Jump to content

Sfat achizitionare E60

Stefann

Recommended Posts

km inapoi se dau si in germania...

da, ai dreptate, dar in mare parte, se pot verifica, ti-am mai zis. de ex, un prieten are comanda pt un golf 4 combi diesel, a gasit unul in de cu 120tkm, si cureaua schimbata la 90tkm. a rezervat-o, a primit brief-ul pe fax, a mers la vw, si a aflat ca masina avea cureaua schimbata la 129tkm, si ultima revizie in oct anu asta la 150 tkm, deci se pot verifica.

Intradevar , se pot verifica. Oricum la un motor de 3 litrii BMW nu cred ca are importanta ca are 80 sau 150k km in Germania......sincer , asta e parerea mea.

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Stefan aceeasi este si parerea mea... dar la unele topicuri se accepta la altele nu...

Dan98: masinile cumparate de la reprezentante sunt exceptii, as cumpara o masina de la reprezentanta cu ochii inchisi.. cel putin o astfel de parere am despre reprezentantele din vest...

Nu trebuie sa fim paranoici, dar trebuie sa realizam, ca nemtii nu isi iau diesel ca sa-l tina in parcare...

Blue6, ce spui tu este valabil la masinile proaspat iesite din garantie... sa iti dau un exemplu, daca masina are garantie 3 ani.. neamtu de obicei cand expira garantia o vinde... si atunci vezi in 3 ani.. ce a schimbat la masina... cu cat masina este iesita din garantie de mai mult timp.. lucrurile devin mai incerte... daca omul iti zice.. da a avut ultima revizie la 150k.. da dupa aia am folosit-o ca a 2-a masina ca mi-am luat un Lupo .... ? esti paranoic sau il crezi ?

Eu unul stiind ca sunt multe parcuri auto detinute de , turci, irakieni, romani, italieni sunt foarte rezervat in privinta onestitatii dealerilor... sunt FOARTE PUTINI dealleri care pun in scris numarul de km ai masinii la momentul vanzarii...

Dan98: este vorba ca TOATE masinile care se vand au sub 150.000 km... masini de peste 4-5 ani vechime, si unde mai pui ca sunt si combi.... eu zic ca totusi e bine sa fim nu paranoici, dar nici naivi... cand este vorba de roman se stie ca e pe locu 1 la frauda... vrei sa mergi cu samsaru la test la reprezentante la diferite marci ? oameni care de obicei lucreaza dupa program in diferite service-uri frecventate uzual de diferiti samsari..unde se leaga "prietenii legate" pe motive de interes ? Hai ma ca nu suntem copii

Edited by Lifestyle

Stefan aceeasi este si parerea mea... dar la unele topicuri se accepta la altele nu...

Dan98: masinile cumparate de la reprezentante sunt exceptii, as cumpara o masina de la reprezentanta cu ochii inchisi.. cel putin o astfel de parere am despre reprezentantele din vest...

Nu trebuie sa fim paranoici, dar trebuie sa realizam, ca nemtii nu isi iau diesel ca sa-l tina in parcare...

Blue6, ce spui tu este valabil la masinile proaspat iesite din garantie... sa iti dau un exemplu, daca masina are garantie 3 ani.. neamtu de obicei cand expira garantia o vinde... si atunci vezi in 3 ani.. ce a schimbat la masina... cu cat masina este iesita din garantie de mai mult timp.. lucrurile devin mai incerte... daca omul iti zice.. da a avut ultima revizie la 150k.. da dupa aia am folosit-o ca a 2-a masina ca mi-am luat un Lupo .... ? esti paranoic sau il crezi ?

Eu unul stiind ca sunt multe parcuri auto detinute de , turci, irakieni, romani, italieni sunt foarte rezervat in privinta onestitatii dealerilor... sunt FOARTE PUTINI dealleri care pun in scris numarul de km ai masinii la momentul vanzarii...

