Jump to content

Probleme la cutie

Recommended Posts

• Replies 222
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

mss pt raspuns ,dar eu tot nu am inteles,,adica eu merg sa zicem cu a treia ,,si dintro data apas accelerati la maxim si ea intra intra 4??deci la mine se intampla cand fac asa,ca apas la maxim aceleratia,nu reactioneaza imediat,,cam dupa o sec 2,,si atunci dintro data ma arunca ,,adica se duce cu sprint,,si turometul este pe la 6000 7000 de ture,,este normal ??sa nu reactioneze in momentul ala cand am apasat aceleratia,,si sa fie cu intarziere??ar putea avea ceva probleme??mss ciupanezu

Deci ce ce intampla pana la urma?

Retrogradeaza sau nu? :blink:

Gata, am gasit pe wikipedia:

"Throttle kickdown: Most automatic transmissions include a switch on the throttle linkage that will force the transmission to downshift into the next lower ratio if the throttle is fully engaged. The switch generally only functions up to a certain road speed, so as to prevent a downshift that would overrev the engine. Some transmissions also have a part-throttle kickdown, eliminating the need to "floorboard" the throttle to downshift. "

mss pt raspuns ,dar eu tot nu am inteles,,adica eu merg sa zicem cu a treia ,,si dintro data apas accelerati la maxim si ea intra intra 4??deci la mine se intampla cand fac asa,ca apas la maxim aceleratia,nu reactioneaza imediat,,cam dupa o sec 2,,si atunci dintro data ma arunca ,,adica se duce cu sprint,,si turometul este pe la 6000 7000 de ture,,este normal ??sa nu reactioneze in momentul ala cand am apasat aceleratia,,si sa fie cu intarziere??ar putea avea ceva probleme??mss ciupanezu

Nu te supara ca te intreb, esti cetatean strain?

[mss mult ciupanezu,,dar eu la aia de la bavaria nu pot sa merg,pt ca sunt in germ,,de aia team intrebat ,daca sti cum se spune in gremana la buji,,si daca intra 5 litri in cutie,,si nu am cum sal schimb pe tot,,cat pot sa schimb cati litri??ca au si astia aici in germ la bmw niste preturi mari,,si oricum la ei nu pot sal schimb ca nu vor,,daca iau de altundeva ulei pt cutie nu etse bun??

Atat ulei se schimba, 5 litri.

Restul de ulei nu poate fi schimbat.

Nu merita sa risti, cumpara ulei de la BMW daca tot vrei sa-l schimbi.

O cutie steptronic noua costa vreo 5000 euro iar reparatia costa minim 1000 de euro deci nu te juca cu asa ceva.

Daca nu ma insel, bujie in germana este Funkenstecker.

[mss mult ciupanezu,,dar eu la aia de la bavaria nu pot sa merg,pt ca sunt in germ,,de aia team intrebat ,daca sti cum se spune in gremana la buji,,si daca intra 5 litri in cutie,,si nu am cum sal schimb pe tot,,cat pot sa schimb cati litri??ca au si astia aici in germ la bmw niste preturi mari,,si oricum la ei nu pot sal schimb ca nu vor,,daca iau de altundeva ulei pt cutie nu etse bun??

cum adica nu vor? :blink:

cum adica nu vor? :blink:

Banuiesc ca fiind lifetime, nu vor sa il schimbe si daca se strica cutia sa aiba probleme.

aha...pozitia oficiala o cunosc :)

@bavaria:tu ai schimba uleiul lifetime la o cutie steptronic?

chiar vreau sa aud un raspuns sincer de la tine

multumesc

pai am fost la 4 firme mari de bmw aici in germ,,si nu vor sa schimbe uleiul zice ca nu se schimba la cutia stepronic,si sincer nu mai stiu ce sa fac,,masina are 200 de mi km,,ciupanezu zi prietene ce sa fac ca sincer nu mai stiu,,mie frica sa nu am probleme cu ea,,ica nu am observat sa aiba ceva,,dar vreau sa previn..

pai am fost la 4 firme mari de bmw aici in germ,,si nu vor sa schimbe uleiul zice ca nu se schimba la cutia stepronic,si sincer nu mai stiu ce sa fac,,masina are 200 de mi km,,ciupanezu zi prietene ce sa fac ca sincer nu mai stiu,,mie frica sa nu am probleme cu ea,,ica nu am observat sa aiba ceva,,dar vreau sa previn..

eu am 160k si sunt in aceeasi situatie.cutia se comporta normal.

sa ma leg la cap daca nu ma doare? :blink:

Sa stiti ca am mai auzit asta, cum ca daca schimbi uleiul la o automata e posibil sa nu mai merga cum mergea... :blink:

Doar eu am auzit acest lucru? E un mit? Pe ce se bazeaza?

Nu este mit, este foarte adevart.Cand uleiul este foarte uzat se contamineaza cu particule din ambreiaje.Un schimb de ulei curata aceste particule iar cutia incepe sa patineze, nu mai schimba vitezele corect.

Sa stiti ca am mai auzit asta, cum ca daca schimbi uleiul la o automata e posibil sa nu mai merga cum mergea... :blink:

Doar eu am auzit acest lucru? E un mit? Pe ce se bazeaza?

Nu este mit, este foarte adevart.Cand uleiul este foarte uzat se contamineaza cu particule din ambreiaje.Un schimb de ulei curata aceste particule iar cutia incepe sa patineze, nu mai schimba vitezele corect.

mersi bavaria

se poate verifica cumva uleiul din cutie?sa vedem ce culoare are?

pot eu sa ma pun in fund sin cap,,ca astia de aici de la bmw nu vor nici cum sa mil schimbe,,si eu nu ma pricep si de aia iti cer tie parerea ca vad ca esti priceput,,

presupun ca masina nu mai este in garantie...atunci de ce nu ti'l schimba atat timp cat platesti? :)