Jump to content

BMW Seria 5 vs. Mercedes E-Klasse vs Audi A6

Christian10

Recommended Posts

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest poleposition
La cox rs6 bate m6 si m5, aia e clar. nu vb din cifre, sunt videos pe youtube...

nu doar la cox ci si pe circuit.

indiferent ca este zona de acceleratie sau de handling , rs6 obtine timpi mai buni.

LATER EDIT: poleposition. raportul kg/cp RS6 este egal cu M5.

nu mi se pare ceva atat de spectaculos in comparatia ta, incat sa aibe vreun sens discutia, vorbim de niste zecimi de secunda ce dracu frate.

Guest poleposition
asa este.

oricum e greu sa obtii diferente spectaculoare la un asa nivel.

hai sa o lasam balta.

in fine, cum ti se pare acceleratia la M6-le tau la peste 200km/h comparativ cu rs-ul ala?

pai e competitie, sunt masini exceptionale ambele modele comparate pana la urma.

Cum mi se pare...habar nu am, dar am sa fiu atent la aspectul asta cu prima ocazie <_<

Pot sa imi spun si eu o parere?

Am condus si o chinezarie din ala 530D (ma refer la farurile alea de masina chinezeasca)

Am condus si conduc un A6 3.0 D si am mai condus si un E-Klasse 270 Avantgards.

Si nu 100 de metri... le-am condus minim 1 luna pe fiecare....

BMW-ul e ok la demaraje ... parca are forta mai mare decat E-Klasse-ul...

Cu Audi nu il compar pentru ca asta e 4x4 si cu cateva modificari ... nu se va compara niciodata cu BMW-ul (adica e mult peste el)

O concluzie pertinenta ... vrei sportivitate si sa iti rupi poponeata dupa 1000 de km ... ia-ti un BMW.

Vrei comfort adevarat - Mercedesul este masina respectiva (singura ei probleme e nu prea e sportiva - adica nu iti ofera senzatii de sportivitate)

Audi - e un compromis intre cele doua masini - e relaxant la drum lung ... e si sportiv si faptul ca e 4x4 .... te ajuta sa te arunci pe niste curbe la care cu BMW-ul te-ai opri pe camp si cu Mercedesul ... te-ai uita la el (nu te lasa sa te joci prea tare cu masina - intra imediat sistemele)

Singura chestie pentru care as putea aprecia cu adevarat BMW-ul este fara indoaiala manevrabilitatea.

Imi place atunci cand vin foarte tare din spate.... trag scurt de volan si depasesc.

Cu Mercedesul nu poti face asta (e libarca) iar cu Audi se poate face fara probleme, dar nu iti ofera aceiasi senzatie.

Ma refer la mica smucitura de kick down si scuturatura masinii cand intra in depasire...

Cu siguranta voi gasi aici oameni care sa ma contrazica ... dar .. asta e o opinie personala si nu imi va fi schimbata de nici un comentariu mai mult sau mai putin avizat (adica .. ar insemna sa cred ca spuneti voi si nu ce am simtit - ceea ce mi se pare a fi putin cam imposibil)

M3 e92 si R8... unde m3 si-o ia de zici ca e trabant pe langa audi ala....

Nu sunt maÂşini de aceeaÂşi clasĂŁ.

Ah da, probabil. Dar cu ce masina bmw e r8 in aceasi clasa?

z4m...? sau care.

Fiindca audi r8 e SPORTS CAR/ COUPE.

La fel ca M3 e92..... nu inteleg unde nu sunt in aceasi clasa....

Cred ca din cauza ca si-o ia rau m3-ul... <_<)

Nu are bmw raspuns pt r8, degeaba o intoarceti.

Comparam e92 (coupe) cu rs4 (touring)....

Nici m6 nu e in aceasi clasa cu rs6, dar si-o ia de la audi....

Nu ma intelegeti gresit, nu as schimba bmw pe audi, dar de ce sa nu recunoastem unele chestii. Parca am avea toti ochelari de cal :)

Pot sa imi spun si eu o parere?

Am condus si o chinezarie din ala 530D (ma refer la farurile alea de masina chinezeasca)

Am condus si conduc un A6 3.0 D si am mai condus si un E-Klasse 270 Avantgards.

Si nu 100 de metri... le-am condus minim 1 luna pe fiecare....

BMW-ul e ok la demaraje ... parca are forta mai mare decat E-Klasse-ul...

Cu Audi nu il compar pentru ca asta e 4x4 si cu cateva modificari ... nu se va compara niciodata cu BMW-ul (adica e mult peste el)

O concluzie pertinenta ... vrei sportivitate si sa iti rupi poponeata dupa 1000 de km ... ia-ti un BMW.

