Jump to content

Seria 5 E60, 2003-2009

Christian10

Recommended Posts

Salutare! Sunt si eu nou pe acest forum. Am si eu cateva probleme..

Am un 530d E60 , iar micile mele probleme ar fi:

1. un prieten a incercat sa umble la butonul cu reglajul volanului in timpul mersului, motiv pentru care atunci a harait. Acum cand incerc sa il reglez,se aude cum cupleaza, dar nu se mai misca din loc.

2. Cand am cumparat masina am luat-o fara DVD-ul cu navigatie. Am facut rost de unul si mi s-a spus ca unitatea o are in portbagaj,dar nu am reusit sa o gasesc pe nicaieri. Aveti idee pe unde ar trebui sa fie?

3. Mi s-a ars un angel eyes. Trebuie sa dau tot farul jos ca sa il inlocuiesc? ca am incercat sa desfac capacul din spatele farului,dar spatiul este mult prea ingust , motiv pentru care nu reusesc sa il inlatur.

In rest sunt foarte multumit de masina. Consumul ma uimeste pe zi ce trece..am ajuns sa am un consum de 6.5 in oras. Daca va pot ajuta cu vreo informatie, cu cea mai mare placere. Va salut

Nu ma poate ajuta nimeni cu informatia asta ? Multumesc

google bmw vin decoder

http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html

Asa nu pot afla mare lucru despre masina. Ma gandeam ca cineva poate sa imi zica la cati km a fost facut ultima revizie la Bmw sa pot compara cu kilometrii pe care ii are acum masina.

asta vei gasi in cartea de service (daca o are)

Nu ma poate ajuta nimeni cu informatia asta ? Multumesc

google bmw vin decoder

http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html

Asa nu pot afla mare lucru despre masina. Ma gandeam ca cineva poate sa imi zica la cati km a fost facut ultima revizie la Bmw sa pot compara cu kilometrii pe care ii are acum masina.

asta vei gasi in cartea de service (daca o are)

Tocmai ca nu o are si nu as merge din Timisoara pana la Bucuresti aiurea

Va salut!

Este primul meu post pe forum si incerc sa aflu parerea voastra despre o masina pe care as vrea sa o cumpar.

Este vorba de un 530i e60 din 2005, cam pe la 70000 km, smg, super ok ca dotari (printre altele sonorizare logic 7, xenon adaptativ, jante 18', active cruise control, trapa, head up display). Pretul mi s-a parut si el decent (undeva in jur de 17000 eur), insa am o intrebare care ma roade. Tipul mi-a spus ca i-a facut chip-tuning/remapare whatever recent, si in momentul respectiv fiind foarte incantat de masina nu am dat prea mare importanta acestui fapt, dar ulterior am inceput sa ma gandesc daca este totusi ok, daca o sa imi crape ceva la masina, stiind ca parerile sunt impartite si discutiile pro/contra chip-tuning sunt interminabile. Ce parere aveti? Pot sta linistit? Sa incerc eventual dupa ce cumpar masina sa merg sa i se rescrie softul original? Va intreb pentru ca nu as vrea ca la costurile de intretinere ale masinii sa se adauge timp pierdut si cheltuieli inutile legate de uzura prematura a unor piese.

Multumesc!

Va salut!

Este primul meu post pe forum si incerc sa aflu parerea voastra despre o masina pe care as vrea sa o cumpar.

Este vorba de un 530i e60 din 2005, cam pe la 70000 km, smg, super ok ca dotari (printre altele sonorizare logic 7, xenon adaptativ, jante 18', active cruise control, trapa, head up display). Pretul mi s-a parut si el decent (undeva in jur de 17000 eur), insa am o intrebare care ma roade. Tipul mi-a spus ca i-a facut chip-tuning/remapare whatever recent, si in momentul respectiv fiind foarte incantat de masina nu am dat prea mare importanta acestui fapt, dar ulterior am inceput sa ma gandesc daca este totusi ok, daca o sa imi crape ceva la masina, stiind ca parerile sunt impartite si discutiile pro/contra chip-tuning sunt interminabile. Ce parere aveti? Pot sta linistit? Sa incerc eventual dupa ce cumpar masina sa merg sa i se rescrie softul original? Va intreb pentru ca nu as vrea ca la costurile de intretinere ale masinii sa se adauge timp pierdut si cheltuieli inutile legate de uzura prematura a unor piese.

Multumesc!

Eu doar ce am cumparat un 530d din 2004 , caroserie E60, cu toate accesoriile de care ai zis tu, si am dat doar 10.350 pe el :twoup: Tinand cont ca al tau e benzinar, mie sincer mi se pare ca dai cam multi bani pe el.

Despre CHip tunning, nu te pot ajuta ca nu vreau sa vin cu vreo parere gresita. Tot ce iti pot spune e ca eu nu am fost de acord sa imi fac asa ceva. Sunt multumit cu cei peste 200CP. Imi era oarecum frica si ca imi voi strica consumul care ma incanta acum la nebunie; doar 6.5% mers normal (in oras merg ca tot omul cu 60-80 iar in afara in jur de 130)

Bafta, spor aacolo, sa iei "superbitatea" aia de masina, daca pot sa-i zic asa :twoup: Desi sunt fan seria 3, head-ul display-ul ala si night vision-ul (care nu cred ca sunt pe seria 3, sau n-am auzit/vazut eu :) ) m-au innebunit :twoup:

Te asteptam cu ea sa ne-o prezinti pe forum, iar eu sper s-o vad si live candva :twoup:)

Succes si drumuri bune !:twoup:

in sfarsit am ajuns cu ea acasa...e splendida...merge extraordinar de bine, cuplu, sportivitate...confort, tot ce vrei de la ea. ma mira consumul, pe autostrada, la viteze pana in 210km/h nu a consumat mai mult de 8,6l/100km, cu reprize sportive si mers normal. Nu am mers la consum. E f bine, avand in vedere si ca am prins aglomeratie si am mers bara la bara si din 2 in 2 m ma opream. sunt impresionat de masina. A meritat efortul.

