Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

BOV

siminica

Recommended Posts

Nu e vorba de nici o nerecomandare, este vorba ca nu se poate pune, stii vreun diesel cu clapeta de acceleratie incat sa poti monta BOV?

Iar pe un benzinar turbo nu se pune ca este recomandat, se pune pentru ca e necesar...

BOV-ul elibereaza presiunea dintre turbina si admisie, acumulata dupa inchiderea clapetei de acceleratie. Astfel eliberand aerul in atmosfera, se micsoreaza uzura asupra turbinei. Fara aceasta valva, presiunea nu poate fi eliberata si se intoarce in turbina ceea ce produce o scadere a turatiei turbinei si o crestere a lag-ului...

Nu e vorba de nici o nerecomandare, este vorba ca nu se poate pune, stii vreun diesel cu clapeta de acceleratie incat sa poti monta BOV?

Iar pe un benzinar turbo nu se pune ca este recomandat, se pune pentru ca e necesar...

BOV-ul elibereaza presiunea dintre turbina si admisie, acumulata dupa inchiderea clapetei de acceleratie. Astfel eliberand aerul in atmosfera, se micsoreaza uzura asupra turbinei. Fara aceasta valva, presiunea nu poate fi eliberata si se intoarce in turbina ceea ce produce o scadere a turatiei turbinei si o crestere a lag-ului...

sunt destule diesel-uri cu BOV in caz ca nu stii.

nu scrie nicaieri ca e necesar , este mai mult recomandat pentru a evita uzura prematura a turbinei , dupa cum ai si zis. in fond pui daca vrei sau nu , de altfel pe cate forumuri externe am citit , este doar o chestie care emite un sunet...

Eu nu inteleg ce legatura au alte masini din moment ce acesta este un forum bmw.

Eu vorbeam despre motoarele turbo diesel BMW...

BOV-ul pe benzinare turbo este necesar pentru a proteja turbina.

Cand spui ca ceva se recomanda inseamna ca nu este deosebit de important. Protejarea turbinei este deosebit de importanta.

Eu nu inteleg ce legatura au alte masini din moment ce acesta este un forum bmw.

Eu vorbeam despre motoarele turbo diesel BMW...

BOV-ul pe benzinare turbo este necesar pentru a proteja turbina.

Cand spui ca ceva se recomanda inseamna ca nu este deosebit de important. Protejarea turbinei este deosebit de importanta.

se discuta si despre alte masini...nu scrie nicaieri ca musai vorbim numa de bmw-uri aici.

Vorbim de BMW pe acest forum nu?

Pe motoarele produse de grupul VAG nu ma intereseaza ca se poate pune...

Traiam cu impresia gresita ca pe acest forum putem schimba informatii tehnice fara nici un fel de restrictie.

Acum vad ca trebuie sa tinem cont de ce te intereseaza pe tine ... Parafrazand un pic, tu chiar crezi ca intereseaza pe cineva ce te intereseaza pe tine ?!

Eu zic ca e cazul sa te opresti. Sa nu mai intervii cu tot felul de remarci administrative in toate topicurile. Am impresia ca te-ai schimbat tare mult de cand esti moderator. In rau. Ai devenit agasant. Tot simti nevoia sa pui la punct pe toata lumea, sa zici ca toti suntem offtopic. Ai ajuns ca sa zici ca este offtopic pana si sectiune "Pe margine ..." sau cea de "Test".

Mi se pare ca nu ai inteles deloc cu ce se mananca treaba asta de moderator. Nu trebuie sa ne demonstrezi cat esti de bun in aplicarea regulamentului. Nu asta asteapta lumea de la tine. Nu de asta intra lumea pe acest forum. Lumea intra cu speranta ca va gasi un loc unde poate schimba o impresie, unde poate gasi la raspunsul la o problema, si un loc unde se poate si glumi. Ar fi pacat sa transformi acest loc intr-un loc in care trebuie sa ne ridicam in picioare ca sa vorbim si sa stam in pozitie de drepti.

