Jump to content

Sfat achizitionare E60

Stefann

Recommended Posts

la chestia cu peugeotul, era vorba de ocazie, daca aveai rabdare sa citesti tot topicul , intelegeai.

poate nu-mi permit bmw, asta e problema mea, dar nu inseamna ca nu am voie sa vb despre bmw.

iar faptul ca am dedus ca esti "in the car business", provine din anunturile tale cu masinile "intrate de 24 de ore in tara", sau de care te-ai plictistit, toate avand numere de zoll....

in fine, am cam lungit-o toti cu off-topicul, cred ca e cazul sa-l lasam pe stefann sa-si aleaga el masina, nu inainte de a-i verifica istoricul la AB... :blink:

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

eu am 530D numai ca am si cip pe ea , daca merg normal 9% in medie in oras , daca ma dau la ea 10 - 12 in oras..dat la ea adica cate un kick down la semafor sa in depasiri.. mers normal e mers normal :blink: (consum mediu Spania (Tarragona) - Romania (Iasi) 8,2% si mers si peste 200 si sub 200 dar in general mers tare)

E un consum normal pentru un diesel de 3 litrii , in oras , in Iasi mi se pare ok 10.

Azi am vazut un 525i 2004 cu dotari destul de bune , piele , clima dubla , xenon , incalzire in scaune , piele , comenzi pe volan , navi mare , scaune electrice , volan electric , nu are ventilare in scaune si nici trapa , dar e neagra , e 2004 si costa 21000 EUR negociabil.

Maine ma duc cu masina sa o pun pe tester si sa o verific.

...bietul vanzator, emotionat ca un copil de clasa a doua - uita sa le mentioneze :)

Pot sa spun doar ca daca esti de buna credinta si spui celui care vrea sa iti ia masina despre probleme (inclusiv de cele avute si deja rezolvate, toate minore), esti luat de fraier. Si te mai si birfeste lumea pe la spate, mirsaveste. Nu mai spun de cei care au auzit asta, asa cu jumatate de ureche, si stiu sigur ca ai masina varza, indiferent daca ai facut-o sau nu intre timp. Deh, e plin cu oameni cu doua sau mai multe (dupa necesitati) fete. :blink:

Eu fac parte din categoria prostovanilor. Toate masinile care le-am vandut, nu le-am spalat pe interior, nu le-am reparat micile defecte, si mereu am mentionat chestiile nasoale - desi nu au prea fost.

Prefer sa vada omul masina exact asa cum o folosesc zi de zi, sa-si dea seama ce cumpara, nu sa vada o masina glantz care poate inainte a fost varza de jegoasa si neingrijita. Ma conduc dupa principiul ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

:blink: "nu e smenul meu, e smenul lui. si nu uita ceva important, el e ROMAN... nu cred ca un neamt face asa, sau e foart putin probabil. se face puscarie acolo pt asa ceva, dar na', romanii nu prea au constiinta... " -urmaresc cu interes dicutia voastra dar permitetim sa intervin, in DEUTCHLAND sau ĂSTERREICH NU EXZISTA legea despre care faci referire nu tii interzis prin lege lucrul acesta cel putin din cate stiu eu, pote "unchiu"stie mai bine :)

draga gecko, daca faci si tu bisnitz cu masini, ("daca" ala era pus de forma, ca toti stim ca faci), stii bine ca pt masinile vandute in germania, marsavite, exista legi aspre. de aceea, daca vezi o masina pe mobile.de la care scrie "nur handler oder export", aia nu e pt neamt, e pentru roman sau bulgar, sau ce o fi. nemtii intre ei, te asigur ca nu-si vand masini "facute", pt ca se face PUSCARIE. intelege o data..... iar daca cumperi o masina din germania, poti afla istoricul REAL al ei, indiferent cati km afiseaza pe bord. that's my point. atata am de zis. de aceea nu are rost sa aruncam cuvinte aiurea, pana nu ne lamurim. eu nu zic sa cumpere cineva masina fara sa o verifice. ai vazut, i-am zis si lui stefann, daca nu are istoric la bmw.de, sa N-O CUMPERE!!!

ideea e alta, eu, personal, mai bine-l cred pe om, pana vad dovada in fata: exista 2 posib:

1. sa aiba dreptate, si atunci ma bucur ca l-am crezut.