Dan98: este vorba ca TOATE masinile care se vand au sub 150.000 km... masini de peste 4-5 ani vechime, si unde mai pui ca sunt si combi.... eu zic ca totusi e bine sa fim nu paranoici, dar nici naivi... cand este vorba de roman se stie ca e pe locu 1 la frauda... vrei sa mergi cu samsaru la test la reprezentante la diferite marci ? oameni care de obicei lucreaza dupa program in diferite service-uri frecventate uzual de diferiti samsari..unde se leaga "prietenii legate" pe motive de interes ? Hai ma ca nu suntem copii

Pai in general , cand cumperi o masina , o TESTEZI tu , nu te duci unde vrea vanzatorul , evident , nu ? :blink:

omule. intelege, acolo e diferente de civilizatie, neamtu nu-si face service-ul la reprezentanta DOAR in garantie. vb la modul general. tu de ex, te bucuri ca ai iesit din garantie, sa poti merge la costel la garaj sa-ti faci bucsile. pentru majoritatea nemtilor, alt service nu exista, decat reprezentanta.

in al 2-lea rand, tu suni la AB si intrebi, daca ultimul sevice la reprezentanta e facut in 2004 si noi suntem in 2007, atunci asta e, inseamna ca trebie sa corelezi informatia primita, cu numarul orelor de functionare.

2 la mana. turcii si irakieni si mama ma-sii ce mai sunt pe acolo, iti scriu km pe contract, si daca-s facuti. astuia ce ti-am, dat exemplu cu golful, i-a trimis proforma prin fax cu km scrisi pe factura.

3 la mana. am un prieten roman ce sta in germania, care si-a luat in leasing un seria 7. cel mai ieftin lease, avans mic, rata de 300/luna, dar cu conditia sa nu faca mai mult de 15000km pe an... el face vreo 25tkm, deci in fiecare an da km inapoi... si tu, dupa aia, iei masina asta de buna, de la reprezentanta, cu carte service si istoric verificat.... :blink:

4 la mana. am un prieten in africa de sud, lucreaza la reprezentanta mitsubishi din johannesburg. aduc masinile de la vreo 300 mile departrare, noi-noute, pe roti. le scot mufa de la km, si pur si simplu, vin cu ele. tu o cumperi de noua, si de fapt ea are deja 500 de km....

asa ca, concluzia e ca trebuie sa lasam paranoia deoparte, si sa verificam atata cat putem. cat nu, te lasi prada instinctelor, si asta e....

Edited by blue6

acuma vin de la volkswagen. am un golf 4 din 2003 cu 39.000 km la bord. nimeni nu ma crede ca masina are km astia. am vb cu seful de service, si mi-a verificat-o pe loc. are o garantie la 8000 km, s-a schimbat cutia de viteze, are revizie la 15000 km, la 28000km in 2005, si la 33.000 km la sfarsitul lui 2006. DECI, se pot verifica kilometrii, si mai important, sunt si masini mai vechi cu kilometrii putini. deci am face bine cu totii sa ne abtinem de la comentariile astea inutile cu km facuti, pana nu ne convingem. :blink: Edited by blue6

"deci am face bine cu totii sa ne abtinem de la comentariile astea inutile cu km facuti, pana nu ne convingem"

Tragi lumea de urechi si nu e cool :blink: Am inteles ca exista masini cu multi ani / putini km, stim cu totii asta. Dar nu esti singurul care se pricepe cat de cat la acest aspect, mai sunt si altii. Pentru fiecare argument al tau iti pot aduce un contra argument si vom degenera intr-o chestie ba da, ba nu. Nu asta e scopul forumului.

Experienta generala spune foarte clar ca o masina full, cu km putini pentru anii ei + la un pret mai mic decat piata nu face sens.

Edited by aphedrone

pai daca n-ai ocupatie, poti inventa contra argumente. eu vin cu ceva solid, verificarea la reprezentanta, in masura in care se poate face. orice contra argument la chestia asta, nu prea sta in picioare. poate doar paranoia.... no offence..

in mare, ai dreptate, asta si datorita faptului ca traim unde traim. dar e bine sa fii rezervat, si sa crezi omul pana la proba contrarie, ca daca are dreptate, si ti-o dovedeste, risti sa pici in penibil... eu zic ca mai bine "dai" o palma dupa ce verifici masina, decat s-o incasezi... :blink:

Edited by blue6

Blue6 nu peste tot e la fel nu are rost sa vorbim, majoritatea vand masinile proaspat iesite din garantie... nemtii care cumpara masinile proaspat iesite din garantie e clar ca nu isi permit ratele la una noua... sau sa o plateasca cu banii cash.... pe langa asta.. service-urile lu nea costica....sunt peste tot.. mai specializate sau mai proaste... oricum sunt peste la cele din romania...

