Jump to content

Calibrare senzor rotatie volan

Recommended Posts

Puteti sa explicati mai in detaliu care e faza cu calibrarea senzorului astuia?

De cand mi-am schimbat volanul, e putin intr-o parte (am observat la un drum lung si drept), cu toate ca l-am pus perfect drept...ca sa "remediez" l-am desfacut si l-am mutat putin mai intr-o parte...acum, desi santurile alea nu mai sunt aliniate, volanul sta mai drept, dar tot nu e perfect drept. Are vreo legatura cu calibrarea asta?

@cos

Ideea este ca, daca ai DSC, ai un senzor de rotatie a volanului, sub forma unui "cerc" ce se roteste odata cu acesta, in jurul axului. Rostul sau este sa furnizeze sistemului DSC informatii cu privire la unghiul volanului.

Daca acest senzor este decalibrat, DSC-ul primeste informatii eronate. Daca aceste informatii sunt implauzibile, DSC-ul isi da seama, stocheaza o eroare in memoria unitatii de control si se dezactiveaza (aprinzand totodata martorul de bord).

-----

Eu am pus intrebarea pentru ca in urma cu cateva zile mi s-au aprins martorii DSC si Frana de mana (rosu). Cautand cauze, am dat si peste problema asta cu senzorul volanului si am vrut sa aflu cum se calibreaza, daca asta ar fi fost problema. Din fericire insa, cauza a fost mult mai banala: nivelul lichidului de frana pe minim.

• 3 months later...

Salut, sa sti k si eu am aceeasi problema la un 330xd si nu am dsc. Cand am fost la reprezentanta la bmw mi-au zis k are un senzor pe coloana de directie si knd se face echilibrarea rotilor, volanul trb sa fie pus in pozitie normala k altfel ramane asa. Aqm nu stiu dak te poti duce la orice service sau dekt ei au aparatul respectiv

@cos

Ideea este ca, daca ai DSC, ai un senzor de rotatie a volanului, sub forma unui "cerc" ce se roteste odata cu acesta, in jurul axului. Rostul sau este sa furnizeze sistemului DSC informatii cu privire la unghiul volanului.

Daca acest senzor este decalibrat, DSC-ul primeste informatii eronate. Daca aceste informatii sunt implauzibile, DSC-ul isi da seama, stocheaza o eroare in memoria unitatii de control si se dezactiveaza (aprinzand totodata martorul de bord).

-----

Eu am pus intrebarea pentru ca in urma cu cateva zile mi s-au aprins martorii DSC si Frana de mana (rosu). Cautand cauze, am dat si peste problema asta cu senzorul volanului si am vrut sa aflu cum se calibreaza, daca asta ar fi fost problema. Din fericire insa, cauza a fost mult mai banala: nivelul lichidului de frana pe minim.

Salut, sa sti k si eu am aceeasi problema la un 330xd si nu am dsc. Cand am fost la reprezentanta la bmw mi-au zis k are un senzor pe coloana de directie si knd se face echilibrarea rotilor, volanul trb sa fie pus in pozitie normala k altfel ramane asa. Aqm nu stiu dak te poti duce la orice service sau dekt ei au aparatul respectiv

De ce te chinui sa stalcesti limba romana cu tot felul de aberatii ? Nu e mai simplu sa scrii corect fara sa te prostesti ?

De ce te chinui sa stalcesti limba romana cu tot felul de aberatii ? Nu e mai simplu sa scrii corect fara sa te prostesti ?

Sincer nu ma chinui ptr k asa scriu si mesajele pe telefon si nici nu cred k chiar asa de greu sa citesti cateva cuvine

Sincer nu ma chinui ptr k asa scriu si mesajele pe telefon si nici nu cred k chiar asa de greu sa citesti cateva cuvine

Te rog sa renunti la acest stil de scriere, este interzis prin Regulament.

Multumesc pentru intelegere!

• 1 year later...
Te rog sa renunti la acest stil de scriere, este interzis prin Regulament.

Multumesc pentru intelegere!

Si daca nu renunta ce i se intampla? Ii dati warn? Ban? Ignore? Kick? De ce acest mod de scriere nu este tolerat si este specificat prin regulament ca nu este acceptat dar cei care au probleme grave cu limba romana sunt lasati sa zburde liberi pe forum? De ce nu aplicati acceasi regula si pentru ei? Va lipseste o sursa de amuzament pe forum si pe ei (cei din urma) ii lasati sa vorbeasca asa, ba chiar ii mai si provocati pentru distractia vostra? De ce moderatorii nu opresc "certurile" intre userii care din diverse motive stalcesc limba romana si "provocatori", dar pe cei care folosesc prescurtari deprinse de pe internet ii puneti imediat la colt (mai ales ca limbajul lor este mult mai inteligibil)???

P.S.: n-o lua personal (nu la tine ma refer ca "provocator") dar faptul ca te iei doar de unii si nu esti la fel cu toti, te face la fel de vinovat!

Edited by ironm

Trecand peste faptul ca replica ta se refera la un post mai vechi de 1 an, nu este acceptabila stâlcirea cu buna stiinta a limbii romane. Daca omul nu poate, asta e, insa daca se prosteste cu aiureli gen k, sh, akm, dekt , atunci va fi atentionat in prima faza dupa care va fi chiar sanctionat!
  • Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.