Jump to content

Recommended Posts

Cam asa sta povestea: am plecat duminica bucuresti - giurgiu, pe la intrarea in G. a inceput sa inghete pe jos, oglinda a fost si la fel la intors.

Am mers cu 528i-ul meu - e39 - foarte subturat tot drumul aproape, max. 1500, ca sa nu fac patinaj artistic.

Luni dimineata, cand am mers iarasi cu ea pana la munci cale de vreo 20km, trenura toata cand calcam ambreiajul sa bag in viteza 1, aproape pe toata lungimea cursei. Pe seara s-a intamplat acelasi lucru, dar mult mai puternic, tremura toata masina, simteam turatiile motorului in ambreiaj si schimbator si in viteza 1-2-3. Dupa vreo 5 km, s-a auzit un clichet-zgomot ca si cum ar fi cazut ceva metalic sub masina, si nu mai tremura ci fluiera foarte puternic de fiecare data cand calc ambreiajul.

Acum verdictul dat de 3 prieteni, dintre care 2 mecanici ar fi urmatorul: rulmentul, placa de presiune sau volanta!

Ideea este ca tre' sa ajung cu ea in service sa vad ce si cum, doar ca unul dintre amicii mei mecanici mi-au recomandat s-o tractez pe platforma, sa nu merg cu ea pentru ca - zice el - exista posibilitatea sa-i crap cutia.

Sa ma risc sau sa chem platforma, eventual poate aveti voi niste recomandari de sevicii bune tractare platforma?

Distanta e un rahat, gen Unirii - Barbu Vacarescu.

BTW, ambreiajul tine, intra bine in viteza, doar fluiera ca naiba.

Any ideas? Help!

daca zici ca face cand calci pe pedala de ambreiaj,s-a stricat rulmentul de presiune-daca s-a blocat,gripat poti sa strici placa de presiune-daca distanta nu e mare si nu ai platforma,incearca sa nu schimbi prea des vitezele,sau duo seara in parcare la service cand traficul nu e aglomerat-bagi a treia si mergi cu masina mai incet.

sa crapi cutia :blink: never heard of it. Cand se duce discul de ambreaj nu se aud in mod normal sunete....si nu mai trage calumea.

Cand se duce rulmentul se aude un fel de sunet. Volanta se duce mai greu... Cel mai probabil vei schimba tot kitul rulment+placa pres.+disc, undeva in jur de 450-500ron+manopera.

Edit: postat in acelasi timp cu ovy

Edited by duxter

sa crapi cutia :) never heard of it. Cand se duce discul de ambreaj nu se aud in mod normal sunete....si nu mai trage calumea.

Cand se duce rulmentul se aude un fel de sunet. Volanta se duce mai greu... Cel mai probabil vei schimba tot kitul rulment+placa pres.+disc, undeva in jur de 450-500ron+manopera.

Asa am zis si eu cand am auzit prima oara despre crapatul cutiei, ideea este ca deja s-au strans vreo patru insi care au vazut cutii crapate pe principiul rulment intrat in placa de presiune, si mi-au recomandat platforma. Tocmai am gasit pe cineva care ma rezolva cu 150 roni cu platforma.

Am gasit si kit ambreiaj Sachs la 550 roni si manopera e vreo 300-400. Bine-ai venit, Mos Craciun! :blink:

Mie cand mi s-a bulit ambreajul aveam 6000rpm in a 3 si vreo 30km/h :) am ajuns greu la service, aproape nu mai tragea deloc...In cel mai rau caz patineaza ambreajul si nu mai trage... m-a costat 440ron sachs +400 manopera :) si 20ron traditia :blink: Edited by duxter

Mie cand mi s-a bulit ambreajul aveam 6000rpm in a 3 si vreo 30km/h :) am ajuns greu la service, aproape nu mai tragea deloc...In cel mai rau caz patineaza ambreajul si nu mai trage... m-a costat 440ron sachs +400 manopera :) si 20ron traditia :blink:

Gata, s-a rezolvat! De vineri dimineata chiar. Rulment de presiune intrat in placa! Schimbat tot kitul 560 roni, manopera 450, platforma 150.

Se poate inchide!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.