Blue6: toate masinile sunt lux.. de aia omu asta "stefan" nu gaseste sa cumpere 1 ?, mergi la reprezentanta la test si vezi ca ai luat tzeapa.. zici mersi nu si pleci mai departe ?

Verificare la reprezentanta ce argument este ? tu ai falsa impresie.. ca pentru ei un beemveu este la acelas nivel la care este la noi... tin sa te dezamagesc... ca ptr ei un beemveu un mercedes...sun masini nationale.. ceva in genul la loganurile noastre... doar mult mai bune.. adica bune la toate.. nu este bunul cel mai de pret din posesie cum este la noi...

Blue6: te rog sa aduci 10 exemple de masini pe care s-a specificat numarul de km pe factura !!! in germania... si nu mai zic nimic....

PS: cand aude dealleru ce pretentii ai nu-ti mai vinde masina.. asta e in general.. asa ca ce spui tu sunt basme.... cu masini luate din reprezentante... sunt si alea.. dar cu 3-4 mii de euro peste restu masinilor.. probabil ca esti asa ofticat ca ai luat masina de la samsar masina de prin 2003-2004 si ai cumparat-o cu 1000 km...

Nu ai nici ce da palme... nici ce primi... dai banu pe masina.... din cat zic ca testeaza masinile la AB sau cine stie pe unde.. putini sunt care chiar testeaza.. majoritatea cer pareri pe forum... si eventual un amic sa auda cum suna masina....

Edited by Lifestyle

masina nu am luat-o de la samsar.... samsarul sunt eu.... :) am adus ceva masini la viata mea... pe majoritatea facturilor, am avut km trecuti. am avut masina unui prieten la vanzare, aici pe forum, cu km trecuti pe factura, si atunci au existat dubii. :) poate pe buna dreptate, ti-am spus, multi handleri musulmani si nu numai, trec km pe factura, chiar daca acestia nu sunt originali... iar in leg cu verificarea masinii la reprezentanta, ma refeream la verificarea istoricului masinii... capisci? si din experienta mea, eu zic ca nu ai dreptate, la majoritatea masinilor an de fabricatie dupa 2000/2001 (caci de ele vorbim, nu?), service-urile din germania sunt facute la REPREZENTANTA. de ce? pt ca au garantie si la second hand, si n-ai idee cate masini second-hand se vand in germania pe leasing. si ti-am spus, la ei e alta mentalitate, ai bmw, nu exista decat service autorizat bmw. simple as that. ca tu, cu mentalitatea ta de roman, te gandesti ca ei isi fac service-urile in alta parte, asta nu inseamna ca asa se intampla.

si chiar sunt curios ce contra argumente imi poti aduce, in momentul in care de la reprezentanta mi se spune ca masina a avut ultima revizie in 2006, la 30tkm, facuta tot la reprezentanta....

stii ce mi-e ciuda? toti care acuza ca km nu-s originali, daca-i intrebi de masinile lor, alea au km originali SIGUR SIGUR. ma intreb, oare de ce?

eu nu spun ca masina mea are km originali.... dealerul local VW quark motors o spune.... :blink:

L.E. in fine, sfatul meu pt stefan e daca-si gaseste masina, sa o verifice dupa vin la reprezentanta. 90% masina are istoric inregistrat. daca nu are, parerea mea e sa-si ia gandul de la ea. si stefan stie ca intotdeauna i-am dat sfaturi bune. :)

Edited by blue6

Blue6: bun si cu smenu tau.. ca mergi de fiecare data la reprezentanta cu km dati inapoi, cum ramane ? ca nu o fi prietenu tau cel mai smecher si destept din germania...

