Jump to content

e30,i-am pus arcuri normale si tot nu se ridica

Recommended Posts

Salut,acum cateva zile i-am schimbat pe spate suspensia sport cu o suspensie normala, telescoape si arcuri,si cand am dat masina jos dupa cric masina cu un biet cm se ridicase,arcurile normale care le-am pus erau mai inalte decat celalalt sport cu o spira si ceva si ma asteptam sa stea mai ridicata,acum caut arcuri mai inalte decat cele care le-am pus dar cat de mari sa le iau ca masina mea sa stea mai ridicata?sa le iau de 324 e30?si inca ceva ,rotile stau tot cracanate....vreau sa stea drepte ca la o masina normala,va rog ajutati-ma cu un sfat,diferenta este ca acum chiar imi place ca nu se mai simt asa gropile ,e chiar o placere cand merg cu masina dar vreau sa fie mai inalta,salut.

Salut,vreau second sa le pun dar nu stiu de care sa le iau ca sa imi stea masina mai ridicata,sa pot merge si eu fara probleme pe soselele astea ale Romaniei..

salut omule.. auzi cat de joasa e masina? si modelu e90 e asta nou? oare potrivesc de e46 pe el ca eu am arcuri normale si e prea susa si ma enerveaza ca o vreau mai jos si mai sporty. ai vrea un schimb? arucrile tale sunt noi sau second? arcurile mele is bune si au miste semne verzi pe fiecare spirala. nu stiu daca asta inseamna ceva sau nu, in fine mie imi trebe masina joasa si tie inalta.poate se poate rezolva.

salut omule.. auzi cat de joasa e masina? si modelu e90 e asta nou? oare potrivesc de e46 pe el ca eu am arcuri normale si e prea susa si ma enerveaza ca o vreau mai jos si mai sporty. ai vrea un schimb? arucrile tale sunt noi sau second? arcurile mele is bune si au miste semne verzi pe fiecare spirala. nu stiu daca asta inseamna ceva sau nu, in fine mie imi trebe masina joasa si tie inalta.poate se poate rezolva.

scuze am citit gresit e90. am vazut ca e e30. nu cred ca potrivesc de la e 46 la e30. spor la gasit

Salut,va rog ajutati-ma cu niste sfaturi,ca acum am venit din oras si am dat cu scutu si daca nu injur de am ragusit si prietena mi-a zis ca asta ce am eu nu e masina,stau tot drumu incordat si cu capul in fata sa vad daca nu a rasarit vreun sant de la astia de la gaze sau eu stiu ce groapa,nu pot sa o parkez ,ating cu ea,imi pune nervii la pamant,va rog ajutati-ma cu un sfat daca nu trebuie sa vad masina din cauza unei suspensii,deci i-am bagat arcuri normale pe spate dar a inaltato doar cu un cm si ceva si nu e suficient,vreau sa o inalt cu cativa cm lejer,mi-a dat un amic un arc de spate cu o spira si ceva mai mare decat ce am pus eu pe masina si sa mai iau unu la fel,dar ma gandesc ca nu e suficient doar cu o spira si ceva sa pot fi multumit,cineva mi-a zis ca daca iau arcurile de pe spate sa le iau aceleasi de pe aceiasi masina ca daca le iau din parti diferite se poate sa fie unul mai slab si altul mai tare,este adevarat?salut.

arcurile iale de pe aceeasi masina-sa aiba acelas grad de uzura,altfel iti va sta pe o parte mai ridicata si iati neaparat de la modelul tau nu pune tot felul de arcuri-se desfac atatea e30,cred ca gasesti destul de usor o suspensie normala-eu tot din cauza asta mi-am cumparat suspensie normala ca o agatam-vezi ca iti trebue si amortizoarele,pt ca cele de la suspensie sport,au tija mai scurta-tu daca ai schimbat numai arcul,fara amortizor,nu o sa ti se ridice masina prea mult si nici suspensia nu va functiona,pt ca amortizorul sta intins la maxim-poti sa dai un anunt,sau sa cauti la dezmembrari.

