Jump to content

Intrebari proaspat proprietar 320d

Ovi S

Recommended Posts

Salutare,

sunt proaspatul proprietar al unui bmw 320d, 136 cai, an 2000 si as avea nevoie de niste lamuriri:

1.) As vrea sa-i fac o verificare masinii, desi era mai bine daca o faceam inainte sa o cumpar... si m-am gandit la Banat Car (Timisoara). Inainte sa merg as vrea niste pareri/preturi despre ei; eventual si alte service-uri din Timisoara de care sunteti multumiti.

2.) Am jante de M3 pe 17, cauciucuri 225/45 R17 si am observat ca pe denivelari masina zdrancane si se simte in volan, ii normal asa ceva? Am citit ceva posturi pe forum despre suspensii sport si cauciucuri subtiri, dar nu stiu cum sa-mi dau seama daca is suspensii sport sau nu :) Am observat ca pe fata au arc in 3 inele iar pe spate e fara arcuri... Zdracane din cauza cauciucurilor, suspensiei?

3.) Masina are magazie de cd-uri dar cred ca nu merge sau gresesc eu ceva :blink: Am bagat 2 cd-uri cumparate din magazin , dar cand schimb de la Mode imi arata un mesaj pe consola de genul: "No discs". Sugestii?

4.) Nu am condus pana acum masina cu tractiune pe spate iarna si as vrea sa stiu la ce trebuie sa am grija, cum trebuie condusa? Ar fi indicat sa-mi cumpar alte jante si cu cauciucuri de iarna?

5.) Preturi curatat tapitarie in Timisoara si recomandari.

6.) Am testat franele masinii intr-o parcare si dupa o frana brusca am auzit un scartait, dar dupa ce am mai mers a disparut. Ar trebui sa ma ingrijorez? Sa fie probleme cu placutele? Am observat ca daca franez brusc pe un drum cu denivelari mici zdrancane foarte tare masina, e normal?

7.) Tipul de la care am luat-o zicea ca i-a facut schimbul de ulei, iar la bord imi arata 18.700 pana la urmatoarea inspectie. Sa-l cred, sa nu-l cred? Am vazut un post pe forum cum ca poate reseta oricine ce-ti arata la bord legat de schimbul de ulei. Am verificat uleiu si e la minim.

Mersi mult de informatii,

Ovi

Salutare,

3.) Masina are magazie de cd-uri dar cred ca nu merge sau gresesc eu ceva :blink: Am bagat 2 cd-uri cumparate din magazin , dar cand schimb de la Mode imi arata un mesaj pe consola de genul: "No discs". Sugestii?

3. Apasa de doua ori pe MODE. Altfel, ori magazia de CD-uri este defecta, ori legaturile, verifica-le.

4.) Nu am condus pana acum masina cu tractiune pe spate iarna si as vrea sa stiu la ce trebuie sa am grija, cum trebuie condusa? Ar fi indicat sa-mi cumpar alte jante si cu cauciucuri de iarna?

4. Neaparat. Pune-ti jante de 16 si ia-ti niste anvelope serioase de iarna. Nu iti recomand ceva anume, ideea este sa aibe DOT-ul cat mai recent si sa aibe pliurile pana la suprafata de uzura, nu numai desenate pe profil.

5.) Preturi curatat tapitarie in Timisoara si recomandari.

5. Amana curatatul tapiseriei pana la primavara/vara. Daca o cureti acum, risti sa nu se usuce bine si vor incepe problemele cu senzorul de prezenta din scaunul pasagerului si cu incalzirile din scaune (daca ai asa ceva)

6.) Am testat franele masinii intr-o parcare si dupa o frana brusca am auzit un scartait, dar dupa ce am mai mers a disparut. Ar trebui sa ma ingrijorez? Sa fie probleme cu placutele? Am observat ca daca franez brusc pe un drum cu denivelari mici zdrancane foarte tare masina, e normal?

6. Verifica starea placutelor si a discurilor. Zdruncinaturile de care vorbesti sunt datorate ABS-ului, asa se comporta. Uita-te si la lichidul de frana, nu trebuie sa fie inchis la culoare, ci cat mai limpede.

7.) Tipul de la care am luat-o zicea ca i-a facut schimbul de ulei, iar la bord imi arata 18.700 pana la urmatoarea inspectie. Sa-l cred, sa nu-l cred? Am vazut un post pe forum cum ca poate reseta oricine ce-ti arata la bord legat de schimbul de ulei. Am verificat uleiu si e la minim.

7. Cati km mai ai pana la revizie nu reprezinta nimic; intervalul ti-l poate reseta oricine, chiar si tu. Daca uleiul este la minim, nu este bai, completezi cu aprox 1 litru (atat este diferenta intre min si max la masina ta), ideea este ca nu trebuie sa fie prea inchis la culoare....

Mersi mult de informatii,

Cu placere, la celelalte nu am stiut sa iti raspund, nu sunt banatean.

Bafta

Edited by CC23298

2. zdracane ? adice ce face ? mai uita-te o data la arcuri, trebuie sa numaeri mai bine spirele, nu au cum sa fie doar 3... cat despre cele din spate, gluma e buna

3. cand apesi prima oara pe MODE citeste cd-ul din headunit. daca nu ai disc acolo primesti mesajul de care zici, pt a trece pe magazie, apasa inca o data pe MODE.