Dan98: concluzia e buna.. fiecare stie dupa ce criterii isi cumpara masina si cum o testeaza.. dar numarul de km la o masina este tabu... de laudat sunt alte aspecte...cum ar fi culoarea, tapiteria, etc... cu numarul de km.. nu te lauzi ca poate primesti palma despre care vorbea blue... :) el se referea la alt aspect dar in fine..

Si dupa ce si-o alege.... dupa aia si-o lauda la maxim... concluzia ptr stefan din partea mea.. ar fi urmatoarea... cu cat cauti mai mult cu atata este mai probabil sa iei tzeapa mai mare... cu cat iei o masina mai "buna" pe bani putini cu atata tzeapa o sa fie mai mare :blink: si mai bine te-ai gandi sa dai bani onesti pe masina.. nu cauta chilipir.. ca cine vinde la pretz "bun" sau sub pretu pietei nu vinde de prost.. sau ca ii trebe bani ca pleaca din tzara.. sau stiu eu mai ce medicamente ii trebuie..

Edited by Lifestyle

Blue6: bun si cu smenu tau.. ca mergi de fiecare data la reprezentanta cu km dati inapoi, cum ramane ? ca nu o fi prietenu tau cel mai smecher si destept din germania...

nu e smenul meu, e smenul lui. si nu uita ceva important, el e ROMAN... :blink: nu cred ca un neamt face asa, sau e foart putin probabil. se face puscarie acolo pt asa ceva, dar na', romanii nu prea au constiinta... :)

pai daca n-ai ocupatie, poti inventa contra argumente. eu vin cu ceva solid, verificarea la reprezentanta, in masura in care se poate face. orice contra argument la chestia asta, nu prea sta in picioare. poate doar paranoia.... no offence..

in mare, ai dreptate, asta si datorita faptului ca traim unde traim. dar e bine sa fii rezervat, si sa crezi omul pana la proba contrarie, ca daca are dreptate, si ti-o dovedeste, risti sa pici in penibil... eu zic ca mai bine "dai" o palma dupa ce verifici masina, decat s-o incasezi... :blink:

Hohohoho Mos Craciun. Daca Romania m-a invatat ceva este sa pun la indoiala tot ce mi se spune. Mai ales de catre negustori, mai mult sau mai putin ambulanti, care ar face orice sa dea un tun. Si pana la proba contrarie (care se castiga cu rabdare), toti sunt niste tepari pentru mine. De la domnul Schimtd pana la baiatul cu seminte din Vitan.

Cum spuneai tu ... paranoia. Dar uite, ca functioneaza. Am evitat nspe mii de tepe gata facute, doar pentru n-am inghitit cu lingura asa cum mi se dadea si m-am apucat sa cercetez eu ce si cum. De fiecare data ies la iveala tot felul de chestii interesante pe care - bietul vanzator, emotionat ca un copil de clasa a doua - uita sa le mentioneze :)

Acum nu te ataca, sunt sigur ca nu sunt toti la fel. Dar paranoia mea asta-mi sopteste. Si cine sunt eu sa ma pun cu ea :)

Blue6: defapt ai dreptate.. cand e vorba de masina altuia... se pune altfel problema.

PS: proba contrarie nu apare fara sa o cauti :blink:

De ex.. pentru mine cand am luat beemveu un criteriu pentru a alege masina a fost si faptul ca "turcu" umbla prin oras... cu masina aceasta si inca un e60, desi mai avea e39 in parc.. si alte e60..

Edited by Lifestyle

nu e smenul meu, e smenul lui. si nu uita ceva important, el e ROMAN... :) nu cred ca un neamt face asa, sau e foart putin probabil. se face puscarie acolo pt asa ceva, dar na', romanii nu prea au constiinta... :)

:blink:

''nu cred ca un neamt face asa''

Se pare ca nu ai vazut destui nemti prin Germania, cu toate ca te duci sa aduci masini. Toata lumea a auzit de AUTOHUS.DE, acum 3-4 ani samsarii care mergeau la Autohus sa cumpere masini, s-au gandit sa intrebe un neamt care lucra acolo daca poate da km inapoi. A mers treaba cca. 1 an, costa 30 euro si veneau baietii cu km dati inapoi direct din Germania. Apoi nemtii s-au smecherit, dau ei km inapoi si cresc pretul masinii cu 3-400 euro, astfel castiga in loc de 30 de euro, 3-400 de euro. La cati turci, romani, rusi si iranieni bantuie prin Germania, mai rar gasesti neamt la parcurile auto. Si cei care au mai ramas s-au romanizat si aceea.

