Jump to content

Seria5 vs. A6

bronx

Recommended Posts

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Momentan am a6 2002 1,9tdi.Sunt destul de multumit de ea:consum mic,pozitie de drum excelenta,viteza max acceptabila.Dar nu mai vreau audi.Cat de curand sper sa mi iau un 530 D sau I din 2005.Am fost si cu A6 de 2,4 quattro model 2002 pe benzina si cu A6 de 3.0 quattro model 2004 benzina si cu allroad 2,5 tdi model 2002.Sunt masini f bune,consuma f mult,dar le lipseste ceva:simti ca n au viata.Intretinerea scumpa,piesele de seat vw skoda sunt aceleasi(am skimbat freialternatorul la reprezentant skoda,era identic cu unul de superb).Chiar nu ma intereseaza ca bordul e mai elegant in audi.Nu mi iau masina sa ma uit la bord sau sa o butonez toata ziua.Cel mai mult ma intereseaza ce poate masina.Cumnatu meu are un 320d 2002 si l am condus un pic:mi a luat ceva timp sa ma acomodez cu pozitia la volan dar diferenta e clara in fav BMW.Cred in continuare ca Audi e cu o clasa sub BMW.apropo ,am inteles ca, Cayenne e facut pe platforma de touareg..No comment

nu ma pot abtine sa nu intervin atat timp cat majoritatea nu sunt obiectivi in aceasta comparatie.este adevarat ca VAG foloseste platforme comune pentru modelele din aceiasi clasa (ex:golf-octavia-leon)dar este vorba de anumite piese(nu difera DOAR carosieria).golful si seatul leon impart aceiasi platforma dar daca le veti conduce veti vedea ca difera felul in care se comporta la drum un golf in comparatie cu leon.acesta din urma,si in general modelele seat se doresc a fi putin mai spotrive decat vw.diferenta nu e mare si seat are ca segment de clientela patura de mijloc (deci nu va asteptati sa concureze cu modele exclusiviste de sute de cai) dar diferente exista.de asemenea sunt diferente intre audi si restul marcilor din grupul VAG.diferente mari!nu cred ca audi si bmw au acelasi public tinta.audi este cumparat de clienti care sunt mai putin preocupati de PERFORMANTELE DE TOP ale masinii asa cum sunt CLIENTII BMW. Edited by mmihai82

varza audi

distributia e pe curele

consumul e mai mare

piesele sunt MULT mai scumpe

nu are cum o masina cu tractiune fata sa aiba performantele unei masini cu tractiune spate

articulatia e formata din einspe mii de brate si bucsi si draci, mai multe chestii de stricat

cutiile cad

motoarele sunt zgomotoase

si, din nou, scumpe piesele.

asta mi s-a parut super-tare!

1.consumul nu e mai mare

2.preturile NU sunt mai mari la piese pentru audi,ci e situatia e chiar invers SUNT MAI IEFTINE

EX: filtru polen audi a6 4f2 producator mann - 80.00ron(are dublu-climatronic,pachetul presupune set de 2 filtre srg-dr)

filtru polen bmw e60 producator mann - 165.00 ron(are dublu-climatronic,pachetul presupune set de 2 filtre srg-dr)

si exemplele pot continua.singurul dejavantaj la intretinere pentru audi este distributia care oricum se schimba la 90.000 km

job-ul meu este de director comercial la un complex auto care include magazin piese si service deci nu vorbesc din auzite sau din amintiri

modelele audi s-au dovedit a fi fiabile,important fiind si modul de exploatare(revizii facute la timp,calitatea pieselor inlocuite,stilul de condus etc.)

daca tot faceti comparatii incercati sa fiti obiectivi altfel nu are niciun sens

Edited by mmihai82

Nu vreau sa par subiectiv deoarece acum am Audi. Am condus si E60 si A6 nou si sincer, as prefera Audi. Imi place mai mult atat la interior cat si la exterior, insa fiecare are gusturile lui.

Din semnatura am vazut ca ai avut E36... Daca tu compari Audi A6 cu E36 e normal sa castige A6...

Edited by the_rifle

Pai cum sa compar A6 2001 cu e36? Nu au nici o treaba. Am specificat ca am condus in oras E60 si A6 nou, si mi s-a parut mai frumos la interior A6-le.

Nu contest ca bmw are o tinuta de drum mai buna in afara, insa eu n-am avut ocazia sa experimentez, doar prin oras.

mihai, piesele sunt MAI SCUMPE si PUNCT. vorbim de turbine, bucse, injectoare, cutii, jante, etc. nu filtre, ca si la filtre daca stau sa caut gasesc la fel de ieftine pt orice masina. si la cele originale de pilda garantat sunt mai scumpe.

despre fiabilitate nu stiu ce sa zic, cazul meu a fost unul nefericit.

cat despre consum s-ar putea sa ai dreptate nu bag mana in foc, eu am avut 1.9 tdi.