4. se conduce cu atentie, te obisnuiesti repede. anvelopele de iarna sunt obligatorii daca nu vrei sa te misti cu viteza melcului pe gheata/zapada, asta daca vei reusi sa pleci de pe loc.

6. zdracane ?

ai mai condus masini cu ABS ? daca DA, si tot ti se pare anormal, verifica suspensia.

7. regula pe care e bine sa o respecti - la orice masina nou cumparata schimba uleiul, filtrul de ulei, filtrul de aer, verifica celelalte consumabile.

4.) La dimensiunea cauciucurilor pe care o ai u, sigur si neaparat trebuie sa iti pui cauciucuri de iarna.. si sa nu iti iei second-hand care sa fie uzate! Dar avand in vedere pretul unor cauciucuri de iarna pe marimea asta, mai bine iti pui jante de 15 de otel cu cauciucuri de iarna, ptr anotimpul racoros. In rest ai grija cand e polei pe jos sau zapada sa nu faci depasiri bruste sau sa nu pisti acceleratie dintr-o data ca iti fuge funduletzu si dak chiar iti fuge sa tragi volanu in partea opusa, .. ciaoz , cel mai bine dute intr-un loc unde nu e mai nimeni si ai loc sa te invarti si sa testezi masina cum se comporta pe zapada

7.) Ai grija, uleiul il verifici dimineata dupa vreo cateva ore bune , timp in care n-ai mers cu masina, nu verifici niciodata uleiul in timpul mersului.. sau chestii din astea

deci:

1 aia de la banat car sunt niste ciobani care repara masina dupa principiul schimbi tot si pana la urma tot merge dar daca vrei o diagnoza poti merge la ei daca nu vrei stiu pe cineva in Tm care te poate ajuta( da pm)

2 dimensiunile se incadreaza in cele date de fabrica deci nu acolo e problema. daca ce acuzi tu e faptul ca masina fuge dupa denivelari e normal la 225. in schimb daca zdrangane cand dai in gropi probabil e busaraia fata (care o sa te coste vreo 12 milioane cel putin pe mine atata m-a costat)

3 nu stiu sa te ajut pt ca nu am magazie sry :blink:

4 cel mai bine e sa mergi incet si sa ai grija cu acceleratia in curba. Nu decupla DSC sau ASC pana nu te-ai obisnuit cu masina. In general daca nu faci abuzuri nu o sa ai probleme. Cel mai indicat e sa iti cumperi cauciucuri de iarna (anu asta e prima oara cand am luat si chiar se simte diferenta) si daca vrei sa iti iei si jante ia-ti pe 16 si pune 205 si sigur o sa fie f bine ( eu am 225/45/17 de iarna si sunt multumit)

5 stiu pe calea sagului te costa 70 Ron dar nu stiu sa iti spun nimic de calitate pt ca nu am facut

6 asta ar trebui sa dai roata jos si sa verifici placutele, etrierii etc. cel mai bine ar fi sa ajungi la un mecanic (iti pot recomanda pe cineva daca vrei)

7 cel mai bine ar fi sa ai incredere doar in ce ai facut tu un schimb de ulei si filtre costa extrem de putin in comparatie cu cat te-ar costa sa schimbi piese la masina deci recomandarea mea e sa le schimbi sa sti de unde ai inceput si dupa sa le schimbi regulat

Subscriu la ceea ce ti-au zis baietii mai sus.

In plus :

Pentru un detailing interior exterior in TM vezi ca avem si pe forum pe cineva care se ocupa cu asa ceva , nuzercool , am auzit ca lucreaza bine.

Pentru a afla toate detaliile despre masina , du-te cu ea la un tester urgent si urc-o si pe rampa.

Verifica placutele daca mai merg sau trebuie schimbate.

Uleiul + filtre neaparat schimba-le , nu exista nici o certitudine ca sunt schimbate , timerul din bord il poti reseta si tu manuale , deci nu e concludent.

• 2 weeks later...

Salutare din nou,

Mersi pentru sfaturi!

Am fost cu masina la Banat Car (Reprezentanta BMW din Timisoara) si se pare ca ati cam avut dreptate... suspensiile fata is gata (amortizoarele si bucsile trebuie schimbate). Am rasuflat linistit ca nu sunt probleme la motor... Inca o chestie pe care am observat-o, a fost ca la ei totul se schimba si nimic nu se poate repara, doar inlocui cu piese noi.

Mai jos aveti o descriere a inspectiei facute si a tarifelor FARA TVA in RON (pt cei interesati doar):

- Verificare service : 14.60

- Verificat functionare motor: 87.60

- Constatare punte fata: 43.80

- Constatare punte spate: 43.80

- Test frana la stand - reglementare RAR: 36.50

- Diagnoza sistem electric/electronic: 105.00

Total inspectie fara TVA: 331.30

Total inspectie cu TVA: 394.25 RON

Inspectia a durat aproximativ 2h30min.

Pretul include si un spalat de masina :blink:

?!?!? asta e raspuns la misto ??? Trebuie sa mergi cu DSC cuplat ce a postat romulus si ce ai inteles tu....

DSC-u iti taie puterea la roti eventual chiar franeaza rotile independet san nu pierzi aderenta.. cel mai important e faptu ca daca iti patineaza rotile pe gheata... nu te lasa sa turezi maisna peste 2000 rpm.. astfel nu patinezi...

DSC-u il decuplezi.. cand ramai inzapezit.... si faci balans la masina sa iesi din zapada....