Blue6: defapt ai dreptate.. cand e vorba de masina altuia... se pune altfel problema.

PS: proba contrarie nu apare fara sa o cauti :)

De ex.. pentru mine cand am luat beemveu un criteriu pentru a alege masina a fost si faptul ca "turcu" umbla prin oras... cu masina aceasta si inca un e60, desi mai avea e39 in parc.. si alte e60..

De obicei turcii i-au cate o masina din parc sa o duca la retus, la dat km inapoi, la resetat revizia, la spalat, etc. Sper ca turcul tau sa fi fost doar indragostit de masina.

am studiat zona cateva zile...ducea oamenii la firma care se ocupa de numere... stateam peste drum de firma aceea.. si am urmarit masina :blink:, desi am facut rezervare pentru masina, cand am mers sa o cumpar.. masina nu era spalata si interiorul nu era aspirat si motorul nu era spalat.. cel putin nu era vizibil...

Cartile de service... tot din germania au inceput sa se cumpere cele "in alb" cu stampile si asa mai departe..

Edited by Lifestyle

@gecko

Ai dreptate. Cel de la care am luat ambele E60-uri, exact asta face. Si o face al dracului de bine si de linistit. Si culmea, e si neamt.

Din cate mi-a zis el piata e impartita in doua: nemti si ceilalti. Nemtii iau masini relativ noi, cu putini km, si platesc corespunzator. Ceilalti se baga la masini mai vechi si astea sunt masinile care sunt smecherite. Ce-l doare in paispe pe romanul/samsar care se duce acolo si ia 3 x5-uri pe platforma, ca alea au fost date in spate? Cine sta sa le verifice, sa fim seriosi. Singura grija a samsarului este ca masina sa fie smecherita profi, sa nu se prinda clientul usor.

Am vazut un cuplu de nemti venind acolo sa ia un B class si asta le-a zis finut ca masina e pentru piata din est. Le-a recomandat altceva. Am auzit cu urechile mele cum le spunea ca nu le-o recomanda.

Eu am facut altceva, ca sa evit smecheriile: am cumparat numai masini de firma. Asa pot suna la firma si sa intreb cui, cu cat si cati km avea masina cand au vandut-o. S-a confirmat de fiecare data :blink: Plus ca masinile au putini km si sunt ingrijite.

am studiat zona cateva zile...ducea oamenii la firma care se ocupa de numere... stateam peste drum de firma aceea.. si am urmarit masina :blink:, desi am facut rezervare pentru masina, cand am mers sa o cumpar.. masina nu era spalata si interiorul nu era aspirat si motorul nu era spalat.. cel putin nu era vizibil...

Cartile de service... tot din germania au inceput sa se cumpere cele "in alb" cu stampile si asa mai departe..

Daca masina e buna si nu ai avut probleme cu ea, inseamna ca ai ales bine. Eu cand mi-am cumparat 3-arul am stat doua saptamani in Munchen si abia l-am gasit, in rest erau numai bombe la parcurile

alea de turci.

nu am probleme cu masina.. am rezervat masina pe o saptamana.. si am stat prin viena 5 zile.. intamplator a fost ca am stat la 10 minute de parcu auto cu pricina.. si peste drum de firma care se ocupa de numere... si am putut observa ca un asociat din firma mergea tot timpul cu 525d-ul si unu mai in varsta lua tot timpul e60-ul... timpul va spune daca am ales bine sau nu

