Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

problema grava, ajutati-ma!

Recommended Posts

oameni buni ajutati-ma ca nu stiu ce sa-i mai fac! am cumparat-o de la un prieten care a plecat din tara acum, dar si-a batut joc de mine. am un 524 td din 1990(E34). am pierderi de ulei pe undeva intre motor si cutia de viteze, ambreiajul la cald scoate un zgomot ciudat, ca o bataie, curgea radiatorul dar l-am rezolvat cu o solutie lichida si multe altele de care nu vreau sa-mi mai amintesc. problema cea mai grava pe care am incercat s-o rezolv intr-un service si mai tare m-am incurcat este urmatoarea: ieri mi-a sarit fulia din capatul arborelui cotit, intre fulie si pinionul de la distributie este o pana semirotunda care s-a retezat dar numai partea de sub fulie. din cate am vazut pana asta este comuna si "blocheaza"pinionul si fulia pe arborele cotit, am tractat-o intr-un service de prin militari si oameni au zis ca au mai reparat si va fi gata pana maine adica pana azi cand am luat-o. ce credeti ca mi-au facut nenorocitii pt ca nu mai sunt magazinele de piese auto deschise: AU SUDAT flansa de pinion si pe deasupra nu trebuie sa merg prea nervos cu ea ca...... "exista pericolul sa se rupa sudura". vreau s-o repar,sa indrept toate defectiunile pe care le are si sa-i schimb distributia si curelele poate cunoasteti vreun mecanic bun, un om care sa stie sa lucreze bine aveti idee? piesele le cumpar eu. va multumesc.

fulia.bmp

au asta e urat de tot eu m-as duce sa le fac reclamatie !! nu stiu ce rezolvi dar nu as lasa-o asa :) no way

acu depnde cum au sudat destptii ma refer unde au pus masa daca au sudat electric; riscul e mare sa fi topit cuzineti pistoane...

si mai o chestie eu odata am patit-o cu servisurile de au umblat pe unde nu trebuia dar a doua oara nu am sa dau ocazia la nimeni sa ramana singur cu masina mea :blink:

din pacate nu te pot ajuta cu sfat legat de service/mecanic (sunt din TM) doar am vrut sa imi spun parerea, sincer imi pare rau :)

iti doresc sa o scoti la capat cat mai usor si cat mai repede :)

Edited by clauberty

masina merge la fel, nici vorba de cuzineti sau pistoane topite. cum o desfac daca-i schimb cureaua de distributie?

e mai util sa pui linkul decat poza :) http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=11&fg=20

ce priveste descusutul sudurii cu autogenul nicdecum ciocan

o intrebare pt clarificare piesa 7 au sudat-o de arbore ? pt ca 9 e pana care iti lipsea :)

scuze ca zambesc dar cand ma gandesc ce usor e sa faci o pana dar ce ii drep e si mai usor sa sudezi e adevarat :blink:

Nu imi vine sa cred ca chiar asa se 'repare' o masina la un service. Ai dat si bani?

Imi pare rau, vad ca numai probleme ai cu masina.

Daca sudura nu a distrus nimic pot fi refacut cum trebuie cred, dar mai bine faci intai rost de toate piese necesare. Dar cand a sarit asta nu s-a sarit si distributia?

Si mai bine gasesti un mechanic cu afinitate la marca BMW.

masina merge la fel, nici vorba de cuzineti sau pistoane topite. cum o desfac daca-i schimb cureaua de distributie?

e mai util sa pui linkul decat poza :) http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=11&fg=20

ce priveste descusutul sudurii cu autogenul nicdecum ciocan

o intrebare pt clarificare piesa 7 au sudat-o de arbore ? pt ca 9 e pana care iti lipsea :)

scuze ca zambesc dar cand ma gandesc ce usor e sa faci o pana dar ce ii drep e si mai usor sa sudezi e adevarat :blink:

daca lacasul panei se afla in arborele cotit atunci DA, a sudat-o de arbore. piesele le am ptr schimbat iar la sudura ma gandeam s-o polizez (sunt niste dispozitive care sa ataseaza la bormasina) cu grija ca nu vreau sa schimb si arborele cotit. imi trebuie apoi o presa sau un dispozitiv sa extrag pinionul de acolo dar nu ma bag la reparat ca nu stiu "s-o pun in punct" altfel cred ca nu mi-ar fi luat mai mult de o jumatate de zi.

PS m-a costat 200 lei dar ma lipsesc, acum nu vreau decat s-o repar.distributia este la locul ei.