Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Cum schimb placutele de frana spate?

poope

Recommended Posts

ai nevoie de presa (nu neaparat) si o cheie stea cu 5 (sau 6) colturi cu gaura in mijloc - daca nu o ai pe asta nu faci nimic!

si unde o gasesc pe aia? este la ceva magazine? sau imbus nui bun? si numa alea imi trebuie? si fara presa cum fac ? merci

Fiind novice si privind prin prisma faptului ca placutele nu sunt ca filtrul de polen sa fie schimbate fara riscuri, nu ti-as recomanda sa le schimbi singur.

E vorba de o componenta critica a masinii, tine de siguranta ta. Mai bine du-te la un service si asista in prima faza. Data viitoare poti sa incerci si singur...

de acord!

ai nevoie de presa (nu neaparat) si o cheie stea cu 5 (sau 6) colturi cu gaura in mijloc - daca nu o ai pe asta nu faci nimic!

si unde o gasesc pe aia? este la ceva magazine? sau imbus nui bun? si numa alea imi trebuie? si fara presa cum fac ? merci

o gasesti la magazine specializate, sau la comercianti in piata

cu imbus nu merge!

in loc de presa poti folosi o surubelnita mai mare cu care sa faci o parghie ca sa impingi pistonul de pe etrier

cand schimbi placutele e indicat as stai sub masina, si nu pe spate ci intr-o pozitie normala, asta inseamna neaparat lift pt masina, eu nu m-as complica sa le schimb singur , desi m-as descurca si mi-ar placea sa o fac. operatiune in sine nu o sa te coste mult, eu praca am dat 500 000 , sunt mult mai scumpe placutele si senzorul(daca ai) decat operatiunea. :blink:

poti sa le schimbi si tu,daca ai cateva scule-nu mai tin minte daca e hexagon sau e in stea ,capul de la suruburi-scoti firul de la senzor(bagi o surubelnita dreapta mai subtire pa o laterala si pe cealalta)-scoti siguranta otelita din fata,de la placute-scoti dopurile de cauciuc de la suruburi- desfaci cele doua suruburi-scoti placutele-pt .ca nu ai presa impingi pistonul cu doua surubelnite mai late sau doua leviere mici,de pe ambele parti -cureti-montezi piesele inapoi-apesi pe frana de cateva ori,ca sa se apropie placutele de discuri-la inceput pastreaza distanta mai mare fata de auto din fata pt. ca nu o sa-ti tina franele prea bine decat dupa vreo 200-300km parcursi.

poti sa le schimbi si tu,daca ai cateva scule-nu mai tin minte daca e hexagon sau e in stea ,capul de la suruburi-scoti firul de la senzor(bagi o surubelnita dreapta mai subtire pa o laterala si pe cealalta)-scoti siguranta otelita din fata,de la placute-scoti dopurile de cauciuc de la suruburi- desfaci cele doua suruburi-scoti placutele-pt .ca nu ai presa impingi pistonul cu doua surubelnite mai late sau doua leviere mici,de pe ambele parti -cureti-montezi piesele inapoi-apesi pe frana de cateva ori,ca sa se apropie placutele de discuri-la inceput pastreaza distanta mai mare fata de auto din fata pt. ca nu o sa-ti tina franele prea bine decat dupa vreo 200-300km parcursi.

merci oameni. maine cred sau luni o sa ma apuc sa le fac. nu e asa greu d efacut din cate miati explicat. mai trebuie sa gasesc steaua aceea la ceva magazin ca la cele la care am fost eu nu am gasit. stiu de faza cu distanta ca am patito la cealalta masina si no. asta e scot siguranta si pe urma desfac suruburile del aetrier si il scot afara si arunc placutele pe urma mut pistonu si le pun pe cele vechi si prin duruburile la loc si p eurma pun siguranta. mai e ceva??? merci mult