Jump to content

Seria5 vs. A6

bronx

Recommended Posts

Salut! Sper sa nu va deranjeze acest topic avand in vedere ca aici suntem in familia BMW, dar as vrea sa stiu parerea voastra (mai ales ca eu nu am condus un Audi A6 nici pe benzina nici pe motorina) in legatura cu performantele unui E60 vs. A6 (modelul nou) benzina/motorina. Ma intereseaza sa vad parerile voastre atat despre interioarele celor doua cat si performantele si dotarile celor doua rivale. Va multumesc si sper sa nu va supar! Edited by bronx

• 2 months later...
  • Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Topicul tau are putine sanse de reusita obiectiva pe BMWCLUB, dar incerc sa imi exprim opinia cat de cat nepartinitoare :

Parerea mea despre Audi este ca e un mare compromis . Motto-ul meu e Audi= VW la pret dublu. Datorita globalizarii si apartenentei la concernul VAG, Audi face concesii importante partii comerciale a afacerii in detrimentul calitatii.

Eu unul m-as simti inselat cumparand un Audi, si apoi descoperind ca sasiu e de nu stiu ce Passat sau Golf, sau Seat, ca 60% din piese sunt identice cu o masina care costa jumatate din pretul unui A6. Ce justifica diferenta ? Niste plastice de mai buna calitate, un amarat de display mai "bengos" .

Sunt posesor de 530D 2001, am condus E60 530D si 535D , A6, Mercedes E, S classe . Sincer parerea mea este ca nu merita sa platesti dublu fata de un VW pentru o masina noua, sa platesti dublu pentru intretinere, si sa descoperi ca masina ta de 60.000 euro are aceleasi butoane sau mai stiu eu ce piese ca Passatul prietenului tau care valoreaza jumatate.

Intrebi de motoarele pe benzina de 3000 cm, parerea mea ca in Romania nu ai unde conduce 3000 cm motorina, 7-8 secunde 100km/ora. Mai ales daca e automata nu simti si te trezesti la 120 cu permisul luat.

Traiesc in Olanda de vreun an. Cand vreau senzatii ceva mai tari ma duc in Germania, pentru ca aici e imprudenta mare sa circuli cu 140+ km/h, si ma chinui de vreo 12 luni sa gasesc o groapa in asfalt.

Referitor la tinuta de drum, dupa parerea mea BMW a reusit sa creeze un foarte bun compromis intre sportivitate si eleganta, cu Mercedes te simti intr-o barca, stai in dreapta si simti ca te rastorni, iar quatro de la Audi iti ofera cam aceeasi senzatie lipsita de sportivitate.Gandeste-te ca seria 5, E60 e matura depasind deja problemele de la inceput cu electronica, iar ca dotari mi se pare ca achizitionand un BMW, cumperi "ceva ma multa masina decat un AUDI".

Iar teoretic vorbind mi se pare ca BMW face mai putine compromisuri d.p.v al calitatii decat AUDI.

Edited by DSF

Chiar daca volkswagen detine 99% din audi, audi este o masina superioara. Dupa parerea mea audi este singura marca care poate sa concureze bmw. Am mers cu audi A3(170 hp) A6 quattro(180 hp), si cu bmw mai multe (318/520d/525d/520i), sistemul quattro nu m-a impresionat si nici V6 tdi, iar interiorul audi e prea rotund pentru mine, pana la urma e vorba de gusturi, si momentan bmw nu are rival, dupa parerea mea.

Eu gandesc prin prisma inovatiilor tehnologice si a aportului adus in domeniul auto de catre BMW.

Chiar daca nu sunt 100% de acord design-ul E60, si sunt fan e39 si mereu ma raportez la perioada 96-03 cand vorbesc de BMW, sa nu uitam ca BMW e39 a fost 5 ani masina anului, iar cand BMW avea navigatie cu LCD 16:9 si o sumedenie de inovatii tehnologice. Mercedes si Audi inca aveau tapiterie cu Ursuleti si modele din desene animate, iar cand gaseai un climatronic pe un S-Classe, sau A6 era Full -Option. Consider ca in privinta fiabilitatii Mercedes , Audi sau BMW sunt aproximativ egale, diferenta fiind data de cum te simti la volanul fiecarei marci, sportivitate si eleganta si gadget-uri care iti fac viata usoara.

Topicul tau are putine sanse de reusita obiectiva pe BMWCLUB, dar incerc sa imi exprim opinia cat de cat nepartinitoare :

Parerea mea despre Audi este ca e un mare compromis . Motto-ul meu e Audi= VW la pret dublu. Datorita globalizarii si apartenentei la concernul VAG, Audi face concesii importante partii comerciale a afacerii in detrimentul calitatii.