Pe spate am schimbat,am telescoape normale si arcuri normale dar mai scurte imi trebuiesc mai lungi,pe fata i-am pus telescoape normale si trebuie sa caut arcuri normale,deci si tu spui sa le iau de pe aceiasi masina ca sa aiba acelasi grad de uzura,da asa e ai dreptate,sa vad ce pot sa fac.....ca eu nu prea cred ca mai vad masina asta asa cum mi-o doresc,mai repede cred ca o vad vanduta si scap naiba de o masina care nu e de mers cu ea pe drumurile astea.....sau poate sa o tin sa zik ca am bmwu si sa o scot 2 km 3 pe un bulevard si inapoi in parkare.,imi distrug naiba sanatatea prin consumul nervos care al am de fiecare data cand ma urc in ea si lovesc in cratere vrand nevrand,sa vad ce pot face cu suspensia asta,salut.

Pe spate am schimbat,am telescoape normale si arcuri normale dar mai scurte imi trebuiesc mai lungi,pe fata i-am pus telescoape normale si trebuie sa caut arcuri normale,deci si tu spui sa le iau de pe aceiasi masina ca sa aiba acelasi grad de uzura,da asa e ai dreptate,sa vad ce pot sa fac.....ca eu nu prea cred ca mai vad masina asta asa cum mi-o doresc,mai repede cred ca o vad vanduta si scap naiba de o masina care nu e de mers cu ea pe drumurile astea.....sau poate sa o tin sa zik ca am bmwu si sa o scot 2 km 3 pe un bulevard si inapoi in parkare.,imi distrug naiba sanatatea prin consumul nervos care al am de fiecare data cand ma urc in ea si lovesc in cratere vrand nevrand,sa vad ce pot face cu suspensia asta,salut.

tu te-ai suparat de la o suspensie-cauta o masina la dezmembrat si iai arcurile si amortizoarele si ti-ai rezolvat problema-nici nu cred ca sant scumpe-de asta ti-am dat saitul ala,eu am dat pe arcuri fata-spate 650 ron noi si vreo 800 ron amortizoare noi sachs,pt e 46-daca nu tii sa-ti iei piese de producator,sant si variante mai ieftine,cel putin la amortizoare.

Am avut aceeasi problema! Masina era prea joasa si mult prea rigida avand suspensia de M! Dar inainte sa o cumpar l-am rugat pe fostul proprietar sa "mi-o echipeze" pentru Romania si i-a pus arcuri normale de E30! Oricum si asa ii rigida fata de alte masini si da intradevar daca nu esti atent la un sant sau ceva, lovesti pe dedesubt! Tu ai scut ... in schimb eu dau direct cu baia :blink:

Cauta cum a zis @ovi318i la sroturi (in germania o pereche de arcuri costa 20 de euro) la noi probabil mai scump , si vezi cum sta masina respectiva pe roti!

Nu ai putea sa pui o poza, totusi sunt curios cat e de joasa a ta, acuma ca ai schimbat suspensia! Bafta ...

L.E. La gropi conteaza si marimea jentilor si a cauciucurilor! De exemplu acum ca i-am pus cauciucuri de iarna cu jante de tabla nu mai "scutura" chiar asa!

Edited by Lt.Powell

tu te-ai suparat de la o suspensie-cauta o masina la dezmembrat si iai arcurile si amortizoarele si ti-ai rezolvat problema-nici nu cred ca sant scumpe-de asta ti-am dat saitul ala,eu am dat pe arcuri fata-spate 650 ron noi si vreo 800 ron amortizoare noi sachs,pt e 46-daca nu tii sa-ti iei piese de producator,sant si variante mai ieftine,cel putin la amortizoare.

no omule ai 4 arcuri sport??? nu imi trebuie 2 ca nu e bine pt masina. nustiu daca ai o sugestie sau ceva astept.... ca vreau arcuri sport sa se lase mai jos. o sa pun si telescoape dar arcurile prima data

Are jante pe 15 :) asa ca stiu ce am scris mai sus....jante italiene, cu buza....vreti si poze? Nu le mai am...dar ni le pune bogdyy....

Si eu tot pe 15 am cele de vara ... iar cele de tabla sunt pe 14! Si a mea e joasa si intradevar primu lucru cu care as atinge ar fi baia de ulei, la cel mai mic balans! Degeaba arcurile normale sunt mai mari cu o spira sau 2 ca sunt mult mai moi decat cele sport ... deci garda de la sol ramane aproximativ aceeasi! Nu prea avem noi drumuri pentru masini joase!

