Jump to content

Cauciucuri de Iarna; WOW ce diferenta!

dreptroman

Recommended Posts

De curand m-am decis si eu sa imi pun inapoi cauciucurile de iarna cu care cumparasem masina prin iunie..la vremea respectiva masina avea montate cauciucuri de iarna..probabil ramase de iarna trecuta...

In nici un moment nu mi-a dat prin cap asta vara pana am pus cauciucuri de vara, ca cele de iarna, vara, nu au aderenta la fel de buna, si m-am gandit ca diferenta dintre cele de vara si cele de iarna pe care o constatasem decurgea din faptu ca cele de vara erau noi si erau mai late. Gresit!! MATERIALUL conteaza enorm...

A trecut vara, a venit toamna, a trecut toamna...s-a racit vremea din ce in ce mai mult si gradual am inceput sa pierd aderenta cu caucicurile de vara. De acest lucru nu mi-am dat seama pentru ca s-a intamplat in timp si incepusem sa ma obisnuiesc sa vad becu de DSC aprins....

Ieseam noaptea cand era frig sa ma plimb cu masina...drifturi..derapaje lol ma distra pe mine ideea..

Acum 2 zile am pus cauciucurile de iarna (Dunlop Sp SPort 3d) inapoi...si in noaptea asta cand de plictiseala am iesit la plimbare...surpriza...nu mai derapeaza masina...nu mai fuge fundul in curbe...nu mai palpaie dsc-u cum e un pic ud pe jos....

In ciuda faptului ca mi-a stricat putin distractia am constatat o diferenta majora de aderenta :)

Astept si opiniile voastre ..

PS daca moderatorii considera ca topicul e inutil..sa il lipeasca dansii la unul dintre cele legate de pregatirea pentru iarna :blink:

Topicul nu e inutil, insa eu raman putin nedumerit: pai tu de fapt ce credeai ca sunt cauciucurile de iarna? Normal ca se comporta asa cum zici tu....

Uita daca ai vreodata ocazia ( vara , nu acum :blink: ) " incalta" masina cu slick-uri sa vezi diferenta intre ele si gumele normale de vara......

Pana la BMW eu am aut 2 dacii.

Ambele cu all season.

Nu vedeam pe vremea aia necesitatea unui cauciuc de iarna, plus ca va dati seama ce aderenta aveau alea, indiferent ce vreme era afara...

Am observat de cand am masina asta, ca intr-adeva conteaza. Recomand oricarui posesor de BMW sa-si ia si cauciucuri de iarna. Preferabil la e46 se pun niste jante sanatoase, chiar si de tabla, pe 15, din 2 motive:

1. Cauciucul de iarna va fi mai ieftin

2. Marimea cauciucului pe 15 te ajuta sa intri un pic cu el in zapadat (daca e cazul) plus balonul mai mare asigura o atenuare mai mare a socurilor.

Sunt multe cauciucuri la oferta, dar totusi verificati si data fabricatiei, sa nu fie vreo teapa.

De asemenea, se recomanda sa ai alte jante intrucat nu stai sa schimbi cauciucurile intre ele de 10 ori. Am citit undeva (nu mai stiu exact unde) ca un cauciuc este proiectat sa fie pus pe janta 1 data. Daca il tot scoti si pui de multe ori, ii poti afecta structura.

De asemenea, mai ales la cele de iarna, se recomanda umflarea lor cu azot. Dar aveti grija ca azotul este un pic mai tare, si cauciucul va fi cam "beton". La mine, pt ca am suspensie sport, chiar se simte ca nu atenueaza asa de bine.

Am vazut ca multi fac confuzie, crezand ca un cauciuc de iarna e bun numai cand este zapada. Nu este adevarat. Materialul este altfel, acesta fiind proiectat sa ofere aderenta crescuta la temperaturi mici.

Pentru depozitarea celor pe care nu le folositi, eu, cat si alti baieti (sau fete :blink: ) de pe forum folosim un serviciu de la autosoft. In functie de marimea cauciucurilor, costa intre 12 lei si 15 lei pe luna. Decat sa stati cu ele pe balcon, sa le expuneti la intemperii si sa se umple de praf, mai bine platiti banii astia.

Sper sa va ajute informatiile mele, mult succes!

Edited by SirAvalon

Topicul nu e inutil, insa eu raman putin nedumerit: pai tu de fapt ce credeai ca sunt cauciucurile de iarna? Normal ca se comporta asa cum zici tu....

Uita daca ai vreodata ocazia ( vara , nu acum :) ) " incalta" masina cu slick-uri sa vezi diferenta intre ele si gumele normale de vara......

pai eu unu nu stiam cum ar trebui sa se comporte :) , ba mai mult m-am intalnit cu Stefann intamplator acu 2 3 zile si ne gandeam noi asa daca or fi utile intradeva cauciucurile de iarna..eu am zis ca daca tot am le-am pus :blink:)

E bun topicul asta...pana acum, eu stiam ca aceste cauciucuri de iarna sunt bune numai pe zapada...cum in CT nu prea ajunge zapada...si la munte merg numai vara...chiar nu am considerat necesare aceste cauciucuri...ce mai stiam eu despre cauciucurile de iarna este ca nu tin mult...avand multe taiaturi in carne, se toceau mai repede...am pus odata mana pe un cauciuc de iarna livrat odata cu un auto audi...pur si simplu era catifelatl si moale in componenta lui...

O sa testez si eu niste cauciucuri de iarna...(sunt la jumatate de pret fata de cauciucurile normale...insa am observat ca ele sunt mai subtiri...185-195/65/15)...mai ales ca am 4 jante de tabla pe 15 de la vechiul bmw......mie mi se recomanda a avea 205/60(65)/15...daca pun mai subtiri am observat o instabilitate a masinii...parca nu se mai aseaza asa pe sosea....intrebarea e daca am sesizat bine instabilitatea...

E bun topicul asta...pana acum, eu stiam ca aceste cauciucuri de iarna sunt bune numai pe zapada...cum in CT nu prea ajunge zapada...si la munte merg numai vara...chiar nu am considerat necesare aceste cauciucuri...ce mai stiam eu despre cauciucurile de iarna este ca nu tin mult...avand multe taiaturi in carne, se toceau mai repede...am pus odata mana pe un cauciuc de iarna livrat odata cu un auto audi...pur si simplu era catifelatl si moale in componenta lui...

O sa testez si eu niste cauciucuri de iarna...(sunt la jumatate de pret fata de cauciucurile normale...insa am observat ca ele sunt mai subtiri...185-195/65/15)...mai ales ca am 4 jante de tabla pe 15 de la vechiul bmw......mie mi se recomanda a avea 205/60(65)/15...daca pun mai subtiri am observat o instabilitate a masinii...parca nu se mai aseaza asa pe sosea....intrebarea e daca am sesizat bine instabilitatea...

Intradevar, cu jante pe 15'', cauciucuri mai subtiri, nu mai ai aceeasi stabilitate. Pt. o fractiune de sec. am avut impresia ca mi-au picat telescoapele :blink:

Edited by nt98adu

... si mai este un lucru important la cele de iarna sa nu fie zgomotoase pe asfalt

Atunci nu luati Dunlop Winter Sport M3. Zici ca sunt tractor. :blink:

Nu iti impartasesc opinia. Am pe doua masini acest profil si chiar sunt mai silentioase decat cele de vara. Doar la viraje parca se aud/simt un pic acele crampoane.