Eu unul m-as simti inselat cumparand un Audi, si apoi descoperind ca sasiu e de nu stiu ce Passat sau Golf, sau Seat, ca 60% din piese sunt identice cu o masina care costa jumatate din pretul unui A6. Ce justifica diferenta ? Niste plastice de mai buna calitate, un amarat de display mai "bengos" .

Sunt posesor de 530D 2001, am condus E60 530D si 535D , A6, Mercedes E, S classe . Sincer parerea mea este ca nu merita sa platesti dublu fata de un VW pentru o masina noua, sa platesti dublu pentru intretinere, si sa descoperi ca masina ta de 60.000 euro are aceleasi butoane sau mai stiu eu ce piese ca Passatul prietenului tau care valoreaza jumatate.

Intrebi de motoarele pe benzina de 3000 cm, parerea mea ca in Romania nu ai unde conduce 3000 cm motorina, 7-8 secunde 100km/ora. Mai ales daca e automata nu simti si te trezesti la 120 cu permisul luat.

Traiesc in Olanda de vreun an. Cand vreau senzatii ceva mai tari ma duc in Germania, pentru ca aici e imprudenta mare sa circuli cu 140+ km/h, si ma chinui de vreo 12 luni sa gasesc o groapa in asfalt.

Referitor la tinuta de drum, dupa parerea mea BMW a reusit sa creeze un foarte bun compromis intre sportivitate si eleganta, cu Mercedes te simti intr-o barca, stai in dreapta si simti ca te rastorni, iar quatro de la Audi iti ofera cam aceeasi senzatie lipsita de sportivitate.Gandeste-te ca seria 5, E60 e matura depasind deja problemele de la inceput cu electronica, iar ca dotari mi se pare ca achizitionand un BMW, cumperi "ceva ma multa masina decat un AUDI".

Iar teoretic vorbind mi se pare ca BMW face mai putine compromisuri d.p.v al calitatii decat AUDI.

sunt complet de acord, audi = ovepriced vw piece of shit :blink:

AÂşa e , RS4 e un gunoi VW nu ?

Pai daca mergem dupa logica asta si Ford e o super marca de masina ca doar noul Ford GT e peste Ferrari, si McLaren la top speed si costa mai putin.

Eu ma refeream la modelele marcii Audi care fac 80-90 % din vanzari si unde se fac compromisuri, nu la gama de varf, ca si intre un 318 si M3 e o mica mare diferenta, si exemplele pot continua.

Din cate stiu toate masinile varf de gama gen RS4, M3, M5,etc nu sunt prea rentabile economic pentru firmele producatoare sunt mai mult capitaluri de imagine ale marcii, sunt mult peste modelele de la mijlocul gamei si nu le consider definitorii.

Cred ca initiatorul topicului nu intreba daca e mai bun RS4 decat M3 ? Se referea la E60 vs A6

Eu ca vechi utilizator de masini produse de VAG eram convins ca A8 este cea mai tare in domeniul finisaje interioare, gadgeturi, electronica, entertainment la bord, piele , scaune etc.Dupa ce am vazut un BMW Seria 7 individual cu maximum de optiuni la un pustiulache de 20 si ceva de ani (!!!!!!!!), la o spalatorie, mi-am dat seama ca habar nu am ce poate insemna un BMW.Cred ca de noua a costat 120 de mii masina aia ca avea si motor mare pe benzina.

Audi a recuperat mult in ultimul timp si sincer, intre un A6 3,0TDI QUATTRO si un BMW 530XD, as alege Audi. E mai usor de inteles bordul si ce mai e prin habitaclu, masina e mai silentioasa, portbagajul mai mare, si cred ca e si mai ieftina. :)

Deocamdata ma simt bine in X5, are un interior in care ma simt ca acasa. :blink: Adica trebuie sa ma gandesc mai intai unde am pus ceva ca sa-l gasesc, nu sare in ochi de prima data...ca sa bagi mana intr-un buzunar de usa e chiar imposibil...displayul de la radio bla bla bla,,ce mai.E prima masina care-i place si lu nevasta-mea. Minune!Cica numai BMW sa ne luam de acuma...o mai fi mers ea si cu altele si nu stiu eu!

BMW e eleganta, Audi e misto. Cam asta e diferenta.

Edited by sanddy

Guest poleposition
E60 este total superior A6 ca feeling la volan, si spun asta dupa ce am condus 3 E60-uri si un A6 3.0tdi din 2005.

Pe langa butonase, display-uri, si alte gadget-uri, conteaza cel mai mult cum te simti la volan si BMW a excelat intotdeauna din acest punct de vedere.

off topic: dar care e mai tare: Charles Bronson sau Clint Eastwood ? :blink:

Eu am mers cu ambele modele...insa nu pot spune care e mai bun, pt ca in primul rand conteaza ceea ce cauti la o masina. Mie mi-a placut E60, care arata foarte bine (pt mine), e o adevarata placere sa il conduci, fata de barcuta A6 care este prea limuzina.