Vrei comfort adevarat - Mercedesul este masina respectiva (singura ei probleme e nu prea e sportiva - adica nu iti ofera senzatii de sportivitate)

Audi - e un compromis intre cele doua masini - e relaxant la drum lung ... e si sportiv si faptul ca e 4x4 .... te ajuta sa te arunci pe niste curbe la care cu BMW-ul te-ai opri pe camp si cu Mercedesul ... te-ai uita la el (nu te lasa sa te joci prea tare cu masina - intra imediat sistemele)

Singura chestie pentru care as putea aprecia cu adevarat BMW-ul este fara indoaiala manevrabilitatea.

Imi place atunci cand vin foarte tare din spate.... trag scurt de volan si depasesc.

Cu Mercedesul nu poti face asta (e libarca) iar cu Audi se poate face fara probleme, dar nu iti ofera aceiasi senzatie.

Ma refer la mica smucitura de kick down si scuturatura masinii cand intra in depasire...

Cu siguranta voi gasi aici oameni care sa ma contrazica ... dar .. asta e o opinie personala si nu imi va fi schimbata de nici un comentariu mai mult sau mai putin avizat (adica .. ar insemna sa cred ca spuneti voi si nu ce am simtit - ceea ce mi se pare a fi putin cam imposibil)

pai daca vrei 4x4 exista 530xd

si, la fel ca si la Audi, se poate face chip.

e parerea ta, intradevar, dar daca spui ca BMW nu se compara cu Audi pt ca Audi e 4x4 si cipuit, nu stiu cat de mult inseamna pentru altii ceea ce ai spus tu.

daca te uiti la motoare, BMW a fugit cu majoritatea premiilor in ultimii ani, Audi a intrat ocazional in top5

la fel, seria 5 e etalonul la clasa asta de la e39 incoace.

astea ar fi parerile generale, cred ca sunt destul de clare.

acuma, bineinteles ca fiecaruia, in functie de stilul de condus i se potriveste o alta masina.

M3 e92 si R8... unde m3 si-o ia de zici ca e trabant pe langa audi ala....

Nu sunt maÂşini de aceeaÂşi clasĂŁ.

z4m...? sau care.

Nu ma intelegeti gresit, nu as schimba bmw pe audi, dar de ce sa nu recunoastem unele chestii. Parca am avea toti ochelari de cal :)

pai M3 e la acelasi pret cu RS4. nu???

atunci cam trebuie comparate intre ele. si-o mai ia M3 asa rau cum zici tu?

pt R8, BMW nu are inca un concurent. Cand o sa apara, o sa vedem.

sau poate renunta si Audi la producerea lui cu criza asta :bashwall::):unsure:

asta ar insemna un esec total pentru Audi si o dovada de maturitate a bavarezilor :blink:

pana la urma totul e comercial. daca se cumpara se fabrica, daca nu, nu!

Audi nu am condus prea mult.. dar ma lasa complet rece ca design. Mercedes nu are nici o treaba... poa sa fie pe hartie si de 2 ori mai rapida decat un BMW ca tot nu transmite nici un feeling.. parca esti intr-o litiera purtata de niste sclavi. Foarte comod dar nu are nici un dumnezeu. Va fi poate mai rapid decat un BMW sau aproape ca performante la modele din aceasi clasa si cu motorizari similare, dar repet .. pentru mine daca nu simti masina in turul pantalonilor, degeaba.

Cel mai bine fa un testdrive. Ca intretinere si fiabilitate cred ca sunt toate o apa si un pamant ...adica scumpe.

eu am mai zis in alte ocazii. cu cat face cineva o masina f buna, altii se chinuie sa faca una la fel de buna sau mai buna si tot asa.

bani sa fie sa le cumperi, ca masini sunt pt toate gusturile.

@Dcnitu pt livrarea unui R8 se asteapta si un an. nu au audi facilitati de productie pt cate cereri sunt si pt cati clienti renunta din cauza imposibilitatii fabricii de a produce in ritmul cererii.

Mercedesul e o masina premium, are multe lucruri interesante si care iti fac viata frumoasa la bord, ma refer la confortul genereal si senzatia ca nu obosesti oricat ai conduce masina. E o masina gandita in cel mai mic detaliu dar e o masina care nu se va potrivi niciodata proprietarilor care isi doresc o masina care sa le transmita emotii. O masina care sa-i incite.

Audi e o mixura o masina care a plecat de jos, mult sub mercedes si audi, s-a ridicat mult prin ultimile modele de dupa 2004 prin calitatea materialelor si un design "curat" si cu tenta sportiva. La capitolul performante a crescut mult dar ca senzatie la volan am impresia ca a un VW mai luxos nimic mai mult.

BMW si-a urmat calea lui, motoarele sunt superbe, cu titluri castigate an de an, grija pentru mediu convestuieste in cea mai frumoasa armonie cu sportivitatea pura. La condus Bmw-ul e rege dar pentru asta trebuie sa iti placa sa simti aceste senzatii, daca nu esti facut pentru asta alegi Mercedes sau Audi.

iar vesnica discutie bmw vs audi la care oricum nu ve`ti gasi un deznodamant ..........

