Jump to content

conectare la masina

poope

Recommended Posts

salut oameni am 2 intrebari? 1. deunde pot face rost de cablu de legare a laptopului la bmw u meu care e un 320d? si 2. unde e mufa in care intra cablu care vine de la laptop??

merci

din Gemania 82euro...sau pe eBay ...mufa obd 2

si un soft????? eu am ceva soft da nu stiu nici macar sail instalez

salut oameni am 2 intrebari? 1. deunde pot face rost de cablu de legare a laptopului la bmw u meu care e un 320d? si 2. unde e mufa in care intra cablu care vine de la laptop??

merci

din Gemania 82euro...sau pe eBay ...mufa obd 2

si un soft????? eu am ceva soft da nu stiu nici macar sail instalez

bosch ....pt anumite componente electrice ale sistemului insa ca sa ai licenta de bmw la programul lor eeee mareee lucru....nu faci mare lucru cu softurile de duzina...softul lor e cu totul altceva iti faci un service bmw super capabil daca ai asa ceva....insa pt asa ceva ai nevoie de bani grei ca sa ai ,sa dai in stanga si in dreapta pe la frun softist de la Bavaria sau Filaret...fara softul lor parerea mea e ca testul e o pierdere de timp si bani....

Ce mufa/mufe de diagnoza ai pe masina? Probabil ca ai pe cea corespunzatoare OBD II, situata in stanga volanului, sub plansa bord. E o mufa trapezoidala, cu 16 pini.

Uita-te si in compartimentul motor. Sa nu care cumva sa ai si mufa "veche", rotunda, cu 20 pini. In cazul asta, trebuie sa cumperi un cablu corespunzator mufei asteia si nu pt cea de la bord.

Pt ce vrei sa-ti cumperi cablul? Pt tine personal?

pai da pt mine. ce astia pe la serviceuri de 2 lei au altceva mai special???

Ti-am mai raspuns si in alt topic: du-te la BMW Cluj!!! Te costa in jur de 200 RON o testare generala a masinii!

cam scump omule pt un test.... ma intereseaza doar daca e ok debitmetru sau nu...atat

Ce mufa/mufe de diagnoza ai pe masina? Probabil ca ai pe cea corespunzatoare OBD II, situata in stanga volanului, sub plansa bord. E o mufa trapezoidala, cu 16 pini.

Uita-te si in compartimentul motor. Sa nu care cumva sa ai si mufa "veche", rotunda, cu 20 pini. In cazul asta, trebuie sa cumperi un cablu corespunzator mufei asteia si nu pt cea de la bord.

Aparent are E46, deci prima varianta.

Pt ce vrei sa-ti cumperi cablul? Pt tine personal?

pai da pt mine. ce astia pe la serviceuri de 2 lei au altceva mai special???

Ti-am mai raspuns si in alt topic: du-te la BMW Cluj!!! Te costa in jur de 200 RON o testare generala a masinii!

cam scump omule pt un test.... ma intereseaza doar daca e ok debitmetru sau nu...atat

Numai cablul te costa mai mult de atat.

Edited by chas3

pe soft de care vrei tu sa folosesti ai slabe sanse sa iti indice daca ai sau nu probleme cu debitmetru.

in schimb poti reseta uleiul, inspectia, kilometrii, etc.

si vezi starea tehnica generala a masinii.

daca vrei mai mult iti recomand Launch, intra pe majoritatera masinilor de pe la noi. pretul este intre 2000 si 5000 euro, in functie de ce face.

foloseste mufe OBD II si CAN

Exact! Si nu se poate compara o diagnosticare facuta cu "laptopu" in curte sau mai stiu eu unde cu un service profesionist dotat cu aparatura. Asta e, romanul e inventiv...:blink:

nu e inventiv frate. sunt destui [prin alte tari care isi fac ei testu. nu se rezuma la a merge la bmw la tester. in fine. o sa merg la tester ca nu am ce face altceva doar ca aia au niste preturi de te doare capu...

Exact! Si nu se poate compara o diagnosticare facuta cu "laptopu" in curte sau mai stiu eu unde cu un service profesionist dotat cu aparatura. Asta e, romanul e inventiv...:blink:

nu e inventiv frate. sunt destui [prin alte tari care isi fac ei testu. nu se rezuma la a merge la bmw la tester. in fine. o sa merg la tester ca nu am ce face altceva doar ca aia au niste preturi de te doare capu...

Da ,dar probabil ei se si pricep.

• 4 weeks later...