soare si asfalt curat la 40 grade Celsius. Nokian au si pneuri de iarna.

Nokian WR sunt niste pneuri dezvoltate in general pentru tarile nordice unde vara, temperatura nu este foarte ridicata. DIn cauza asta e specificat ca merg tot timpul anului. Vezi ca pe sectiunea "X" de pe forum este o discutie despre aceaste pneuri.

Mersi mul d-rive. Am citit topicul dar totusi nu m-am hotarat. Eu vreau sa le pun pe masina ca si anvelope de iarna - pana prin luna martie.

Mersi mul d-rive. Am citit topicul dar totusi nu m-am hotarat. Eu vreau sa le pun pe masina ca si anvelope de iarna - pana prin luna martie.

Pai in cazul asta e mai bine sa iti iei unele de iarna speciale care sa le folosesti in perioada asta. Si apoi cand vine caldurica le schimbi.

Pai in cazul asta e mai bine sa iti iei unele de iarna speciale care sa le folosesti in perioada asta. Si apoi cand vine caldurica le schimbi.

Ceea ce ma enerveaza pe mine este ca ieri am dat o tura pe la magazinele specializate din Oradea si singurele variante pe care le-am gasit la dimensiunea mea, adica 225/55/r16 sunt aceste Nokian si tampeniile de Matador :blink: :) :) . I-a luat frigul pe nepregatite, asa mi-au spus majoritatea.. :) :) Se pot aduce la comanda intr-o saptamana dar mie nu-mi trebuie intr-o saptamana, am nevoie azi!!!Acum!!!

Traim in Romania! Unul dintre ei chiar mi-a aratat un catalog cu cauciucuri de vara... :)

Pai cea mai buna varianta e sa le cumperi de pe net, le comanzi azi si le primesti maine, zic eu ca e super ok asa. Eu am comandat de la Sigemo Sibiu la ora 18 si a doua zi la ora 9 imi suna la poarta curierul. Am ramas socat de felul cum s-au miscat cei de la Sigemo.

Bogdane, te asigur ca in cazul anumitor dimensiuni de pneuri chiar si in Germania esti nevoit sa astepti sa le primeasca.

Romulus, mi-a placut exprimarea "no season", tot imi storceam creierii cum sa le cataloghez :blink:

Trebuie totusi precizat ca Nokian WR se comporta decent chiar si in conditii de iarna.

t... Nokian e foarte cunoscuta...

Greseala mea, in cazul asta. Eu pana acum nu am auzit de ea; ma rezumam una din urmatoarele: Dunlop, Pirelli, Goodyear, Michelin, Vederstein, Bridgestone, Continental, Yokohama (e posibil sa imi mai scape cateva)

Problema rezolvata!!! Mi-am gasit anvelope!!! :blink: :) Am mai dat o tura pe la distribuitorii de anvelope si norocul meu ca am gasit la unul dintre ei exact dimensiunile mele. Astfel ca am achizitionat 4 Michelin Pilot Alpin PA2 la dimensiunile 225/55/r16. Pretul a fost de 2000 RON cu montat si echilibrat inclus.

Am scapat de o grija! :)

Problema rezolvata!!! Mi-am gasit anvelope!!! :blink: :) Am mai dat o tura pe la distribuitorii de anvelope si norocul meu ca am gasit la unul dintre ei exact dimensiunile mele. Astfel ca am achizitionat 4 Michelin Pilot Alpin PA2 la dimensiunile 225/55/r16. Pretul a fost de 2000 RON cu montat si echilibrat inclus.

Ai facut o alegere deosebit de inspirata, PA2 de la Michelin sunt anvelope de top; ale mele sunt la a 3-a iarna si arata ca noi dupa aproape 70ooo km. Bravo, Bogdane!

Problema rezolvata!!! Mi-am gasit anvelope!!! :) :) Am mai dat o tura pe la distribuitorii de anvelope si norocul meu ca am gasit la unul dintre ei exact dimensiunile mele. Astfel ca am achizitionat 4 Michelin Pilot Alpin PA2 la dimensiunile 225/55/r16. Pretul a fost de 2000 RON cu montat si echilibrat inclus.

Ai facut o alegere deosebit de inspirata, PA2 de la Michelin sunt anvelope de top; ale mele sunt la a 3-a iarna si arata ca noi dupa aproape 70ooo km. Bravo, Bogdane!

Mersi mult! Ma bucur sa aud asta!! :blink:

Bine ca ti-ai gasit, astea pe 225 r16 si r17 sunt greu al naibi de gasit...ma intreb de ce?

Am gasit niste anvelope de iarna Nankang, nu stiu pe unde-s facute, dar la care se pot adauga tepi...A auzit cineva de astea?!

Edited by tiberiuenache

atentie ca spikes nu sunt permise de legislatia rutiera in RO,le-am folosit cind eram in RO,cu mare succes pe zapada...NANKANG sunt petarde noname,demne de considerat sunt MICHELIN pa3 dar daca aici costa vreo 89/buc,sigur in RO costa un ochi.....pa2 sunt o alternativa valabila,felicitari ptr achizitie..

Bine ca ti-ai gasit, astea pe 225 r16 si r17 sunt greu al naibi de gasit...ma intreb de ce?

Am gasit niste anvelope de iarna Nankang, nu stiu pe unde-s facute, dar la care se pot adauga tepi...A auzit cineva de astea?!

Pe www.cauciucuridirect.ro am gasit urmatoarele: "Produãtor de cauciucuri din Taiwan, foarte inovator, produse de ultra performanÞã care pot ajunge pânã la 20 de incii, o foarte bunã relaÞie Între costuri ºi beneficii."

Pretul este printre cele mai mici, chiar mai mic decat Matador. In concluzie nu prea ti le-as recomanda.

Banuiesc ca mai mult ai impins masina in astia 70 de mii de km de poti spune ca pneurile pot fi ca noi dupa o asa lunga utilizare. Sau poate ai vrut sa tastezi 10 mii de km si asa mai vii de acasa. :)

P.S Fara suparare dar ce zici tu acolo e imposibil de crezut.

Nu este nici o suparare. Am facut o afirmatie pe care o sustin. Nu am impins masina nici un metru in cei 292ooo km pe care ii are parcursi; saptamana trecuta am dat jos niste anvelope Dunlop Sport SP 01 care au parcurs mai mult de 160ooo km si abia au atins limita de uzura si am incaltat Michelin Pilot Alpin PA2, la a 3-a iarna si cca 70ooo km. Dupa DOT se poate observa data fabricatiei la ambele seturi, iar dupa stampilele pe cartea de service a masinii de la diverse reprezentante BMW se pot vedea kilometri la care au fost realizate reviziile.

Banuiesc ca Bogdan1980 ne va confirma si el fiabilitatea acestor anvelope

LE: Tu cu ce anvelope mergi pe vremea asta?

Edited by CC23298

saptamana trecuta am dat jos niste anvelope Dunlop Sport SP 01 care au parcurs mai mult de 160ooo km si abia au atins limita de uzura

:) Ma las-o dracu de treaba....

am eu modelul asta de anvelope .....am doar 2k cu ele ...

daca tin masina 160 k ..pot sa confirm sau nu .. :blink:

Din experienta Dunlop se uzeaza f repede .. ..Nu ma astept sa tina mai mult de 20k ..

Cel mai mult am avut Bridgestone aprox 50 k ..

Edited by myxage

CC, mergi la Dunlop la firma si zi-le ce ne-ai zis si noua, cred ca nici ei nu te vor crede :blink: Nu zic ca e imposibil dar probabil ca mergi cu viteze foarte mici si cand iei viraj o faci cu foarte mare atentie, nu cumva sa iti uzezi rotile :)

Cei de la Dunlop sunt platiti sa aiba de unde pleca acasa, nu cred ca ar fi interesati de asemenea reclama. Nu merg incet, cand sunt sigur conduc spre sportiv (atat cat imi permite masina si conditiile de trafic). Nu plec de la stop in tromba, nu fac cerculete sau liniute, in general imi protezez masina, am de gand sa o tin cat mai mult cu putinta. Sunt la varsta la care consider ca masina este o necesitate, nu mi-am luat BMW pentru a epata si nici nu fac afirmatii mincinoase, asa cum incerci tu si cu amicul tau redcap sa subliniati. Nu vreau sa demonstrez nimic nimanui si nici nu vand anvelope sa fac asemenea reclama.

Ontopic: Bogdan1980, sa le stapanesti sanatos, sa nu impingi masina si sa ne pui niste poze la primavara cu anvelopele.

1.Cei de la Dunlop sunt platiti sa aiba de unde pleca acasa,

2.Sunt la varsta la care consider ca masina este o necesitate, nu mi-am luat BMW pentru a epata si nici nu fac afirmatii mincinoase, asa cum incerci tu si cu amicul tau redcap sa subliniati.

3.Nu vreau sa demonstrez nimic nimanui si nici nu vand anvelope sa fac asemenea reclama.

1. Neserioasa afirmatia ta. Mai ales in contextul in care ai niste anvelope de la ei care te-au tinut de 4 ori mai mult decat ar fi trebuit. Da si tu un search si afla care este durata medie de viata (in km) a unei anvelope si dupa aia mai vorbim.

2. Multi ani inainte. Nu ma intereseaza de ce ti-ai luat BMW, nu te-am intrebat treaba asta. Eu nu am zis ca faci afirmatii mincinoase, nu te cunosc, nu stiu cine esti si abtine-te de la afirmatii de genul "amicul tau redcap". Este amicul meu in masura in care esti si tu. Nu am nicio relatie cu omul, nicio combinatie si il respect asa cum te respect si pe tine si pe orice alt coleg de forum. Daca zici ca esti un om care deja are o varsta si o anumita experienta de viata poarta-te ca atare si nu mai face afirmatii gratuite. Eu m-am referit la anvelopele tale si tu te referi la persoane, ti se pare normal?

3. Nu ai ce sa demonstrezi. Am si eu pe 2 masini exact acelasi profil de anvelopa, dupa cca 30k arata relativ ok, probabil vor mai tine maxim inca pe atat. Una dintre aceste masini o conduce maicamea si daca ar fi sa fac o comparatie a stilului de conducere coroborat cu uzura anvelopelor imi rezulta ca maicamea conduce cam de 3 ori mai agresiv ca tine. In fine, eu chiar vorbesc serios cu tine si nu te iau la misto. Te cred ca ai mers atata cu ele si abia au ajuns la martorii de uzura, totusi priveste afirmatia ta in ansamblu si ai sa intelegi mai multe.

Una peste alta, 70k km pentru o anvelopa de iarna este foarte mult. Dar na, daca iti zic ceva te superi... asa ca bravo, foarte bine, detii recordul in materie de cat mai multi km parcursi cu o anvelopa si in consecinta fa un topic unde sa descrii cum ai reusit sa realizezi acest miracol.

Te rog deasemenea sa ne limitam stric la discutii ce au ca tema topicul asta, anvelopele si sa lasam orice fel de altfel de asocieri. Asta daca vrei sa avem un dialog, daca nu, poti sa vorbesti/afirmi singur ce vrei. Daca ai ceva personal de spus foloseste cu incredere PM.

Edited by d-rive