Off topic: Interesant cum unii vor sa isi puna suspensie sport , iar cei care au nu mai stiu cum sa scape de ea :blink:

Edited by Lt.Powell

Salut,da am jante pe 15 italiene cu buza si cauciucurile atat pe fata cat si pe spate pe 50 un talon la cauciuc zik eu mic pentru craterele care sunt in sosele,saptamana asta cred ca o sa vin la bucuresti la niste parkuri de dezmembrari sa imi iau arcuri mai inalte normale,Lt.Powel ai dreptate,pe spate am schimbat telescoapele sport si arcurile sport si am pus telescoape normale si arcuri normale,si de ce zik ca ai dreptate,pt ca arcurile normale erau mai mari decat cele sport cu o spira si ceva si am zis inainte sa le pun ca masina mea pe spate va sta mai inalta cu 2-3 cm dar nu prea se cunoaste pt ca ele chiar daca sunt mai mari decat cele sport sunt mai moi,diferenta este ca nu mai simt gropitele in asfalt,e cofortabila dar,dar nu am facut nimik daca nu o si inalt masina cu cativa cm lejer,un amik mi-a dat un arc de spate de urs ca model,un arc mai mare decat cele care le-am pus pe masina cu o spira si ceva si sa mai caut unul identic ca asta,dar ma gandesc ca,chiar daca si arcul asta care mi la dat amikul e mai inalt cu o spira si ceva mai mult sa zik cu 2 cm hai 3 maxim maxim nu cred ca se inalta,dar e un mister pot sa spun..in pitesti e un tip care are un 324 e30 destul de ridicat de la sol si ma gandesc oare ala ce arcuri are ca masina sta ridicata cum doresc eu si e perfecta pt drumurile noastre,repet deocamdata imi palce ca e confortabila la mers masina, dar repet....ma inspaimanta ca e joasa......trebuie sa gasesc o solutie.

Salut,da am jante pe 15 italiene cu buza si cauciucurile atat pe fata cat si pe spate pe 50 un talon la cauciuc zik eu mic pentru craterele care sunt in sosele,saptamana asta cred ca o sa vin la bucuresti la niste parkuri de dezmembrari sa imi iau arcuri mai inalte normale,Lt.Powel ai dreptate,pe spate am schimbat telescoapele sport si arcurile sport si am pus telescoape normale si arcuri normale,si de ce zik ca ai dreptate,pt ca arcurile normale erau mai mari decat cele sport cu o spira si ceva si am zis inainte sa le pun ca masina mea pe spate va sta mai inalta cu 2-3 cm dar nu prea se cunoaste pt ca ele chiar daca sunt mai mari decat cele sport sunt mai moi,diferenta este ca nu mai simt gropitele in asfalt,e cofortabila dar,dar nu am facut nimik daca nu o si inalt masina cu cativa cm lejer,un amik mi-a dat un arc de spate de urs ca model,un arc mai mare decat cele care le-am pus pe masina cu o spira si ceva si sa mai caut unul identic ca asta,dar ma gandesc ca,chiar daca si arcul asta care mi la dat amikul e mai inalt cu o spira si ceva mai mult sa zik cu 2 cm hai 3 maxim maxim nu cred ca se inalta,dar e un mister pot sa spun..in pitesti e un tip care are un 324 e30 destul de ridicat de la sol si ma gandesc oare ala ce arcuri are ca masina sta ridicata cum doresc eu si e perfecta pt drumurile noastre,repet deocamdata imi palce ca e confortabila la mers masina, dar repet....ma inspaimanta ca e joasa......trebuie sa gasesc o solutie.

Este indicat sa pui 2 arcuri la fel ... de preferabil toate 4 (chiar daca le achizitionezi la mana a 2-a de pe o alta masina) , dar cel putin cele de spate sa nu fie diferite unul fata de celalalt , valabil si pentru cele fata! Si eu am cumparat-o cu suspensia chiar de ///M (ii adevarat pe sosele bune e vis,stabila ...etc o senzatie superba ... in schimb nu pentru drumurile noastre, nu doresc la nimeni sa-l scape la toaleta pe drumurile Romaniei intr-o masina cu suspensie sport :blink: )

Crede-ma ca as fi vrut sa raman si eu pe sport mai ales ca arata foarte frumos fiind joasa, dar era mult prea rigida ... de exemplu pe griblura (mai sunt si drumuri din astea) si la 40 la ora ma scutura de imi exploda capul!