Sper sa nu inchizi SI acest topic si nici sa nu stergi acest post ...

Eu credeam ca intrebarea fiind pusa pentru un BMW raspunsurile sa se dea in functie de asta.

Nu vad cu ce l-ar putea ajuta faptul ca se poate monta pe VW si Audi daca el are BMW.

In orice caz, imi cer scuze daca te-am deranjat, insa acea remarca a mea nu a fost deloc adminstrativa.

Sau daca sunt moderator nu pot sa-mi spun parerea despre ceva?

In orice caz, daca ai vreo reclamatie te rog sa o trimiti Admin-ului.

Ar fi pacat sa transformi acest loc intr-un loc in care trebuie sa ne ridicam in picioare ca sa vorbim si sa stam in pozitie de drepti.

Sper sa nu inchizi SI acest topic si nici sa nu stergi acest post ...

Ciudat ca spui acest lucru. Daca mi-as fi permis in trecut o asemenea remarca as fi fost sanctionat in acelasi minut.

Ma rog, un Craciun fericit!

bun! dupa toate aceste discutii pe mine m-ar interesa ca proprietar de 525d e60 sa stiu daca pot pune bov.nu pt sunet ci pt turbina.deci,vreau sa stiu daca sa pus pe vreun bmw turbo diesel acest bov.si daca da cat a costat si unde sa montat.si ca un raspuns la intrebarea unui coleg de pe aici,eu am auzit pe un audi a4 cu kit rs acest bov.nu am stat sa ridic capota dar...AVEA. ps: masina asa venise din nemtia BAFTA si astept(nu numai eu) raspunsuri mai directe

Salutare, intervin si eu aici pt ca am vazut montata pe un Seat Leon Fr modelul benzina turbo (nush ce al modele mai axista de seat dar asta am retinut) dar piesa a fost adusa de firma Racing Nick si a fost montata contra sumei de 100 lei dar nu mai tin minte exact unde s-a facut montajul. Mai multe detalii.......... nu stiu ca si eu eram ff interesat sa pun pe masina mea asa ceva si am inteles ca nu merge pe motoare aspirate.

Bineinteles ca se poate pune BOV pe E60 diesel.

De exemplu aici:

http://www.ultratuning.com/en/product-7453...rbo-diesel.html

Avand in vedere ca pana si descrierea produsului contine greseli, un produs de inalta calitate..

Specific Blow off valve kit for you Turbo Diesel car… Complete kit with electronic control box, contol valve, alu blow off valve and all fitting accessories. Get today the famous blow off sound on your turbo diesel car…

Nu poti pune BOV pe un 525d E60.

Care ar fi motivul? :blink:

Pai 525d E60 are clapeta de acceleratie?

Neavand clapeta de acceleratie, acea valva din link-ul tau nu va avea nici un rol in a proteja turbina. Este doar o electrovalva cu un modul electronic care detecteaza pozitia pedalei de acceleratie si astfel produce acel sunet. Din punctul meu de vedere kitsch 100% din moment ce nu are un rol functional, e ceva gen aripioara de rechin sau toba finala cu leduri in capat :)

Eu n-as da ~400 euro ca sa fasaie masina :))

Pai 525d E60 are clapeta de acceleratie?

Neavand clapeta de acceleratie,

Intrebarea banuiesc ca a fost retorica, deoarece tot tu ai raspuns :blink:

Revenind la subiectul problemei, bineinteles ca are clapeta de acceleratie.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=11&fg=40

Putem trage concluzia ca BOV-ul pe un 525d e60 va avea si rolul de protectie a turbinei, nu doar de a produce un sunet placut uneori?

Banuiesc ca si la e39 e aceeasi chestie, avand in vedere ca un e60 din 2004 are acelasi M57 de pe e39 putin imbunatatit?

Deci se poate monta sau nu?