Daca totusi ca aspect exterior/interior te indrepti spre Audi...iti propun sa intri pe vwforum sa cauti problemele care le-au avut proprietarii de acolo .

PS: La modelele diesel (525d si A6 3.0tdi) A6-le este un adevarat tractoras fata de motorul de pe bmw care se aude mai mult ca unul pe benzina, mai ales in ture. Pe mine asta m-a impresionat cel mai mult!

Guest poleposition

Nush.. eu cand mi-am cumparat E60-ul, nici nu am luat in considerare alte masini, AUDI sau altceva...Vad A6 zilnic la vecinul meu si nu imi spune nimic masina aia, E60 are ceea ce eu as numi "personalitate", da, o masina cu personalitate. :)

@The answer, asa si ? :blink:

sunt mandru detinator al unui e39 530d individual.....iar fostul proprietar si luat un audi a6 2,5 tdi s-line tiptronic avant...nu conteaza de ce a facut el schimbul, numai ca am avut sansa sa merg cu el si mia lasat o impresie.......mai neplacuta....in primul rand este foarte zgomotos.....mult mai lent,consuma cu MULT mai mult ca 530-ul meu.....interiorul este ca de anii 80, si nu pare o masiona din aceeasi clasa...spre deosebire totusi de un e-class......ca si ptc "forte"....cutia automata schimba foarte lin si e confortabila la drum lung, ca de altfel si in bucuresti( un traficul iti face scurta la picior...)si am avut un feeling de siguranta sau liniste ca intr-un volvo....adica nu-ti venea sa faci nimic cu ea ( nu, ca ar face mare lucru...) ci te simteai ca un middle age....... dar nu are nici o legatuta cu seria 5 desi erau anii apropiati...2000 bmw-ul si 2001 a6-le....pana si felul cum se aude cand se inchid usile....feelingul butoanelor....sper sa nu fiu carcotas ptr ca sunt unele modele de audi care imi plac...in special rs2 ( poate ptr ca a avut dea face si porsche ceva cu el....) dar parerea mea e ca audi are o problema de imagine si de regasire...nu prea reuseste sa isi gaseasca targetul,publicul lui....si tot incearca sa se schimbe dupa curent/trend....acum mai nou trage pe sportivitate,dupa ce ani buni a incercat sa "copieze" mercedes-ul....bmw-ul a fost consecvent intotdeauna ( " mai putin era bangle....dar aia a fost la design,nu si la solutii tehnice)......am fost bucuros cand am vazut ca ptr seria 1 au pastrat solutia bmw.....si pana la urma e vb de imagine.....parerea mea, mai mult sau mai putin subiectiva.....

E60 este total superior A6 ca feeling la volan, si spun asta dupa ce am condus 3 E60-uri si un A6 3.0tdi din 2005.

Pe langa butonase, display-uri, si alte gadget-uri, conteaza cel mai mult cum te simti la volan si BMW a excelat intotdeauna din acest punct de vedere.

Nu contest faptul ca E60 este superior ca feeling la volan, eu am avut ocazia sa conduc ambele masini doar in oras iar interiorul de la Audi mi-a placut mai mult, mi se pare mai frumos. Asta nu inseamna ca E60 nu e o masina buna, mie imi plac ambele modele insa un pic mai mult A6. Bineinteles ca sunt multi care nu vad alta marca decat BMW, pt ei altceva nu exista. Si eu sunt mort dupa BMW (si acum mi-e dor de fostul e36 chiar daca avea 16 ani iar viitoare masina tot BMW sper sa fie) insa imi plac si alte marci pe care le apreciez la valoarea lor chiar daca nu sunt BMW-uri.

.....mult mai lent,consuma cu MULT mai mult ca 530-ul meu.....

De lent e mai lent decat 530 (mi se pare normal), insa cu "consuma cu MULT mai mult" nu prea ai nimerit-o. Cat iti consuma 530-u?

Acum l-am intrebat pe un prieten de-al meu care si-a vandut 530d-ul steptronic din 2002 ce consum avea....

Spune-i ca bate campii cu gratie. Daca zicea de consumul ala in oras la -20 grade poate il credeam. Consum mediu 17% nu are nici un 530i. :blink:

Am mers si eu cu A6 3.0 TDI quattro cu pachetul sport (suspensii, scaune, ceva trim-uri la interior etc) ... e comfortabila si OK ca masina de zi cu zi, dar dpdv al feeling-ului e pe linie moarta. Directia devine muuult prea moale la viteza mica si oricum nu comunica nimic, pozitia la volan e prea inalta, iar pedala de frana e prea sensibila pe modul normal iar pe "S" e mai tare dar ciudata, oricum nu poti doza foarte bine. Ce mi-a placut pe partea dinamica e motorul, trage mai liniar decat M57D30-ul meu si are un raspuns MULT mai bun la apasarea pedalei.