Nici cu suspensia normala nu ai rezolvat prea mult pentru ca arcurile normale sunt mult mai moi, chestie ce la denivelari provoaca balans mult mai mare fata de arcuri sport ... (intelegi ce vreau sa zic)

Eu m-am obisnuit cu ideea de la bun inceput ... am stiut ca e joasa ... dar nu m-a deranjat :) si asa cred ca ma injura toata lumea cand trec peste linii de tramvai cu viteza melcului turbat :)

Poftim o poza cu a mea sa faci o comparatie ... suspensie normala...

Salut,era bine sa fie o poza pe asfalt sa imi dau seama dar si asa pot sa zik ca a mea e mai joasa,am zis sa ai iau o detenta,o toba de mijloc,i-am gasit la cineva,dar cand am vazuto....mi-am pus mana la frunte,ca daca ai pun detenta la primul drum cand parasesc bulevardul pierd detenta,of doamne deabia astept sa ai iau arcurile,am ajuns rau,ma plang,ma plang mereu ca o fata de masina asta,pt. ca nu ma lasa,nu ma lasa sa ma desfasor,ma cert cu prietena mereu ca ocolesc foarte multe stradute din oras si fac ocoluri mari ca nu ma incumet sa o iau pe acolo si tot asa,si tot imi spune ca asta nu e masina,ca so vand,ca sa scap de ea,sa o uit,ca sunt si alte masini mai bune la un pret rezonabil,dar sunt lucruri de care te atasezi si a-ti vine greu sa te desparti de ele si mai ales ca probleme la motor nu am avut ,doar chesti minore,adika nu am stat cu mana in motor mereu,in final daca a-si da masina practic a-si da-o din cauza unei suspensii,ar fi pacat,dar asta este pana la urma,ce sa mai zik,astept sa vad care este pozitia masini dupa ce ai pun alte arcuri.

Salut,era bine sa fie o poza pe asfalt sa imi dau seama dar si asa pot sa zik ca a mea e mai joasa,am zis sa ai iau o detenta,o toba de mijloc,i-am gasit la cineva,dar cand am vazuto....mi-am pus mana la frunte,ca daca ai pun detenta la primul drum cand parasesc bulevardul pierd detenta,of doamne deabia astept sa ai iau arcurile,am ajuns rau,ma plang,ma plang mereu ca o fata de masina asta,pt. ca nu ma lasa,nu ma lasa sa ma desfasor,ma cert cu prietena mereu ca ocolesc foarte multe stradute din oras si fac ocoluri mari ca nu ma incumet sa o iau pe acolo si tot asa,si tot imi spune ca asta nu e masina,ca so vand,ca sa scap de ea,sa o uit,ca sunt si alte masini mai bune la un pret rezonabil,dar sunt lucruri de care te atasezi si a-ti vine greu sa te desparti de ele si mai ales ca probleme la motor nu am avut ,doar chesti minore,adika nu am stat cu mana in motor mereu,in final daca a-si da masina practic a-si da-o din cauza unei suspensii,ar fi pacat,dar asta este pana la urma,ce sa mai zik,astept sa vad care este pozitia masini dupa ce ai pun alte arcuri.

Eu cred ca trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca nu ai SUV ci o masina sport :blink:

Din cate vad eu la tine la avatar ai si alte spoilere mult mai mari sau ma insel?

Am vazut pe toate forumurile ca ai innebunit pe toata lumea cu suspensia ta sport.Te cred intr-adevar ca e ceva mai dificil cu ea in gropi dar vad ca problema ta vine nu din cauza suspensiei ci din cauza prietenei tale cu care te certi din cauza ca ocolesti multe strazi.Parerea mea e ca mai bine schimbi prietena daca asta e un motiv de cearta intre voi.Pt tine cand ea se pune pe tocuri si merge foarte incet este o problema?Nu cred! pt ca fiecaruia ii place ceva,fiecare dintre noi avem ceva de care suntem atasati,ne simtim bine si ne place f mult.Asa este de ambele parti si pun pariu ca daca tu i-ai spune ei sa nu isi mai puna tocuri ti-ar zice LA REVEDERE pt ca fiecare avem caracterul(daca-l ai) si placerile noastre.Salut si bafta la schimbari.