Nu cred ca zice cineva ca oricare din cele 3 sunt masini proaste, dar deznodamantul e simplu pentru majoritatea membrilor acestui forum, BMW, ca doar de aia l-au si cumparat.

@Dcnitu pt livrarea unui R8 se asteapta si un an. nu au audi facilitati de productie pt cate cereri sunt si pt cati clienti renunta din cauza imposibilitatii fabricii de a produce in ritmul cererii.

deci, un esec de marketing <_<

deci, un esec de marketing <_<

ia explica tu, care te pricepi la marketing, de ce R8 este un esec din acest punct de vedere.

Audi .... ca a un VW mai luxos nimic mai mult.

stiu eu pe cineva care pe alocuri va deveni un peugeot mai luxos si nimic mai mult.

Edited by edit

ia explica tu, care te pricepi la marketing, de ce R8 este un esec din acest punct de vedere.

chill man, nu am zis ca ma pricep la marketing.

mai citeste o data toata discutia, daca intelegi, bine, daca nu, hai sa o lasam asa.

Edited by dcnitu

z4m...? sau care.

R8 nu are nici un competitor de la BMW.

M3 este ĂŽn clasĂŁ cu RS4 Âşi este superior.

Eu nu am ochelari de cal, R8 e o maÂşinĂŁ foarte miÂşto.

Nu trebuie sĂŁ comparĂŁm mere cu pere.

pai daca vrei 4x4 exista 530xd

Eu nu am zis ca nu exista.

Ceea ce spun eu e ca nimeni din lumea asta nu ma poate convinge de contrariu atata timp cat eu am "vazut" asta cu ochii mei.

BMW-urile erau renumite pentru motoarele extrem de fiabile pe care le faceau odata....

Aveam un urs .... saraca masina .... ce cox vedea de la mine ... si ce retrogradari in depasiri .... si nu am avut niciodata probleme cu ea.

Acum ... mitul a disparut.....

Am prieteni cu BMW modele noi ... numai probleme....

Ma uit aici pe forum ... probleme.

Eu la Audi, in afara de ulei placute si filtre, nu am schimbat nimic. Si are 140.000 KM (am luat-o la 22.000)

O singura data am schimbat bratele din fata pentru ca nu sunt genul de om care sa tina cont de masina atat de mult pe cat tin altii.

Adica, e ok din pct de vedere tehnic, nu ma intelegeti gresit... dar nu sunt ala care sa se urce incetisor pe sinele de tramvai ... ca sa nu imi tai cauciucurile ... sau alte minuni de genul asta ...

La mine e clar! Daca o masina rezista in primele 2 luni regimului de mers ... atunci nu v-a avea probleme vreodata.

La Mercedes ... ce sa va spun?

In afara de faptul ca am schimbat jantele de 3 ori (marea problema a CLS-urilor - nu sunt gandite pentru gropile din Bucuresti) nu am mai schimbat nimic la ea.

La BMW-ul pe care l-am avut ... nici nu vreti sa stiti ...

A inceput cu active steering fault (si trageam de volan ca la tractor)

Dupa care a cazut nu stiu ce dracu senzor ....

Dupa care a inceput sa dea rateuri cutia .... zgudia la plecarea dupa loc.... kick-down ... facea cand voia ea ...

Am dus-o la BMW in Ungaria, am reparat tot am adus-o in timisoara, m-am intalnit cu un prieten care a luat-o si s-a proptit cu ea in Vitan.

530 D e masina care a stat la mine 1 LUNA. Avea 70.000 km (nu mai sunt sigur)

Edited by bknight73

La ce si-o ia M6 de la rs6 ?

Cox, timp pe circuit. ce vrei tu.

Diferente mici, dar existente.

Pun inca o data video asta.

facut de M5board.com

Edited by roco123

Audi are un interior mult mai frumos decat BMW,

Si ... revenind ... modele de top Audi bat modelele de top BMW... si atunci ... intrebarea este .. de ce spuneti ca BMW-ul este mai sportiva?

E mai sportiva la handling... nu se compara.

Asa simt eu si multi altii.

Audi e super quattro.

Daca e numai cu tractiune fata e GUNOI.

orice model de audi.

Asta la manevrabilitate.

BMw exceleaza si la propulsie si la xdrive...

Edited by roco123

Si ... revenind ... modele de top Audi bat modelele de top BMW... si atunci ... intrebarea este .. de ce spuneti ca BMW-ul este mai sportiva?

RS-urile, AMG-urile, au motoare mari, indopate cu turbo, compresor, etc, etc, iar M-urile sunt non-turbo, normale, aspirate ... doar asa, pt ''THE PLEASURE OF DRIVING" <_<