Edited by Roland

mihai..........suntem pe un forum de bmw......probabil ca la multi ne curge sange alb peo vena si albastru prin cealalta, si undeva la inima se face un mix...si da elicea.....

subiectivismul nu prea are ce cauta....insa chiar si eu am recunoscut ca a6-le nou are un interior mai frumos, dar per total tot cu un e60 as pleca acasa....si am prieteni care lucreaza la CARDINAL MOTORS si am putut sa ma....edific de gama audi pe "viu " nu de pe trotuar.....

El a vandut masina tocmai din cauza consumului. Poate avea a lui ceva stricat pe acolo. Cat ia un 530d e39 in oras si afara?

Scuze, am dat de post-ul tau si nu am mai avut rabdare sa citesc mai departe....

Aberatii.

Poate prietenul tau este fost posesor de skoda, renault etc.

Edited by peperoni_sst

nu ma pot abtine sa nu intervin atat timp cat majoritatea nu sunt obiectivi in aceasta comparatie.este adevarat ca VAG foloseste platforme comune pentru modelele din aceiasi clasa (ex:golf-octavia-leon)dar este vorba de anumite piese(nu difera DOAR carosieria).golful si seatul leon impart aceiasi platforma dar daca le veti conduce veti vedea ca difera felul in care se comporta la drum un golf in comparatie cu leon.acesta din urma,si in general modelele seat se doresc a fi putin mai spotrive decat vw.diferenta nu e mare si seat are ca segment de clientela patura de mijloc (deci nu va asteptati sa concureze cu modele exclusiviste de sute de cai) dar diferente exista.de asemenea sunt diferente intre audi si restul marcilor din grupul VAG.diferente mari!nu cred ca audi si bmw au acelasi public tinta.audi este cumparat de clienti care sunt mai putin preocupati de PERFORMANTELE DE TOP ale masinii asa cum sunt CLIENTII BMW.

:blink: :) :) M-ai ametit...

Ce cauti pe acest forum?

nu ma pot abtine sa nu intervin atat timp cat majoritatea nu sunt obiectivi in aceasta comparatie.este adevarat ca VAG foloseste platforme comune pentru modelele din aceiasi clasa (ex:golf-octavia-leon)dar este vorba de anumite piese(nu difera DOAR carosieria).golful si seatul leon impart aceiasi platforma dar daca le veti conduce veti vedea ca difera felul in care se comporta la drum un golf in comparatie cu leon.acesta din urma,si in general modelele seat se doresc a fi putin mai spotrive decat vw.diferenta nu e mare si seat are ca segment de clientela patura de mijloc (deci nu va asteptati sa concureze cu modele exclusiviste de sute de cai) dar diferente exista.de asemenea sunt diferente intre audi si restul marcilor din grupul VAG.diferente mari!nu cred ca audi si bmw au acelasi public tinta.audi este cumparat de clienti care sunt mai putin preocupati de PERFORMANTELE DE TOP ale masinii asa cum sunt CLIENTII BMW.

Ce cauti pe acest forum?

iti explic imediat ce caut; cautam pe net ca omu` un forum unde sa pot gasi niste discutii si pareri despre un bmw e39diesel (tocmai ce ma gandeam sa-mi cumpar un bmw e39 dar ma atrage si audi a6 in aceeasi masura) si am gasit comparatia asta intre seria 5 si a6(exact modelele pe care le aveam in vedere) si intru si vad ca unii baieti vorbesc despre niste lucruri pe care nu le cunosc,fapt care nu ma poate ajuta nici pe mine si nici pe altii sa priveasca obiectiv aceste doua modele asta fiind motivul pentru care am postat.

acum nu inteleg de ce te-ai atacat tu asa tare...sau e faza "daca nu esti fan inrait,obsedat bmw nu ai voie sa postezi..."

in cazul asta imi cer scuze,eu doar credeam ca poate gasesc niste chestii interesante

p.s.:nu-i includ pe toti membrii aici - sunt convins ca printre voi sunt si baieti care chiar stiu ce spun si care nu posteaza doar de dragul de a face multe posturi pentru a promova in ierarhia membrilor forumului

Pe astfel de topicuri comparative nu ai sa gasesti ceva clar (pe Vwforum va castiga A6, aici va castiga E39) ...cel mai bine este sa "rasfoiesti" topicurile cu probleme si cele gen ghidul-cumparatorului si vei afla mult mai multe!

Dupa parerea mea, Seria 5(E39) este o masina mai buna decat A6 (C5). Se conduce mai bine, interiorul e la fel de frumos ca si la A6, la fel de spatioasa, insa modelel E39 diesel sunt mult mai silentioase decat cele A6 si asta mi s-a parut un real avantaj.

