Jump to content

imi trebuie cauciucuri de iarna pe E70?

stardata

Recommended Posts

am un e70 ce a fost livrat cu cauciucuri all season Bridgestone Dueler H/L, de 18"

dealerul a zis ca pot sa le folosesc iarna asta si ca decat sa imi cumpar acum cauciucuri de iarna pentru jentile astea, mai bine in primavara sa imi iau jante si cauciucuri de vara de 19'"-20"

voi ce ziceti, aveti experiente cu acest tip de cauciuc, trec iarna cu el? ( merg la schi destul de des, cam de 2 ori pe luna, folosesc masina exclusiv pe sosea )

multumesc

am un e70 ce a fost livrat cu cauciucuri all season Bridgestone Dueler H/L, de 18"

dealerul a zis ca pot sa le folosesc iarna asta si ca decat sa imi cumpar acum cauciucuri de iarna pentru jentile astea, mai bine in primavara sa imi iau jante si cauciucuri de vara de 19'"-20"

voi ce ziceti, aveti experiente cu acest tip de cauciuc, trec iarna cu el? ( merg la schi destul de des, cam de 2 ori pe luna, folosesc masina exclusiv pe sosea )

multumesc

multumesc

De 1 saptamana la Baia Mare ninge, am aceleasi cauciucuri all season si totul e ok.

normal ar trebui sa mearga fara pb . acu' noi sintem in RO....si aici e mai multa zapada pe strada ca in D... :) :blink: daca mergi de bun simt pt sezonul asta si ajustezi presiunea nu vad ce pb sa ai . exista optiune sa pui lanturi sau nu mai e spatiu ? oricum gumele alea te vor tine cel putin 2 ierni daca sint bune acum , merita sa ai lanturi pt ele daca se poate...

Si eu aveam aceleasi convingeri. Citind insa ultimul numar din AutoMotor si Sport unde este un test cu anvelope de iarna si anvelope all season nu mai sunt la fel de convins ca nu te descurci destul de bine si cu niste anvelope allseason. S-a intamplat in acel test ca niste anvelope allseason sa iasa mai bine ca si punctaj in acest test de iarna decat niste anvelope de iarna.

Fara indoiala ca all season obtin rezultate bune, dar in anumite conditii...(nu atunci cand "merg la schi destul de des, cam de 2 ori pe luna")Este imposibil ca acele cauciucuri sa se descurce la fel de bine la -20 de grade ca cele de iarna. Sa nu mai vorbim despre aderenta in zapada....

Educational Video:

http://www.bchighway.com/myvehicle/allseasonsnowtires.html

Edited by Maverick

Nu citisi cu atentie ce zise-i eu acolo :) Tocmai, pneurile allseason au fost testate numai pentru conditiile de iarna, de la egal la egal cu pneurile de iarna :blink: Adica au fost testate pe zapada, asfalt ud si asfalt uscat (in conditii de iarna bineinteles). Edited by d-rive

• 4 weeks later...

dupa o experienta neplacuta pe un drum cu zapada cu cauciucurile astea m-am hotarat sa le schimb cu cauciucuri de iarna

am luat de la AB jante cu cauciucuri DUNLOP GRANDTREK WT M3; diferenta la aderenta pe zapada fata de all season-urile Bridgestone Dueler H/L este foarte mare

PT cok18ro: parerea mea este ca trebuie sa iti pui cauciucuri de iarna

partea proasta este ca deoarece a fost urgenta si nu am gasit pe stoc la nimeni doar cauciucuri de iarna 255/55 R18 runflat, am luat de la AB set complet de jante cu roti...

:blink: deci am de vanzare f ieftin un set de jante 209 cu anvelope all season Bridgestone Dueler H/L 255/55 R18 runflat

partea proasta este ca deoarece a fost urgenta si nu am gasit pe stoc la nimeni doar cauciucuri de iarna 255/55 R18 runflat, am luat de la AB set complet de jante cu roti...

:blink: deci am de vanzare f ieftin un set de jante 209 cu anvelope all season Bridgestone Dueler H/L 255/55 R18 runflat

Pai si de ce le vinzi si nu le tii pentru vara? Eu personal am ramas cu ambele si cele de vara (pe Dunlop Sport SP1 pe 18" 235/50 fata si 255/45 spate, runflat) si cu cele de iarna (Dunlop winter sport M3 pe 235/55 r17) iar la primavara le schimb intre ele. In plus, daca vand masina, viitorul propietar se va bucura sa le ia el (aici sunt obligatorii cauciucuri de sezon)...

Pai si de ce le vinzi si nu le tii pentru vara? Eu personal am ramas cu ambele si cele de vara (pe Dunlop Sport SP1 pe 18" 235/50 fata si 255/45 spate, runflat) si cu cele de iarna (Dunlop winter sport M3 pe 235/55 r17) iar la primavara le schimb intre ele. In plus, daca vand masina, viitorul propietar se va bucura sa le ia el (aici sunt obligatorii cauciucuri de sezon)...

pentru vara o sa iau de 19", imi placa jantele 213, cu 255pe fata si 285 pe spate