Jump to content

BMW Seria 5 vs. Mercedes E-Klasse vs Audi A6

Christian10

Recommended Posts

Salutari tuturor!

Sunt nou pe forum, si mi se pare unul foarte bun si cu oameni seriosi si saritori!

As fi interesat de comparatia masinilor din titlu... As mai putea include noul seria 3 totusi ...

Ce parere aveti? Who wins?

Stiu ca sunteti cu totii fani bmw dar vreau sa fie argumente solide (daca se poate ...) pentru fiecare afirmatie facuta!

Deci la Seria 5 e vorba de E 60 520i si 520d in principal!

La E-Klasse e noul model W220 daca nu ma insel, modelul de dupa 2003 sau 2005, nu stiu exact!

La Audi, noul A4 sau noul A6 ...

La Seria 3 ... Modelul de dupa E 46 ... :)

Ma intereseaza preturile, fiabilitatea, prestanta, etc. etc :blink:

Sper ca nu am gresit aria sau nu am deranjat fanii beemer cu comparatia asta ...

Respect! Astept raspunsurile voastre :) :) :) ...

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salutari tuturor!

Sunt nou pe forum, si mi se pare unul foarte bun si cu oameni seriosi si saritori!

As fi interesat de comparatia masinilor din titlu... As mai putea include noul seria 3 totusi ...

Ce parere aveti? Who wins?

Stiu ca sunteti cu totii fani bmw dar vreau sa fie argumente solide (daca se poate ...) pentru fiecare afirmatie facuta!

Deci la Seria 5 e vorba de E 60 520i si 520d in principal!

La E-Klasse e noul model W220 daca nu ma insel, modelul de dupa 2003 sau 2005, nu stiu exact!

La Audi, noul A4 sau noul A6 ...

La Seria 3 ... Modelul de dupa E 46 ... :)

Ma intereseaza preturile, fiabilitatea, prestanta, etc. etc :blink:

Sper ca nu am gresit aria sau nu am deranjat fanii beemer cu comparatia asta ...

Respect! Astept raspunsurile voastre :) :) :) ...

Macar pune intrebari despre masini din aceeasi clasa... :) e.g.: BMW E60 vs Mercedes E vs Audi A6...Ce cauta aici seria 3 si Audi A4? Si despre ce colosi vorbim? Cei din mitologia greaca?

Edited by bogdan1980

@don_deliquente, rugamintea mea este sa dai search un pic pe acest forum , inainte sa initiezi un asemenea topic stufos si foarte amplu....

La unele din intrebarile tale , sigur vei gasi raspuns.... :D

Imi pare rau, dar nu am mai gasit nimic asemanator, citesc de mult timp acest forum si nu am mai gasit ceva de genul acesta ...

Poate imi dati si mie linkul cu topicurile respective, pt ca eu nu le gasesc nicicum!

Imi cer scuze, daca am deranjat pe orcine mai ales pe domnul lucian1! :) :)

Macar pune intrebari despre masini din aceeasi clasa... :blink: e.g.: BMW E60 vs Mercedes E vs Audi A6...Ce cauta aici seria 3 si Audi A4? Si despre ce colosi vorbim? Cei din mitologia greaca?

Am gresit ... nu sunt in aceiasi clasa, my bad! Deci BMW E60 vs Mercedes E vs Audi A6 si Audi A4 vs Seria 3 ...

Chestia cu colosii era o gluma care se pare ca a fost neinteleasa ... sunt taxat pt orice!

Nu credeam ca o sa am asemenea raspusuri si ca se incing spiritele atat de repede, poate o sa ma rezum di nou doar la citit :) :) :)

Intre A6, E-klasse si seria 5 E60 il prefer pe cel din urma.

A6 are materiale mai bune la interior, Mercedes-ul are interior mai frumos si cu materiale mai bune, confort mai bun insa la condus, ca dotari si aspect, E60-ul este clar peste.

Cel mai bine alegi masina daca le vei conduce pe toate 3, insa atentie: ca sa-ti faci o parere corecta, condu masini de putere apropiata.

Eu iti recomand 520i in loc de 520d, alegerea ideala fiind 525i insa conteaza si ce buget ai.

Deasemenea fereste-te de masini din primul an de fabricatie...

Edited by Ciupanezu

Come on, nu te supara... :)

Lupta!

Nu m-am suparat, doar ca m-ati luat prea tare! Cheers :blink: ....

Intre A6, E-klasse si seria 5 E60 il prefer pe cel din urma.

A6 are materiale mai bune la interior, Mercedes-ul are interior mai frumos si cu materiale mai bune, confort mai bun insa la condus, ca dotari si aspect, E60-ul este clar peste.

Cel mai bine alegi masina daca le vei conduce pe toate 3, insa atentie: ca sa-ti faci o parere corecta, condu masini de putere apropiata.

Eu iti recomand 520i in loc de 520d, alegerea ideala fiind 525i insa conteaza si ce buget ai.

Deasemenea fereste-te de masini din primul an de fabricatie...

Pai, ... cam ce buget ar trebui sa am dupa parerea voastra? Si dupaia va spun ce buget am ...

Ma intereseaza sa nu aiba o capacitate cilindrica mare, max 2500 daca are Euro 4 ... Stiu ca o sa spuneti ca sunt submotorizate, dar na :) !

Pai EU asa as face:

- masinile la nivelul asta eu zic ca se aleg din start in functie de preferintele fiecaruia, eu le consider cam de aceeasi valoare, conditie etc., astfel dintre a6, seria 5 si e classe as alege azi seria 5 , a doua optiune ar fi e classe abia apoi audi.

dar vezi, sincer am sters de 3 ori ce am scris pana acum, e strict o chestiune de gusturi, sincer nu stiu ce sa zic, vrei sportiva e clar ca vrei bmw, vrei comfort e clar mercedes, daca gresesti si esti nehotarat, poti ajunge sa ai un audi pana te trezesti lol :)

pe bune chiar e o chestiune de gust. eu stiu topicurile la care faceau referire colegii mei mai sus, iti pot spune ca nici acolo in ciuda paginilor scrise si comentate nu exista o concluzie clara ... :) :blink:

toate bune. :)

Pai EU asa as face:

- masinile la nivelul asta eu zic ca se aleg din start in functie de preferintele fiecaruia, eu le consider cam de aceeasi valoare, conditie etc., astfel dintre a6, seria 5 si e classe as alege azi seria 5 , a doua optiune ar fi e classe abia apoi audi.

dar vezi, sincer am sters de 3 ori ce am scris pana acum, e strict o chestiune de gusturi, sincer nu stiu ce sa zic, vrei sportiva e clar ca vrei bmw, vrei comfort e clar mercedes, daca gresesti si esti nehotarat, poti ajunge sa ai un audi pana te trezesti lol :)

pe bune chiar e o chestiune de gust. eu stiu topicurile la care faceau referire colegii mei mai sus, iti pot spune ca nici acolo in ciuda paginilor scrise si comentate nu exista o concluzie clara ... :) :blink:

toate bune. :)

Cred ca in functie de pret Seria 5 ar fi situat la mijloc, am vazut E-Klasse foarte ieftine si A6 foarte scumpe ...

Toate trei sunt masini bune, parerea mea, pe moment si mie imi place Seria 5 dar nici cand aud de astea nu pot sa zic ca nu imi plac ...

Deci, o estimare a voastra a preturilor ar fi ... Ca daca ma iau numai dupa mobile.de ajung la vorba "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ ..."! Multumesc!

Later edit: am gasit pe mobile.de o functie cu care poti cauta 3 masini deodata si am avut urmatorul rezultat aici

Edited by don_deliquente

Revista What Car (UK) a avut un astfel de test destul de bine prezentat ...concurente:

E60 530d, A6 3.0, MB E-clase si Jaguar X type ...motorizarile de 3.0l diesel...Clasamentul final a fost asa E60, A6, MB si Jaguar.

E60 a fost tare la aproximativ toate capitolele, singurul la care a pierdut a fost Calitate interior...unde a fost depasit de celelalte modele...in principal datorita iDrive-ului si design-ului simplist.

Daca cauti pe www.whatcar.co.uk s-ar putea sa gasesti si acolo testul...oricum E60 este cotat cu 5 stele din 5 ...si de Whatcar si de Top Gear!

PS: Acest test a fost destul de convingator pt mine cand a trebuit sa aleg intre aceste modele (E60,A6 si E-classe).

