Jump to content

520i E60

Guest Pole

Recommended Posts

Guest poleposition

Cam asta as vrea sa stiu:

1 ce antigel sa pun

2 ce ulei se recomanda si cat intra

3 la fel pt ulei cutie

4 ulei servo

5 lichid frana

6 diferential (daca este cazul)

astea pt un e60 520i 2,2l 2004

Multumesc.

1 ce antigel sa pun

3 la fel pt ulei cutie

4 ulei servo

5 lichid frana

Multumesc.

L-ai si cumparat? :blink:

Pentru antigel mi-a fost recomandat de la service HEPU P999 - cred ca e de culoare albastra daca nu ma insel...

Uleiul recomandat pentru acest motor este 5w30 - bineanteles Castrol sau original BMW (care e fabricat tot de Castrol).Pe forum am mai intalnit pareri despre acest tip de motor cum ca ar fi recomandat 5w40, dar cei de la BMW mi-au spus clar si concis: 5w30 :)

Pentru celelalte tipuri de uleiuri sincer nu stiu. Cel mai bine ar fi sa mergi la service pentru aceste detalii. Uleiul de la cutie nu cred ca trebuie schimbat, iar pentru cel de frana ai un indicator in iDrive - asta daca informatiile de acolo sunt reale.

Are carte service? Cati km ai si ce scrie in carte despre revizii? Unde au fost facute?

Intreb deoarece eu mi-am verificat masina inainte sa o iau si toate reviziile au fost facute la un service BMW in Germania.

1 ce antigel sa pun

3 la fel pt ulei cutie

4 ulei servo

5 lichid frana

Multumesc.

L-ai si cumparat? :blink:

Pentru antigel mi-a fost recomandat de la service HEPU P999 - cred ca e de culoare albastra daca nu ma insel...

Uleiul recomandat pentru acest motor este 5w30 - bineanteles Castrol sau original BMW (care e fabricat tot de Castrol).Pe forum am mai intalnit pareri despre acest tip de motor cum ca ar fi recomandat 5w40, dar cei de la BMW mi-au spus clar si concis: 5w30 :)

Pentru celelalte tipuri de uleiuri sincer nu stiu. Cel mai bine ar fi sa mergi la service pentru aceste detalii. Uleiul de la cutie nu cred ca trebuie schimbat, iar pentru cel de frana ai un indicator in iDrive - asta daca informatiile de acolo sunt reale.

Are carte service? Cati km ai si ce scrie in carte despre revizii? Unde au fost facute?

Intreb deoarece eu mi-am verificat masina inainte sa o iau si toate reviziile au fost facute la un service BMW in Germania.

Nu va mai luati dupa ce spun astia d ela Bmw pt ca sunt cam praf si iti recomanda ce vor ei in functie de alte considerente.... De ex pana acum un an eu luam de la ei 0W40, recomandat de ei pt 525d si care costa 40 lei litrul iar de anul asta imi spun ca nu se mai aduce uleiul asta si imi recomanda 5W30 care il recomanda si la X3-ul tatalui meu si la a mea si costa undeva pe la 80 lei litrul.....

Nu va mai luati dupa ce spun astia d ela Bmw pt ca sunt cam praf si iti recomanda ce vor ei in functie de alte considerente.... De ex pana acum un an eu luam de la ei 0W40, recomandat de ei pt 525d si care costa 40 lei litrul iar de anul asta imi spun ca nu se mai aduce uleiul asta si imi recomanda 5W30 care il recomanda si la X3-ul tatalui meu si la a mea si costa undeva pe la 80 lei litrul.....

Mi-a fost recomandat 5w30 atat la un service BMW din Ungaria, cat si la BMW Cluj. Totusi tind sa cred ca oamenii stiu despre ce vorbesc...

Guest poleposition

in cartea de service din germania reviziile sunt facute la: BMW Niederlassung Munchen asa:

ulei la 21447 km

ulei la 43885 km

car check la 49229 km

frane fata, microfiler/activhohfilter, car check, lichid frana la 70881 km

bujii, car check la 97779 km

ulei motor, luftfiltereinsatz la 66117 km

ulei motor la 88125 km

lichid frana la 106766 km - ultimul service

acum are 125000 km si ceva, pe display arata totul ok acum.