Cutiile Steptronic sunt net superioare celor Mutitronic de pe A6 si nu au nici 1% din problemele lor.

Ce cauti pe acest forum?

iti explic imediat ce caut; cautam pe net ca omu` un forum unde sa pot gasi niste discutii si pareri despre un bmw e39diesel (tocmai ce ma gandeam sa-mi cumpar un bmw e39 dar ma atrage si audi a6 in aceeasi masura) si am gasit comparatia asta intre seria 5 si a6(exact modelele pe care le aveam in vedere) si intru si vad ca unii baieti vorbesc despre niste lucruri pe care nu le cunosc,fapt care nu ma poate ajuta nici pe mine si nici pe altii sa priveasca obiectiv aceste doua modele asta fiind motivul pentru care am postat.

acum nu inteleg de ce te-ai atacat tu asa tare...sau e faza "daca nu esti fan inrait,obsedat bmw nu ai voie sa postezi..."

in cazul asta imi cer scuze,eu doar credeam ca poate gasesc niste chestii interesante

p.s.:nu-i includ pe toti membrii aici - sunt convins ca printre voi sunt si baieti care chiar stiu ce spun si care nu posteaza doar de dragul de a face multe posturi pentru a promova in ierarhia membrilor forumului

Nici-o suparare. Te-am intrebat tocmai ptr. ca aici chiar sunt posturi pertinente ale unor membrii cu state vechi, iar tu

asa cum ai zis nu te-ai putut abtine. In rest nu prea am inteles ce ai vrut sa zici... Daca te intereseaza ceva informatii

pur si simplu intreaba sau citeste, iar daca postezi rezuma-te la cele 2 modele din topic.

inainte sa iau e 46 320 d am avut de ales intre ea si audi a4 1.9 tdi. audi e frumoasa recunosc si arata bine cam toate modelele noi. bmw la cap design lasa de dorit. insa am pe cineva care lucreaza la promotor si a testat tot a facut aia vs ailalta si tot asa. bmw e tatic pe langa audi indiferent ce compari, si aici marefer la masini cu aceleasi caracteristici. daca ma iau dupa design si spatiu, aleg audi. daca vreau sportivitate, siguranta si mai multe, aleg bmw. alegerea a fost pt mine bmw, si raman la marca asta cat imi permit. cand nu oi avea bani iau dacie sau oltcit, trabant. fi destept si fa test drive cu ambele daca vrei sa achizitionezi una din ele. o sa vezi ca nu e doar din carti ce spunem toti pe forum de bmw

Scuzati-ma cu sunetul de tractoras... am ascultat A6 model nou... si suna extraordinar de prost.. foarte nasol din partea lor...cu acustica

Motoarele diesel de pe Audi sunt intr-adevar mai zgomotoase datorita constructiei, insa asta nu e o scuza pt slaba insonorizare a unei masini ce se vrea din gama Executive cum e A6 (indiferent ca e C5 sau C6).

Deci pur si simplu parca aveam motorul in brate...pai Peugeot 607HDI era super-silentioasa in interior, aproape la fel ca E39.

asta mi s-a parut super-tare!

1.consumul nu e mai mare

2.preturile NU sunt mai mari la piese pentru audi,ci e situatia e chiar invers SUNT MAI IEFTINE

EX: filtru polen audi a6 4f2 producator mann - 80.00ron(are dublu-climatronic,pachetul presupune set de 2 filtre srg-dr)

filtru polen bmw e60 producator mann - 165.00 ron(are dublu-climatronic,pachetul presupune set de 2 filtre srg-dr)

si exemplele pot continua.singurul dejavantaj la intretinere pentru audi este distributia care oricum se schimba la 90.000 km

job-ul meu este de director comercial la un complex auto care include magazin piese si service deci nu vorbesc din auzite sau din amintiri

modelele audi s-au dovedit a fi fiabile,important fiind si modul de exploatare(revizii facute la timp,calitatea pieselor inlocuite,stilul de condus etc.)

daca tot faceti comparatii incercati sa fiti obiectivi altfel nu are niciun sens

BMW, Audi si Mercedes sunt masini premium.De exemplu, pe mine nu ma intereseaza ca Audi-ul ar fi mai fiabil si inca nu au descoperit lantul pentru distributie, sau ca Mercedes-ul atrage clienti cu media de varsta mult mai mare decat BMW-ul :)

Sunt masini si masini, oameni si oameni, fiecare cumpara ce doreste. :)

Din pacate job-ul tau nu este relevant pentru a stabili ce masina este mai fiabila.Vinzi piese aftermarket. :blink: