Jump to content

Seria5 vs. A6

bronx

Recommended Posts

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

parerea mea este ca audi a urcat mult in ultimi 3 ani in ceea ce inseamna calitate la interior, fiabilitate, motorizari, chestii ce sa o aduca mai aproape de mercedes si bmw. Si eu am avut ocazia sa le conduc pe toate de la clasa mica pana la limuzine gen bmw 760li, A8 w12 L, MB S65, si printre ele rs4, rs6, AMG-uri toate, M3-5-6, asa ca acum 3 luni cand mi-am cumparat masina, un e60 530i, aveam idee de cum sunt si celelalte concurente din clasa , dar eu am ales e60 mie asta mia placut si sunt de parere ca este clar peste a6 din multe puncte de vedere si unul care este foarte important si pentru mine este feeling la volan

ca sa raspund .... la 530d MEU, SI IN STILUL MEU DE CONDUS : in oras 12 % , in afara mers decent( si relativ in limite legale ) 7 % ... mers la blana ( schimbat la 4500 rpm ) 16-17 % ( cu consumul resetat inainte de alergare...)

a6-le nasului meu a avut un consum mediu de 9.8% dus si 8 % intors pe drumul ploiesti-arad-ploiesti , iar in oras undeva la 14-15 % ....

mentionez ca acestea sunt valori ptr 530d manual si a6 2.5 tdi AUTOMAT , si de asemenea sunt masuratorile MELE si nu trebuiesc luate ca referinta...

este numai punctul meu de vedere ....

ca sa raspund .... la 530d MEU, SI IN STILUL MEU DE CONDUS : in oras 12 % , in afara mers decent( si relativ in limite legale ) 7 % ... mers la blana ( schimbat la 4500 rpm ) 16-17 % ( cu consumul resetat inainte de alergare...)

a6-le nasului meu a avut un consum mediu de 9.8% dus si 8 % intors pe drumul ploiesti-arad-ploiesti , iar in oras undeva la 14-15 % ....

mentionez ca acestea sunt valori ptr 530d manual si a6 2.5 tdi AUTOMAT , si de asemenea sunt masuratorile MELE si nu trebuiesc luate ca referinta...

este numai punctul meu de vedere ....

Intamplator am 2.5 TDI. Consumul in oras este intre 8 si 9%. O singura data am scos 10.2%. Consum afara intre 6.2 si 6.8%. O data am mers "in limitele legale" cum spui tu (100km/h maxim) si am avut consum de 4.9%. Valorile in afara sunt calculate pe ruta Satu Mare - Cluj, 6 trepte manual. In vara cand am plecat la mare, pe distanta SM - CT am avut un consum de fix 6% si unde s-a putut i-am dat in freza, n-am menajat-o. Asa ca chestia cu 2.5 TDI consuma mai mult ca 530d e39 nu prea o cred, invers da. In schimb ca si performante 530d e39 este o masina peste A6 2.5 TDI de aceeasi generatie. E 39 este o masina foarte frumoasa pt mine, poate mai frumoasa decat e60 (parerea mea) insa sa spui ca 2.5 consuma MULT mai mult de cat 3.0 nu prea e real.

Eu am avut inainte Audi 3.0 Tdi quattro. Acum am X5 e70 cu motorul de 3000 diesel. Personal cred ca motorul care l-am avut pe Audi tragea mai liniar fata de cel pe care il am acum. Si intr-adevar, atunci cand era pe modulul S, era pur si simplu salbatica. Avea un raspuns excelent. Imi place mult Bmw-ul, dar nu pot sa nu observ si calitatile altor masini. Sunt de acord ca era o vreme cand Bmw-ul era mult peste celelalte masini, dar se pare ca si alti constructori au reusit sa tina pasul. Ma amuz de fiecare data cand vad cat de inversunati sunt unii cand aud in special de Audi. :blink:

Eu am avut inainte Audi 3.0 Tdi quattro. Acum am X5 e70 cu motorul de 3000 diesel. Personal cred ca motorul care l-am avut pe Audi tragea mai liniar fata de cel pe care il am acum. Si intr-adevar, atunci cand era pe modulul S, era pur si simplu salbatica. Avea un raspuns excelent. Imi place mult Bmw-ul, dar nu pot sa nu observ si calitatile altor masini. Sunt de acord ca era o vreme cand Bmw-ul era mult peste celelalte masini, dar se pare ca si alti constructori au reusit sa tina pasul. Ma amuz de fiecare data cand vad cat de inversunati sunt unii cand aud in special de Audi. :blink:

pai d c n-ai facut comparatie cu cu bmw 530d sau q7 sa-ti faci o idee?