Ar fi bine sa schimb acum uleiurile si fluidele ? macar uleiul de motor/filtru si filtrul de aer + benzina.

in cartea de service din germania reviziile sunt facute la: BMW Niederlassung Munchen asa:

ulei la 21447 km

ulei la 43885 km

car check la 49229 km

frane fata, microfiler/activhohfilter, car check, lichid frana la 70881 km

bujii, car check la 97779 km

ulei motor, luftfiltereinsatz la 66117 km

ulei motor la 88125 km

lichid frana la 106766 km - ultimul service

acum are 125000 km si ceva, pe display arata totul ok acum.

Ar fi bine sa schimb acum uleiurile si fluidele ? macar uleiul de motor/filtru si filtrul de aer + benzina.

Daca la 106.000 km a fost facut ultimul schimb de ulei si acum ai 125.000 eu ti-as recomanda sa ii faci o revizie cu schimb de ulei, filtru de ulei, filtru benzina si filtru de aer.

Parca citeam din cartea mea service mai sus: si mie ultima revizie mi-a fost facuta la 107.000 km. Acum 117.000 si ii voi face o revizie ca si cea descrisa mai sus de indata ce se deschide service-ul BMW in Oradea. Asta ar trebui sa se intample undeva in luna decembrie.

PS: mie la 107.000 mi-au fost schimbate si discurile de frana+placutele.

Pe iDrive ce informatii iti arata din punct devedere al uleiului si al placutelor de frana? Cati km mai ai de mers? La ulei ar trebui sa mai ai foarte putin daca ne luam dupa cartea service.

Edited by bogdan1980

Guest poleposition

in iDrive nu m-am jucat pre mult. Ce am apucat sa vad este ca zice OK la toate rubricile alea, nu am fost atent la cati km mai am etc.

Ma voi uita maine cand iau propriu zis masina in posesie (am dat avans azi si maine restul).

Este posibil sa fie adevarat ce mi-a zis vanzatorul, ca a schimbat in Ro ulei s.a.m.d.... pentru ca uleiul arata bine in opinia mea, dar voi urma sfatul tau si voi face aceste schimburi la Bavaria. Asa ma gandeam si eu de altfel.

Mersi Bogdane, daca mai alte sfaturi, le asimilez cu placere. :blink:

in iDrive nu m-am jucat pre mult. Ce am apucat sa vad este ca zice OK la toate rubricile alea, nu am fost atent la cati km mai am etc.

Ma voi uita maine cand iau propriu zis masina in posesie (am dat avans azi si maine restul).

Este posibil sa fie adevarat ce mi-a zis vanzatorul, ca a schimbat in Ro ulei s.a.m.d.... pentru ca uleiul arata bine in opinia mea, dar voi urma sfatul tau si voi face aceste schimburi la Bavaria. Asa ma gandeam si eu de altfel.

Mersi Bogdane, daca mai alte sfaturi, le asimilez cu placere. :blink:

Cu multa placere.

Momentan cam asta ar fi. Ce ar fi de verificat sunt datele pe care ti le ofera iDrive-ul. Asa poti verifica daca informatiile din cartea service sunt reale. La rubrica "service" in iDrive ai informatii privind consumabilele: ulei, placute de frana + discuri, filtru de aer, bujii, lichid de frana etc. Poate imi scapa ceva.

Nu spun ca ar fi 100% reale acele informatii - dar le poti lua pe rand verificand cartea service.

Un schimb de consumabile ca si cele enumerate mai sus ajunge undeva la 1000-1200 RON. Eu zic sa o faci deoarece la revizie ti se verifica si discuri, placute de frana si vei vedea cum stai per total cu ea.

Ai PM. :)

Schimba toate consumabilele: ulei, filtru ulei, filtru aer ,bujii, placute de frana +senzori, lichid de frana si antigelul daca nu e ok!

Reseteaza tot in iDrive si vei dormi linistit! Toate astea cred ca te vor duce la vreo 2000roni, depinde de service si preturile de acolo.

Uleiul la servo si diferential nu prea se schimba, decat daca ai probleme si este necesar. Trebuie completat daca e nevoie!

Discurile de frana nu sunt consumabile(cel putin nu le arata la mine in iDrive), le schimbi doar daca sunt uzate.

Sunt curios insa daca iti schimba filtrul de benzina sau nu, mie mi-au zis ca nu trebuie schimbat, pt ca e tipul de filtru montat in rezervor. Sincer nu am inteles de ce si nici ei nu au putut sa imi explice.