Jump to content

Vreau sa-mi cumpar un 525d,2004

GeorgeAI

Recommended Posts

sal. am si eu cateva intrebari ...daca ma poate ajuta cineva.Vreau sa imi cumpar un bmw 525d, si am gasit unul adus din Germania,an 2004(9), masina arata bine, are 72.000km (nu stiu daca sunt reali), ultima revizie mi s-a spus ca a fost facut la 70.000km. Cum imi dau seama daca cei 72.000km sunt reali ? La cati km se face revizia la modelul asta de bmw ? E posibil ca ultima sa fie facuta tocmai la 70.000(adica suna un pic dubios..daca ma intelegeti) ? Cum imi dau seama daca iau sau nu teapa ?:blink: Mersi anticipat

destul de probabil ca nu-s reali kilometrii;prea putin pt. un diesel zic eu;incearca la reprezentanta sa-ti citeasca de pe cheie,cere-i cartea tehnica a masinii si urmareste reviziile si la cati kilometrii s-au facut;oricum nu cred ca exista vreo metoda sigura de depistare pt.astfel de manareli;asta e,daca nu exista vreo lege care sa trateze problema asta.

destul de probabil ca nu-s reali kilometrii;prea putin pt. un diesel zic eu;incearca la reprezentanta sa-ti citeasca de pe cheie,cere-i cartea tehnica a masinii si urmareste reviziile si la cati kilometrii s-au facut;oricum nu cred ca exista vreo metoda sigura de depistare pt.astfel de manareli;asta e,daca nu exista vreo lege care sa trateze problema asta.

cum adik sa imi citeasca de pe cheie? si stii cumva la cati km se fac reviziile la un 525d. oricum o sa o duc la autotest inainte sa o cumpar...are carte de service..si cica ultima revizie ar fii fost la 70.000..nu stiu ce sa zic...suna un pic dubios..

din cate stiu numarul km-trilor sunt trecuti in 3 locuri . . . computerul masinii - se poate modifica usor, cheie - la fel de usor se poate modifica si computerul de lumini . . . aici din cate am inteles se modifica mai greu, dar daca tot o fac raman niste urme gen: daca masina inainte de modificare ar avea 200.000 km iar proprietarul vrea sa o puna in 50.000 km ar aparea ceva de genul "50000,1" adica daca apare o virgula cu orice valoare dupa ea . . . este schimbat kilometrajul.

daca mai stie cineva de lucrul acesta este rugat sa posteze;)

p.s. la ce banuti o cumperi?

din cate stiu numarul km-trilor sunt trecuti in 3 locuri . . . computerul masinii - se poate modifica usor, cheie - la fel de usor se poate modifica si computerul de lumini . . . aici din cate am inteles se modifica mai greu, dar daca tot o fac raman niste urme gen: daca masina inainte de modificare ar avea 200.000 km iar proprietarul vrea sa o puna in 50.000 km ar aparea ceva de genul "50000,1" adica daca apare o virgula cu orice valoare dupa ea . . . este schimbat kilometrajul.

daca mai stie cineva de lucrul acesta este rugat sa posteze;)

p.s. la ce banuti o cumperi?

25.500euro e pretul..oricum o sa il negociez.cum verific computerul de lumini? ma uit pur si simplu la kilometraj si daca apare o virgula inseamna ca ceva nu e in regula? ea cica ar avea 72000.daca apare spre exemplu 72000,6. si daca nu apare virgula? mersi

daca ai noroc si proprietarul din germania a facut reviziile la reprezentanta, banuiesc ca se poate cere un istoric.. in care sa ai uimirea ca ultima revizie s-a facut la 200k km.... si el iti vinde masina cu 70.000... acuma depinde foarte mult cati km a facut neamtu in perioada de garantie :blink:

daca ai noroc si proprietarul din germania a facut reviziile la reprezentanta, banuiesc ca se poate cere un istoric.. in care sa ai uimirea ca ultima revizie s-a facut la 200k km.... si el iti vinde masina cu 70.000... acuma depinde foarte mult cati km a facut neamtu in perioada de garantie :blink:

istoric adica, carte de service(are, dar se poate modifica si aia)...dar la cati km se fac reviziile la 525d ?

george.... nu cartea service ce o ai tu in mana... se uita aia de la reprezentanta.. in baza de date.. si iti zice ce apare la ei in calculatoare.. ce interventii a avut masina la reprezentanta etc.. cartea service e buna de sters pe fund...

In germania probabil ca o fac pe la 15.000, cat e garantat uleiul ,eu o fac la 8000

george.... nu cartea service ce o ai tu in mana... se uita aia de la reprezentanta.. in baza de date.. si iti zice ce apare la ei in calculatoare.. ce interventii a avut masina la reprezentanta etc.. cartea service e buna de sters pe fund...

