Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

BOV

siminica

Recommended Posts

http://www.ultratuning.com/en/product-7462...rbo-diesel.html

bun nu are clapeta de acceleratie dar ei comercializeaza si pt e39 :)

Exista acolo doua cuvinte magice: electronically controlled. Este nevoie de asa ceva probabil pentru ca in mod natural, gizmo-ul cu pricina n-ar face nimic. Nici asa nu face nimic, cu exceptia sunetului.

Rezultatul? Cine stie ce vede/aude va rade. Cine nu, va ramane uimit. Depinde de cine iti pasa mai mult.

Chestia asta cu BOV-ul mi-a amintit de ceea ce imi povestea un prieten care are un BOV pe o benzina-turbo. :) Cica prietena lui l-a intrebat, cand a auzit "fsss"-ul: "Auzi, da' de ce face masina ta ca un autobuz?" :) :blink:

[...] am inteles ca nu merge pe motoare aspirate.

Fiind o supapa care reduce presiunea creeata de turbina atunci cand clapeta de acceleratie se inchide, este evident ca nu are ce cauta la motoarele aspirate :blink:.

cand o sa fac rost de bani voi pune asa ceva pe motor aspirat. M-am gandit cum o sa fac, acum sa ma gandesc daca merita pana vin banii.

• 6 months later...
E taranie. :twoup:

O fii taranie pentru cei carora le plac masinile cum sant din fabrica si vaselina pe maini + uleiul sant niste chestii care duc cu gandul spre ....... , din punctul meu de vedere sant niste accesorii (uneori utile in cazul benzinei turbo) care aduc in mare plus masinii, asa ceva nu vezi toata ziua pe strazi, daca erau niste adaugari de 10$ + TVA si se montau pe masini care nu aveau nicio treaba cu asa ceva, atunci parerea mea se putea considera taranie. utilitatea ei vine in cadrul motorului pe benzina cu turbo, pentru ca in momentul lasarii padalei de acceleratie libera, presiune ce mai ramane in admisie nu mai forteaza acea clapeta, este eliminata de BOV. Acum fiecare face ce vrea masinii si poate asculta criticile sau nu care vin in urma unei modificari.

BTW, pe diesel nu am vazut montat, pentru ca dieselul comon rail nu are clapeta de acceleratie.

O fii taranie pentru cei carora le plac masinile cum sant din fabrica si vaselina pe maini + uleiul sant niste chestii care duc cu gandul spre ....... ,

De ce tragi asemenea concluzii pripite si fara fundament?

Am zis eu cumva ca e taranie in general?

Un BOV pe un motor turbo pe benzina e foarte misto, oricui ii place acel sunet specific.

Insa, orice accesoriu fara o utilitate practica este kitschos.

Ma refer la a monta asa ceva pe un diesel.

Exista si o alta prostie care se monteaza pe evacuare si fluiera intr-un mod foarte penibil..

E ca si cum iti pui huse Type-R sau aripioara de rechin din Carrefour..

Un motor cat de cat puternic pe benzina suna foarte bine chiar daca nu e turbo, si nici nu are nevoie de diferite fluieratoare..

din punctul meu de vedere sant niste accesorii (uneori utile in cazul benzinei turbo) care aduc in mare plus masinii, asa ceva nu vezi toata ziua pe strazi, daca erau niste adaugari de 10$ + TVA si se montau pe masini care nu aveau nicio treaba cu asa ceva, atunci parerea mea se putea considera taranie. utilitatea ei vine in cadrul motorului pe benzina cu turbo, pentru ca in momentul lasarii padalei de acceleratie libera, presiune ce mai ramane in admisie nu mai forteaza acea clapeta, este eliminata de BOV. Acum fiecare face ce vrea masinii si poate asculta criticile sau nu care vin in urma unei modificari.

BTW, pe diesel nu am vazut montat, pentru ca dieselul comon rail nu are clapeta de acceleratie.

Eu vorbeam de diesel nu de motoare pe benzina unde sunt parte din kit-ul turbo.

Edited by Ciupanezu

dc s'ar putea pune si pe disel si ar avea utilitate eu unu mi'as pune.. acum dc tu consideri taranie .. e treaba ta.. poate mie nu imi place culoare verde intr'o masina (era un exemplu) dar nu mai zic ca este taranie.. :twoup: fiecare cu opinia lui..

Daca ar avea utilitate nu ar fi taranie.

Insa daca ai o tampenie care fluiera doar ca sa se uite lumea la tine, numai bun gust nu este.

My bad, munca multa + citire in graba sa pot citi tot ce s-a mai vb aici = rong post. :twoup: Utilitatea la ce ai scris u mai sus este ca nu mai tre sa fluieri tu dupa fete pe strada, doar accelerezi :twoup: :D :D