2. sa n-aiba dreptate (km facuti), si atunci lasa el capu-n pamant de rusine. asta daca e om. oricum tu pici in picioare la ambele variante

si mai ceva, pentru cei care cred ca nu exista ocazii, adica masini bune si ieftine. am ocazia sa cumpar acuma un peugeot 307 diesel din 2004 cu 40000km cu 7000. masina vine in sist. buy-back, la firma unchiului meu, care aduce masini SH din germania pe leasing, drept avans la alta masina. peugeot-ul e luat din ro, toate reviziile/service-urile facute la peugeot timisoara. deci exista si ocazii....

Blue exista si ocazii da ocaziile nu sunt pentru toata lumea, si eu am prieten care a luat M5 2000 de la buyback inmatriculat si la pretul de 16.000 EU.. eu nu puteam face la fel.. asa ca astea-s..vise ptr unii.

Este interzis prin lege.. se numeste frauda... si la noi si la ei... stiu cine a patit cu VIto.. cu 200 k km... si i s-a gripat motorul pe autostrada... automat a venit politia + tractare la MB... unde i-au spus.. nene motoru are 500 k km... si un motor e 4000 EU.. la care el a sunat la dealler.. i-a spus ce a patit ca e cu politia la service si ca masina are 500 k km... si rezultatul final fara prea multe negocieri .. a fost ca dealleru i-a returnat jumatate din banii dati pe masina...ca sa nu aiba probleme... si omu a tractat masina in romania si a cumparat motor cu 1000 EU

Inclusiv "rezervarea" cu stampila.. primita de la dealler... are valoare de contract.. perfect legal.. daca dealleru misterios pierde masina pe cand ajungi poate fi tras la raspundere daca iti permiti si ai timp de asemenea deranj. Acolo nu se joaca cu negotul .. in general nu se joaca cu legea

Edited by Lifestyle

asta e clar, dar oricum o masina cu 200 k in bord....si 500 mii real.. e greu de explicat de catre dealler :blink: autoritatilor ce s-a intamplat...

Cel mai probabil se scoate si el si spune ca nu a stiut sau a omis sa o testeze in acel sens , dar nu au cu ce sa il acuze concret.

exzista tot felul de smecherii, CREDETIMA! am vazut contact de vazare cumparare incheiat de un dieler in Austria in care scria "KILOMRTERSTAND BEI VERTRAGSABCLUSS LAUTH TACHO" (km. la incheierea contractului dupa cum spune tacho) acum explicati voi cum il puteti dovedi ?si cu ce? unde il incadreaza legea? sau care e legea ?vorbe bla bla bla aveti grija la astfel de detalii ca astia sant mai "hoti" ca noi !!! :blink:

:blink: "nu e smenul meu, e smenul lui. si nu uita ceva important, el e ROMAN... nu cred ca un neamt face asa, sau e foart putin probabil. se face puscarie acolo pt asa ceva, dar na', romanii nu prea au constiinta... " -urmaresc cu interes dicutia voastra dar permitetim sa intervin, in DEUTCHLAND sau ĂSTERREICH NU EXZISTA legea despre care faci referire nu tii interzis prin lege lucrul acesta cel putin din cate stiu eu, pote "unchiu"stie mai bine :)

te asigur ca exista legea aia acolo. si un handler in germania, e obligat sa vanda cu garantie minim 6 luni in uniune (sau in de cel putin), tot prin lege. tocmai din cauza legii asteia unele masini sunt pt "nur handler oder export"

te asigur ca exista legea aia acolo. si un handler in germania, e obligat sa vanda cu garantie minim 6 luni in uniune (sau in de cel putin), tot prin lege. tocmai din cauza legii asteia unele masini sunt pt "nur handler oder export"

Nu zice nimeni ca nu iti da garantie sau nu , problema e alta , ca cel care ti-o vinde nu trece in contract km masini probabil.