In germania probabil ca o fac pe la 15.000, cat e garantat uleiul ,eu o fac la 8000

ok...., si se poate face la bmw romania un asemenea test? ms

sal. am si eu cateva intrebari ...daca ma poate ajuta cineva.Vreau sa imi cumpar un bmw 525d, si am gasit unul adus din Germania,an 2004(9), masina arata bine, are 72.000km (nu stiu daca sunt reali), ultima revizie mi s-a spus ca a fost facut la 70.000km. Cum imi dau seama daca cei 72.000km sunt reali ? La cati km se face revizia la modelul asta de bmw ? E posibil ca ultima sa fie facuta tocmai la 70.000(adica suna un pic dubios..daca ma intelegeti) ? Cum imi dau seama daca iau sau nu teapa ?:blink: Mersi anticipat

Nu este nevoie sa citesti in nici un computer km. Iti dai seama foarte usor daca are km reali sau nu.

1. Volanul, schimbatorul ar trebui sa arate ca noi la 70.000km;

2. Discurile de frana, daca sunt ale masinii(nu au fost schimbate) ar trebui sa aiba grad de uzura;

3. Scaunul soferului sa arate bine(sa nu fie lasat).

cunosc oameni care au schimbat volanul sau l-au imbracat intr-o nou piele sau l-au relacuit, au schimbat plasticele uzate . . . etc pt a pacali potentialul client . . . cel mai sigur mod este de a ava un istoric complet al masinii si sa intrebi la bavaria ce si cum. eu am o cunostinta la bavaria (management) si mi-a spus tot despre masina mea, ce cand cum a fost schimbat . . .

Intervin si eu cu o intrebare chiar asa mult conteaza conteaza km la un 2,5 d ? Chiar daca masina are sau nu km reali eu zic ca factorul decisiv in alegerea ei este conditia tehnica si gradul de uzura al interiorului mai ales ca uneori km reali nu pot fi verificati . La masina mea nu sunt sigur ca km din bord sunt cei reali dar avand in vedere conditia tehnica si faptul ca a fost achizitionata de la reprezentanta BMW,fostul propietar a facut buy back in timpul leasing-ului, m-au facut sa o cumpar .. :blink:

Mare dreptate ..la un motor din 2004 in medie in Germania are cam 150.000 dar daca masina merge bine si a fost intretinuta poate sa faca mai mult decat una cu 50.000 la bord dar condusa de cinestie ce nebuni!!!Fa-i o verificare temeinica,increde-te in NOROC ,iar daca ajungi la concluzia ca pe masina aia trebuie sa fie scris numele tau nu mai sta pe ganduri,nu trebuie sa cumperi o masina cand esti indoit de ea pentru ca viata ta va deveni un calvar,ori ce mica problema care va aparea si sigur vor apare,vei incepe sa te acuzi singur.....

fi hotatat ori..ori..De obicei cei care nu stiu nimic de masini au noroc de cele mai bune ....legea compensatiei...

• 2 weeks later...
mi-am cumparat eu un 525d,2004,de la o cunostinta,adus din iulie din germany si are 195.000,reali.masina e tzipla,tot ,i-am facut o verificare la bavaria motors si mi-au spus ca masina nu are nicio problema.sunt f multumit de ea!vand un e39 520d,200.000 km.an-2000.,full,pretul pietii,id-ul meu mergeanigym

Pana acum am luat doua E60-uri din DE. Eu iti recomand urmatoarele doua chestii:

- Nu te increde in nr de km. E60-urile se dau f usor inapoi, si in 4 puncte nu in 3 cum se face de obicei in Romania. Stiu de la dealer direct :blink: Nu le mai detecteaza nici Bavaria, Paris, New York sau Caracal.

- Cel mai bine e sa calculezi nr de ani x 30k km. Aia sunt km reali, daca nu cumva chiar ai bafta si a folosit-o o bunicuta la piata. Si cum spunea cineva, uita-te la pielea de pe volan si la panza / pielea de pe scaune. Astea sunt cele mai dificile chestii de mascat / schimbat.

Parerea mea.

Adica e in conditie tehnico-vizuala excelenta...!

Atunci imi cer sincere scuze si plecaciuni. Acest limbaj este si va ramane un mister pentru mine. Dar nu vreau deloc sa-l elucidez. :blink:

Limbaj specific sud-istilor...

Edited by tiberiuenache

Atunci imi cer sincere scuze si plecaciuni. Acest limbaj este si va ramane un mister pentru mine. Dar nu vreau deloc sa-l elucidez. :blink:

Domnul tiberiuenache,ai ceva impotriva sud-istilor?sau te crezi u deasupra tuturor?doar am intrebat,nu vreau sa intru in polemica cu tine!

Atunci imi cer sincere scuze si plecaciuni. Acest limbaj este si va ramane un mister pentru mine. Dar nu vreau deloc sa-l elucidez. :)

Domnul tiberiuenache,ai ceva impotriva sud-istilor?sau te crezi u deasupra tuturor?doar am intrebat,nu vreau sa intru in polemica cu tine!

Chill out man! :blink: Sunt nascut in Telemorman si traiesc in Bucuresti... :) Doar explicam lui Bogdan cate ceva din limbajul colorat specific zonei...noastre!

ONTOPIC: Chiar si Dealerii BMW-DE sa dea kilometrii inapoi?!