PS2: In aceeasi revista, castigatorul Executive Car of The Year pe ultimii 3 ani a fost .....525i E60 :blink:

Edited by tiberiuenache

Si mie imi place designul la BMW... si la exterior si la interior, defapt ... IL IUBESC :) ...

Singurul lucru care cred ca este in plus la E-klasse este comfortul, dar poate ma insel! Iar A6 ... nu stiu, are prestanta, e eleganta, mai sobra decat BMW, ..."mai limuzina" :blink:

La preturi, totusi la ce niveluri sunt cele trei?

Nu sunt de acord Tibi. Interiorul cel putin la E60 mi se pare foarte frumos, luxos, spartan si sportiv in acelasi timp, dar nu in ultimul rand foarte functional. Totul este la indemana.

Interiorul la E60 luxos?? Hai ca frumos, spartan etc. mai merge. Da in nici un caz nu e luxos.

Nu sunt de acord Tibi. Interiorul cel putin la E60 mi se pare foarte frumos, luxos, spartan si sportiv in acelasi timp, dar nu in ultimul rand foarte functional. Totul este la indemana.

Interiorul la E60 luxos?? Hai ca frumos, spartan etc. mai merge. Da in nici un caz nu e luxos.

Aici http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=23243 vei gasi o poza nu foarte reusita cu interiorul masinii mele. DA, cred ca pe langa faptul ca este foarte util gandit si ca nu esti inconjurat de 1 mie de butoane si butonase este si luxos. iDrive-ul mi se pare extraordinar si foarte inovator.

Edited by bogdan1980

Aici http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=23243 vei gasi o poza nu foarte reusita cu interiorul masinii mele. DA, cred ca pe langa faptul ca este foarte util gandit si ca nu esti inconjurat de 1 mie de butoane si butonase este si luxos. iDrive-ul mi se pare extraordinar si foarte inovator.

Superba masina! Sa o stapanaesti sanatos ...

Sunt de acord cu tine, si mie mi se pare luxos, dar gusturile nu se discuta si e inutil sa facem polemici din asta ... :blink:

De ce nu imi spuneti nimic de preturi?

Superba masina! Sa o stapanaesti sanatos ...

Sunt de acord cu tine, si mie mi se pare luxos, dar gusturile nu se discuta si e inutil sa facem polemici din asta ... :blink:

Multumesc.

Voi posta aici 3 linkuri cu interioarele masinilor dezbatute in topic:

bmw: http://www.juanignacioacosta.com/uploaded_...bio1-700867.jpg

mercedes: http://www.familycar.com/RoadTests/Mercede...s-E320/Dash.jpg

audi: http://z.about.com/d/cars/1/7/J/p/ag_07a6avant_interior.jpg

Cu ce este mai prejos interiorul de E60 fata de celelalte? Poate imi scape mie ceva....

Mie imi plac materialele, mi se pare ca sunt de calitate, imi place foarte mult fiecare buton si rotita cum functioneaza...Insa ca design nu pot spune ca este mai atragator decat cel de la Audi sau MB. De fapt este atat de simplu incat nu e prea atragator.

Insa la E70 deja incepe sa arate foarte bine si parca nu mai este asa spartan...singura chestie la modelel noi e ca nu imi place deloc schimbatorul pt steptronic, parca e un joystick de plastic.

PS: In E60 nu am gasit bucatica de plastic ieftin...in Lexus de exemplu oricat de bine arata bordul acela, tot mai gasesti plastice gen Logan (sub bord, in stanga volanului unde sunt comutatoarele pt farurile de ceata etc.).

Individual inseamna o serie de optionale si imbunatatiri mai scumpe deci mai exclusiviste decat pe modelele normale.

In gama Individual sunt cuprinse mai multe nuante de vopsea, alta jante, alte materiale pentru interior, alte nuante de piele, totul fiind mult mai de calitate.

Edited by Ciupanezu

Pai nu trebuie sa ma uit la masina ta, ca am si eu E60. E mai prejos la calitatea materialelor.

Te-ai gandit ca poate nu ai avea acelasi interior cu al masinii mele?

Hai ca o dam in ridicol deja....Am spus ce aveam de spus privind interiorul unui E60...

In afara de HUD cred ca am cam tot ce se poate pe masina mea, deci nu m-am gandit.