Jump to content

Anvelope runflat

mikken

Recommended Posts

Hai sa readuc la viata thread-ul asta.

Am RFT-uri Bridgestone 225/40/R18 fata si 255/35/R18 spate. Anvelopele au sub 9,000 de km si deja am probleme cu ele. Cele din fata au cate o galma si una din spate mi-a facut pana din senin.

Or avea Bridgestone-urile astea ceva? Sa incerc cu RFT de la alta marca (Michelin etc.)?

eu nu stiu cum sa scap de ele si sa imi iau normale!

ok si in caz de pana ce faci?ca si eu am dilema asta..seria 1..odata protbagaj mic..si 2..e ca naiba sa cari in portbagaj roata...asa trantita acolo...nu se face pur si simplu

iti cumperi un kit de pana(spuma+compresor). asa o sa fac si eu ca mi-am luat anvelope de iarna non-RFT.

Hai sa readuc la viata thread-ul asta.

Am RFT-uri Bridgestone 225/40/R18 fata si 255/35/R18 spate. Anvelopele au sub 9,000 de km si deja am probleme cu ele. Cele din fata au cate o galma si una din spate mi-a facut pana din senin.

Or avea Bridgestone-urile astea ceva? Sa incerc cu RFT de la alta marca (Michelin etc.)?

eu nu stiu cum sa scap de ele si sa imi iau normale!

ok si in caz de pana ce faci?ca si eu am dilema asta..seria 1..odata protbagaj mic..si 2..e ca naiba sa cari in portbagaj roata...asa trantita acolo...nu se face pur si simplu

iti cumperi un kit de pana(spuma+compresor). asa o sa fac si eu ca mi-am luat anvelope de iarna non-RFT.

mi-am luat si eu azi kit de pana, de fapt e doar un tub spray cu spuma si aer. doar o conectez la valva si golesc tot continutul, cu specificatia sa remediez la prima vulcanizare:) sper sa nu am nevoie de el, dar il am in portbagaj pt orice eventualitate.

a costat 18 lei la Carrefour, e o firma italiana din ce am vazut.

Ce ieftin, o sĂŁ-mi iau Âşi eu..

da, merita banii. tzucul zicea ca si-a luat cu 7 lei mai demult de la Real.

dar trebuie sa elimini cauza care a provocat pana inainte de a folosi spray-ul, deci trebuie sa te murdaresti cautand sarma/cuiul sau alte elemente ce pot provoca pana.

dar una peste alta e avantajos pt mine care am renuntat la RFT-uri.mi-as dori sa nu-l folosesc vreodata.

salut. eu am bridgestone potenza RFT 225/55/16. am mers cu ele cca 30.000km si sunt foarte multumit. am facut de 2 ori pana in bulgaria cu ele si ma pot considera norocos ca le-am avut. alea fiind de fapt si singurele pene pe care le-am avut. nu stiu cati dintre voi ar fi fost ok cu schimbarea rotii la 3 dimineata pe un drum pustiu, caracteristic bulgariei. eu unul nu m-as fi dat jos din masina acolo nici daca faceam pana la toate rotile, fiind si singur si auzind toate intamplarile din tara aia. am mers cca 150km pe pana, cu 60-70 km la ora, fara probleme, pana la prima vulcanizare deschisa, unde au bagat un dop de cauciuc in locul pironului pe care il aveam infipt, fara ca macar sa dea roata jos si cam asta a fost. cat am mers pe pana am luat si gropi cu ele, normal ca am intrat si in viraje si nu am avut nici o clipa sentimentul de nesiguranta referitor la stabilitatea masinii, directia nu tragea. pot spune chiar ca nu le-am menajat deloc exceptand viteza maxima de rulare. apropo de rigidizarea suspensiei si a directiei tinand cont ca au lateralele mai tari, nu mi se pare nimic deranjant. au o tinuta de drum exceptionala. adv este ca nu am avut cauciucuri nonRFT pe masina asta si nu-mi pot forma o parere obiectiva. pana acum nu au galme, vulcanizari care sa le poata scoate de pe janta fara sa o deterioreze am inteles ca se gasesc, asa ca nu vad motivul pentru care as umbla cu inca o roata dupa mine si un kit de pana, cand aceste cauciucuri mi se par extraordinare ca si utilitate. si pentru iarna caut tot unele RFT. singurul lucru contra lor, mi se pare pretul, insa la urma urmei nici acesta nu este mult diferit de al cauciucurilor nonRFT, iar avantajele sunt multe.