@ Cristi SM : 1 am vazut ca tu ai manuala ....e o mare diferenta....

2 repet , masuratorile au fost facute cu masinile mele respectiv ale nasului meu si sunt datele care ne-au reiesit noua....

din punctul meu de vedere e o mare diferenta intre 5 si a6...

( insa recunosc ca e 60 e o masina f frumoasa afara dar cu un bord....hmm, nc , insa a6-le e mult mai primitor in interior...) cel mai frumos bord de bmw cred ca e al seriei 6 din anii '80...parerea mea .....scuze de offtopic

Hmm eu nu inteleg ce tot comparati A6 2.5 TDI cu e39 530D ....din punct de vedere al puterii, motorizarii si ce mai vreiti voi e peste A6 ...pana si bordul e mai frumos la e39 ....incercati o comparatie cu e39 525D desi nici pe acolo nu are prea mare succes A6-le. E adevarat modelele noi de A6 arata mai bine la bord decat e60 dar iarasi comparam masini de generatii diferite ....se poate observa clar ca masinile din aceeasi clasa a marilor constructori nu sunt scoase in aceeasi ani referindu-ma la generatii tocmai pt. a nu le putea compara exact la urma urmei totul tine de pasiunea pt. o anumita marca ...bafta la alegere :blink:

Si mai la subiect daca e sa comparam doar ca motorizare A6 3.0 TDI quattro (2007) vs 530xd (2007) balanta inclina clar spre BMW si la consum si la putere si la feeleing si la ce mai vreti voi (mai clar putere mai mare, masina mai rapida si consum mai mic si asta luand in calcul doar datele oficiale de la ambele marci ). Si ca sa inchei parca am mai scris undeva ..pt mine personal cand sunt la volan conteaza senzatia pe care mi-o da masina si nu cat de bine arata bordul :) (care recunosc ca e mai aratos la A6 model 2007 )

Edited by costinlogin

e 60 is the best :blink: singurul lucru f tare pe care il are audi-ul este lumina de bord(parerea mea).motorul bmw-ului este peste cel al audi-ului de la sunet pana la putere(bmw-2500cm3=177 cp,audi-2700cm3=180 cp).in interiorul parca are prea multe butoane,iar la exterior...este un A6(99-03) facelift(parerea mea)nu prea da impresia de masina noua ca si design. nu vad atuuri in fata bmw-ului

• 2 weeks later...

Scuze de offtopic, dar de unde scoate-ti consumurile alea de 17l pentru 530D. Parca trebuie sa mergi vreo 30 km dupa ce resetezi computerul ca sa-ti arate consumul corect, ca dupa reset incepe de pe la 20 l /100 km, si incepe sa scada pana dupa vreo 50 km, cand se stabilizeaza.

525d 2001

0-50 km/h - 2,9

0-80 km/h - 6,1

0-100 km/h - 8.9(9.1)

80-120 (4-a) - 7.8

A6, 2.5 TDI (2000-2001) 150hp

9.7 (10.5)

A6 2.5 TDI (2001-)quattro 180 hp

8.9 (9.8)

a6 2.5 TDI (2001-2004) 180 hp

8.9

Edited by DSF

varza audi

distributia e pe curele

consumul e mai mare

piesele sunt MULT mai scumpe

nu are cum o masina cu tractiune fata sa aiba performantele unei masini cu tractiune spate

articulatia e formata din einspe mii de brate si bucsi si draci, mai multe chestii de stricat

cutiile cad

motoarele sunt zgomotoase

si, din nou, scumpe piesele.