draga gecko, daca faci si tu bisnitz cu masini, ("daca" ala era pus de forma, ca toti stim ca faci), stii bine ca pt masinile vandute in germania, marsavite, exista legi aspre. de aceea, daca vezi o masina pe mobile.de la care scrie "nur handler oder export", aia nu e pt neamt, e pentru roman sau bulgar, sau ce o fi. nemtii intre ei, te asigur ca nu-si vand masini "facute", pt ca se face PUSCARIE. intelege o data..... iar daca cumperi o masina din germania, poti afla istoricul REAL al ei, indiferent cati km afiseaza pe bord. that's my point. atata am de zis. de aceea nu are rost sa aruncam cuvinte aiurea, pana nu ne lamurim. eu nu zic sa cumpere cineva masina fara sa o verifice. ai vazut, i-am zis si lui stefann, daca nu are istoric la bmw.de, sa N-O CUMPERE!!!

ideea e alta, eu, personal, mai bine-l cred pe om, pana vad dovada in fata: exista 2 posib:

1. sa aiba dreptate, si atunci ma bucur ca l-am crezut.

2. sa n-aiba dreptate (km facuti), si atunci lasa el capu-n pamant de rusine. asta daca e om. oricum tu pici in picioare la ambele variante

si mai ceva, pentru cei care cred ca nu exista ocazii, adica masini bune si ieftine. am ocazia sa cumpar acuma un peugeot 307 diesel din 2004 cu 40000km cu 7000. masina vine in sist. buy-back, la firma unchiului meu, care aduce masini SH din germania pe leasing, drept avans la alta masina. peugeot-ul e luat din ro, toate reviziile/service-urile facute la peugeot timisoara. deci exista si ocazii....

draga gecko, daca faci si tu bisnitz cu masini, ("daca" ala era pus de forma, ca toti stim ca faci), stii bine ca pt masinile vandute in germania, marsavite, exista legi aspre. de aceea, daca vezi o masina pe mobile.de la care scrie "nur handler oder export", aia nu e pt neamt, e pentru roman sau bulgar, sau ce o fi. nemtii intre ei, te asigur ca nu-si vand masini "facute", pt ca se face PUSCARIE. intelege o data..... iar daca cumperi o masina din germania, poti afla istoricul REAL al ei, indiferent cati km afiseaza pe bord. that's my point. atata am de zis. de aceea nu are rost sa aruncam cuvinte aiurea, pana nu ne lamurim. eu nu zic sa cumpere cineva masina fara sa o verifice. ai vazut, i-am zis si lui stefann, daca nu are istoric la bmw.de, sa N-O CUMPERE!!!

ideea e alta, eu, personal, mai bine-l cred pe om, pana vad dovada in fata: exista 2 posib:

1. sa aiba dreptate, si atunci ma bucur ca l-am crezut.

2. sa n-aiba dreptate (km facuti), si atunci lasa el capu-n pamant de rusine. asta daca e om. oricum tu pici in picioare la ambele variante

si mai ceva, pentru cei care cred ca nu exista ocazii, adica masini bune si ieftine. am ocazia sa cumpar acuma un peugeot 307 diesel din 2004 cu 40000km cu 7000. masina vine in sist. buy-back, la firma unchiului meu, care aduce masini SH din germania pe leasing, drept avans la alta masina. peugeot-ul e luat din ro, toate reviziile/service-urile facute la peugeot timisoara. deci exista si ocazii....

'' "daca" ala era pus de forma, ca toti stim ca faci''

Boss, te rog sa faci afirmatii pe care le poti sustine cu argumente. Sa-mi dai si mie un telefon cand treci prin Pitesti sa-ti arat cu ce ma ocup, altadata cand te trezesti vorbind sa vorbesti din stiinta nu din imaginatie. Ce anume stiti toti ca fac? Care toti?

Pe acest forum discutam despre masini(bmw), de cand este si peugeotul 307 masina? Eu stiam ca peugeotul este automobil nicidecum masina, sau nu stii diferenta?

Sper sa nu pierzi ocazia sa-ti cumperi supercar-ul ''peugeot 307 din 2004 cu 40000km cu 7000''. Exista forum si la peugeot, poate migrezi acolo sa ne lasi pe cei pasionati de BMW sa vorbim despre masini.

Sa ai o seara placuta in continuare !

Stefann scuze pt. off topic, nu se mai repeta !

Edited by gecko