O sa ii fac unele poze si le postez, dar nu stiu pe unde... :twoup:

salut! am stat si eu cu ochii pe ea, era o varianta la ce am luat in schimb, un 550 cu mai multe optiuni. cum te descurci cu night visionul? masina a stat peste 3 luni pe mobile...noroc cu taxa de la anu ca altfel mai statea 2 luni

• 2 weeks later...
de ceva timp m am hotarat sa schimb si eu masina , momenta am un megane diesel , sunt oarecum multumit de el dar de 3 ani.. mi s pare destul de puturos , ma gandesc sa mi cumpar un 520 d varianta de 163 sau 177 de cp in functie de $ si ce gasesc, multi mi au zis ca motorul de 2.0 este destul de lenes pentru caroseria de pe seria 5 ,si mi au sugerat sa ma indrept spre 525 d ,eu cred ca un 520 d automat mi ar ajunge ca putere,sa mi fac treaba cu el am vazut ca 0-100 ajunge in sub 9 secunde... nu sunt impatimit al vitezei si merg mai mult in oras, voi ce paree aveti?mi s a mai sugerat si 320 d , dar nu prea ma atrage Edited by chitsro

de ceva timp m am hotarat sa schimb si eu masina , momenta am un megane diesel , sunt oarecum multumit de el dar de 3 ani.. mi s pare destul de puturos , ma gandesc sa mi cumpar un 520 d varianta de 163 sau 177 de cp in functie de $ si ce gasesc, multi mi au zis ca motorul de 2.0 este destul de lenes pentru caroseria de pe seria 5 ,si mi au sugerat sa ma indrept spre 525 d ,eu cred ca un 520 d automat mi ar ajunge ca putere,sa mi fac treaba cu el am vazut ca 0-100 ajunge in sub 9 secunde... nu sunt impatimit al vitezei si merg mai mult in oras, voi ce paree aveti?mi s a mai sugerat si 320 d , dar nu prea ma atrage

e ok 520d. E SF treaba cu caroseria grea pentru ca E60-ul nu e din fonta...

Diferenta intre E60 si E90 este de sub 100kg. Incearca varianta de 177de cp nu numai pentru putere dar e si motorul mai nou, ceva mai bine inchegat..

Legat de 525, diferenta de putere nu este f mare (de taxe da) dar vine si cu o greutate ceva mai mare. Asa ca 520 vs 525 nu e chiar mare. 530 este deja altceva dr 525 nu se merita... Parera mea

salut! vreau sa va intreb ceva.....la e60-ul meu se aude un zgomot fin in zona casetofonului, chiar si dupa ce ma incui in masina se aude, parca ar citi cd-ul non stop. la voi la fel face?....nu vreau sa raman fara baterie din cauza asta. multumesc!

salut! vreau sa va intreb ceva.....la e60-ul meu se aude un zgomot fin in zona casetofonului, chiar si dupa ce ma incui in masina se aude, parca ar citi cd-ul non stop. la voi la fel face?....nu vreau sa raman fara baterie din cauza asta. multumesc!

Da, mai citeste un timp. Dupa cateva minute intra in sleep. Parca dupa vreo 15 minute sau asa ceva... Dar oricum, enormal ce face...

salut! am stat si eu cu ochii pe ea, era o varianta la ce am luat in schimb, un 550 cu mai multe optiuni. cum te descurci cu night visionul? masina a stat peste 3 luni pe mobile...noroc cu taxa de la anu ca altfel mai statea 2 luni

salut!

550 e o nebunie de masina....cred ca te innebuneste! ai pus ceva poze pe aici cu ea? mai multe optiuni, ce are in plus a ta? ar putea avea trapa...si, motorul :twoup:

chiar am prins un M5 pe autostrada cand am venit, prin germania, cu nr de bucuresti...cand am intrat in benzinarie dupa el, s-a oprit sa alimenteze...am intrebat pe d-l imbracat business, care coborase din el...ce motor are...iar el, intro engleza perfecta: Excuse me? I don't understand... Atunci am zambit si m-am conformat...avea motorul de 5.000...deci era un M adevarat....superb...negru...ce sa mai spun

Da, mai citeste un timp. Dupa cateva minute intra in sleep. Parca dupa vreo 15 minute sau asa ceva... Dar oricum, enormal ce face...

Multumesc mult....nu am avut rabdarea de a astepta atat sa vad dak se opreste. Acum pot sa dorm linistit! Salut

• 2 weeks later...

si eu ma gandeam sa schimb 525dA cu un 535dA . daca tot platesti taxe de 3 l macar sa beneficiezi de 276 cp .

mai ales ca motoarizarile mai noi pe e60 525 530 535 au aceiasi cilindree 2993 parca .

insa pe la 20 000 euro in germania am gasit doar cu km 150-250 000 .

nu stiu cat de fiabile sunt .

are careva ?